Zvyšovanie a znižovanie troleji

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Lvex
  • Datum začátku Datum začátku
Asi by jsi to měl víc rozepsat, jakou trolej chceš snížit ?
1. Jestli v editoru ?
2.Jestli přímo ve hře ?

Pokud to chceš někde na trati, tak to jde jen u trolejí, které jsou jako objekt.
Pokud máš trolej nataženou napevno, tak u té to nejde. Tam si můžeš nastavit výšku pevně pro celou trať. Případně přidat pak druhou výšku a ty přepínat mezi sebou v celé trati.

Nevedel by mi nešlo povedať ako znížiť troleje ?? Ďakujem
Otevři soubor xxx.trk a vyhledej řádek OverheadWireHeight ( 5.7 ) Zbytek světa má myslím 6.2. Mám to v poslední aktualizaci BP jako možné alternativy, podle toho, jestli člověk jede v Česku (Slovensku) nebo v Německu, či Rakousku.

Existují tři situace:
- Mám domácí tratě a k nim i nějaké elektriky v domácí trainsetu (myšleno ČD, ZSSK, ČSD nějací soukromníci apod. plus zahraniční vozidla od našich modelářů. Takže vše sedí na standardních 5,7m jak píše Zbyněk.
- Pokud bych ale použil model lokomotivy od zahraničního autora, půjdou její sběrače nad trolej.
- Můžu ale mít nějakou dobrou zahraniční trať a chci se po ní prohánět s tuzemskou lokomotivou. Potom ale dojde k situaci, že zvednutým sběračům chybí k troleji skoro metr.

Pokud je drát simulovaný, lze s ním hýbat jak píše Zbyněk. Ale nevyhoví to tuzemským a zahraničním modelům současně. A nemusí vizuálně sedět k uchycení trolejových stožárů
Pokud je drát vymodelovaný, bude vždy tam kde je a nedá se s tím nic dělat.
A potom je tu ještě jedna možnost - reverzním inženýrstvím upravit animace sběračů modelu, aby se zvedaly do potřebné výšky. To je ale dost pracná záležitost a vyžaduje znalosti goniometrických funkcí v geometrii.

upravit animace sběračů modelu
Tohle by byla značka ideál. Kdyby modeláři u lokomotiv, které jezdí i za naše hranice měli možnost 2 výšek sběračů. Však, ještě jsem zapomněl dodat, že v ORCZSK jde měnit výšku troleje klávesovou zkratkou. Tu jsem opět zapomněl, ale určitě jsem jí napsal do poznámek v aktualizaci tratě na mých stránkách (Pro jízdy po tratích DB si přepněte výšku troleje (v ORCZSK klávesovou zkratkou Ctrl + Alt + Shift + F3))

Back
Nahoře