Cz/Sk chyba

Vrsovickeyyy

Začátečník
Včera mi open rails Cz/Sk fungovalo bez problémů,dnes když dám spustit tak se mi nic nenačte jen se znovu objeví hlavní menu. Neví někdo co s tím ?

A proč se ptát ve vlákně ORCZ, když jde založit nové... :rolleyes: Jinak před pár dny mi to taky nešlo spustit, dal jsem tomu chvíli čas, mezitím vypl a zapl počítač a pak to už šlo. Možná to bylo aktualizací, možná restartem... A pak se mi to dělo dost často, když jsem dal spustit a ještě před zobrazením načítací obrazovky (v té pár vteřin trvající prodlevě) klikl někam jinam - něco na netu, otevření složky, apod... ;)

Máš zaplý antivir? Nejlíp defender? Pokud ano, vyluč z kontroly OpenRailsCZSK, pak starou složku celou smaž, stáhni znova z webu, rozbal nainstalu, spusť a aktualizuj.

Ale tam ti podle obrázku chybí celé knihovny, jakoby byly blokovány, nebo se soubor nerozbalil celý. Pak už nevím proč.

A pokud ti to nejede, nedávno se mi stalo, že mi aktualizace, myslím Cleaneru, ale jistý už si nejsem, čeho přesně, vnutila Avast a ORCZ jsem nemohl spustit taky, docela mě to vyděsilo, rozpracovaná aktivita, ale nezazmatkoval jsem, zjistil vnucený antivir a smazal jej. A byl klid.

Pak už mne nic nenapdá, proč ti chybí knihovny.

A pokud ti to nejede, nedávno se mi stalo, že mi aktualizace, myslím Cleaneru, ale jistý už si nejsem, čeho přesně, vnutila Avast a ORCZ jsem nemohl spustit taky, docela mě to vyděsilo, rozpracovaná aktivita, ale nezazmatkoval jsem, zjistil vnucený antivir a smazal jej. A byl klid.

Pak už mne nic nenapdá, proč ti chybí knihovny.
Holt si budu muset vystačit s klasickým Open Rails.

Tohle je fakt divné, když ti jede OR, musí ti jet i ORCZ, navíc, ty tam nemáš chyby, že by nestíhal comp, ale absenci knihoven. Tohle nechápu, snad autoři ORCZ, by to mohli nějak ojasnit. Mně ORCZ šlape jak hodinky. Navíc v PC, nic není samo od sebe, pokud jak píšeš ti to předtím jelo, tak je někde 100% příčina v nastavení, která se dá odhalit. Kouknul bych i do antivuráku, jestli ty soubory ddl, nejsou v karanténě. Ale fakt nevím, co se ti podělalo.

Vrsovickeyyy - dokážeš vlízt do registrů a něco tam popracovat (řádek Spustit - Regedit, či použití nástroje 'Hledat' nebo jiné způsoby přístupu)? Najdi si v sekci HKEY_CURRENT_USER oddíl Software a v něm příslušné klíče OpenRails CZ-SK. Po normální odinstalaci OR-CzSk smaž ručně i tyto klíče. Samozřejmě - "Vše jako správce" + restart PC. Základní verze je třeba na www.mstr-rw.cz. Doporučuji mít někde zálohováno, vč. zálohování vybraných aktuálních verzí vždy po určité době nebo po signalizované zásadní aktualizaci.
Možná bude během instalace vhodné dočasně vypnout antivir - podle toho, který máš k dispozici. Podle popisovaných problémů to bude asi nutnost. Než znovu spustíš antivir, přesvědč se, že chybějící soubory jsou nainstalovány. A po spuštění antiviru znovu.
Též pozor na dočasné soubory, které mohou vznikat např. během tvé aktualizace hry ze serveru, na nějž zrovna autoři uploadují vyšší verzi. Nebo další kiksy.

Vrsovickeyyy - dokážeš vlízt do registrů a něco tam popracovat (řádek Spustit - Regedit, či použití nástroje 'Hledat' nebo jiné způsoby přístupu)? Najdi si v sekci HKEY_CURRENT_USER oddíl Software a v něm příslušné klíče OpenRails CZ-SK. Po normální odinstalaci OR-CzSk smaž ručně i tyto klíče. Samozřejmě - "Vše jako správce" + restart PC. Základní verze je třeba na www.mstr-rw.cz. Doporučuji mít někde zálohováno, vč. zálohování vybraných aktuálních verzí vždy po určité době nebo po signalizované zásadní aktualizaci.
Možná bude během instalace vhodné dočasně vypnout antivir - podle toho, který máš k dispozici. Podle popisovaných problémů to bude asi nutnost. Než znovu spustíš antivir, přesvědč se, že chybějící soubory jsou nainstalovány. A po spuštění antiviru znovu.
Též pozor na dočasné soubory, které mohou vznikat např. během tvé aktualizace hry ze serveru, na nějž zrovna autoři uploadují vyšší verzi. Nebo další kiksy.
Už jsem to zkusil, bohužel pořád nefunguje :(

Klasické OR mi beži normálne. OR CZ/SK nabehne menu a či si dám voľnú jazdu či aktivitu, OR spadne bez akejkoľvek hlášky a vráti sa do menu.
To je sice hezké, ale nevyhazuje ti absencibknihoven. Tohle co popisuješ, může být slabším compem, ale nic ve zlém, nechápu, jak při dnešním standadu her, může někdo jezdit sim, na 486tce. Netvrdím, že je to tvůj případ, ale stejně, vždyť klasický OR, neberu Monogame verzi, byl na PC daleko náročnější, pomalu našla třeba projet Praha s pár soupravama a co 2. vůz, byl šedivák bez textur. Nevím, jak dnes, nevím, co s tím "czetkem" provádíte, ale mně běhá vše na 100% a v aktivitách mám nádraží obsazená a délka i víc jak 12 hodin jízdy. Třeba na 321, IC, Mosty - Praha, Praha - Žilina. Tak fakt nevím.

Back
Nahoře