RouteManager

Kebarko

Provozní technik
Po čase takmer každý užívateľ používa v simulátore niekoľko tratí. Niektoré z nich sú navzájom nekompatibilné.
Z tohoto dôvodu vzniká potreba preznačovania a presúvania adresárov GLOBAL a SOUND spolu s traťou.
Najskôr som to robil ručne, neskôr pomocou "batch" súborov.

Nakoniec som vytvoril program RouteManager.

Slúži na presun trate z a do simulátora a zároveň preznačuje a presúva potrebné adresáre GLOBAL a SOUND.
Ovláda sa jednoducho cez grafické rozhranie.
Program si nakonfigurujete podľa svojich potrieb.
Podporovaný systém je Win 10/11.

Stiahnuť sa dá na (RouteManager.zip):

RM2.gif

S aresárom Consist sa nerobí nič. Zostáva stále na svojom mieste.
S adresárom Track_B sa taktiež nerobí nič.
A nemôžu byť položky z Track_B z trati BP a položky z Track_B zo ŽSR130 v spoločnom Track_B?

Track_B používejte z tratě TBP pro všechny ostatní tratě a nebudete mít problém. Včetně zahraničních, protože ty všechny používají tyto zvuky taky. Jsou to zvuky všeobecné pro trať, svoje specifické má každá trať ve své vlastní složce. Jezdím všechno s touto složkou sound z TBP a nemám jediný problém.

Samozřejmě, spatlal jsem dvě věci dohromady. Omlouvám se. Ten Track_B samozřejmě používám z TBP od Zbyňka, protože z některé složky, nevím od koho, nebyl kompletní. A někde se jezdilo po trávě. Až se to přehodilo na tu složku od Zbyňka. To jsem tenkrát ještě řešil s Taxem, že měl složku Track_B a kolejivo se nezobrazilo. To bylo někde v Kunčicích, a měl nějakou jinou složku, nekompletní. Nevím od koho.
Ty zvuky jsem měl rozepsané v jiné souvislosti, a jak jsem se k tomu vrátil, tak jsem to omylem spatlal dohromady. Sorry.

Naprogramoval som novú verziu Route Manager ver. 1.2

Základné vlasnosti:

- je vhodný pre Open Rails aj MSTS

- princíp spočíva v tom že v simulátore je len trať/trate ktoré používam a ostatné su mimo v "zálohe"

- z dôvodu rýchlej odozvy "simulátor" a "záloha" musia byť na jednom disku

- spolu s traťou sa presúva aj všetko to čo si nakonfigurujete

- pri presúvaní dochádza aj k automatickému premenovaniu podľa konfigurácie

- program automaticky kontroluje kompatibilitu tratí

- v simulátore sú vždy len kompatibilné trate, nekompatibilné trate automaticky vráti späť do "zálohy"

- počet tratí nie je obmedzený

- presúvať/premenúvať sa môže Trať + Global + Sound + Track_x + Consists + Trainset + ???

- akú kombináciu si vyberiete je len na užívateľovi

R_G_S_T_C_T.JPG

- v programe si môžete spustiť ukážku ako to "pracuje"

program si siahnete na pôvodnom odkaze.

Pro zkušenější uživatele mi připadá použití symbolických odkazů jako ta nejlepší volba. Mám tam všechny tratě pořád přístupné i s jejich vlastními složkami. Ale pro méně zkušené je toto určitě velice dobrá volba od Kebarka. ;)

Back
Nahoře