3D chodící modely lidiček

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj šikulové,

troufne si na to někdo? Goku tenkrát společně s vývojářem OR (Carlo) připravili skvělou featuru a dodnes ji nikdo z CZ/SK komunity nepoužívá v trati.
Myslím, že je to veliká škoda. Jen sehnat ty pěkné 3D modely lidiček. Prý pochází ze švédské trati verze 4 "Route Stockholm (Stockhomsrutten)"

How to use this feature:

CarSpawnerList(
ListName ( "List2" )
3
IgnoreXRotation ()
CarSpawnerItem( "walkingperson1.s" 3 )
CarSpawnerItem( "walkingperson2.s" 1 )
CarSpawnerItem( "walkingperson3.s" 1 )
)

0. Change pointer placement mode to "stick to everything" SHIFT+Q
1. Find TSRE Ruler.
2. Place New or Q.
3. Place Ruler.

Xh1rNzn.png

4. Click T - now you can add more points by clicking around. (rememver to use T mode, avoid "mouse drawing").
5. Add more points.

qMHEZIN.png

6. When you add all ponints, click "Create Road Patchs".

RiGTnaV.jpg

7. Now place car spawner on this road patch.
8. Select carspawner list, adjust speed etc.

d9JQMEZ.jpg

Done.

T5dkKVo.jpg

Iciku, tohle video velice dobře znám a vypadá to fakt luxusně, ale nedovedu si představit, co by tohle udělalo třeba s Ostravou. :) Vzpomeň si, jak jsi jel moji aktivitu osobáku z Prahy do Ostravy a jak jsi mi psal, že ti někde kleslo strašně FPS a to máš oproti mě určitě nadupanější počítač. Ale za zkoušku by to fakt stálo. To samé, to henerování lidí, jak se psalo ve vlákně ORCZ.

Dane. Mě úplně nadchly ty modely skupin cestujících. A jak jsem dokončil aktivitu (po neděli ji konečně vydám i s tratí), tak je to paráda, jak jsou tam ty lidičky naskládané a fíra vidí, kde má až zastavit. Ale kdyby tam chodily sem tam jako na tom videu, to by bylo špatně. Protože když přijíždí vlak, tak všichni už stojí na svých značkách a dají se do pohybu až vlak zastaví, ale to už z lokomotivy nevidíš. Tedy ty pohybující se by se hodily jen velmi omezeně.

Iciku, tohle video velice dobře znám a vypadá to fakt luxusně, ale nedovedu si představit, co by tohle udělalo třeba s Ostravou. :) Vzpomeň si, jak jsi jel moji aktivitu osobáku z Prahy do Ostravy a jak jsi mi psal, že ti někde kleslo strašně FPS a to máš oproti mě určitě nadupanější počítač. Ale za zkoušku by to fakt stálo. To samé, to henerování lidí, jak se psalo ve vlákně ORCZ.
Mezitím jsem tak 3x vyměnil HW za 5x výkonější. Ale to jen mimochodem.
Jinak souhlas, že takové neposedné mravence nikdo asi nechce. Není to příliš reálné. Spíše se tedy zaměřit na vytvoření nových modelů lidiček s minimální animací (zvednutí ruky pro kouknutí na hodinky a pod.) a Zbyněk by je tam sázel.

Jinak souhlas, že takové neposedné mravence nikdo asi nechce. Není to příliš reálné. Spíše se tedy zaměřit na vytvoření nových modelů lidiček s minimální animací (zvednutí ruky pro kouknutí na hodinky a pod.) a Zbyněk by je tam sázel.
A co postavičky, co jsou třeba na Vláře??
Žádné složité animace.

Jasné, já taky měním GK, jak jsem psal, ale nějak jsem se k tomu ještě nedopracoval, furt jsou jiné priority. :) Jinak mně se líbí, že to chodí ti panáčci. Jen je třeba směšné, jak jede ženská s kočárkem ze schodů, ale i to jsem kdysi musel praktikovat, když nebyl sjezd, ale úplně mne zabil ten borec s kolečkama s hlínou. :) Ale oživit by to asi fakt nějak chtělo.

Není tohle Vašek Klausů
A já si stále říkal, "ten chlápek je mi nějak povědomý". A on to Venca :) Z blízka ty figurky vypadají sice hrozně, ale z kabiny lokomotivy jsou OK. Oproti původním figurinám "cestující" Asi to všude vyměním také. Někdy. Zatím jsem je nasázel jen v oblasti nových tratí. Po takových skupinách toužím už hodně dlouho.

Back
Nahoře