CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Musel jsem to vrátit zpět. Nedala se načítat uložená hra. Tohle musím lépe promyslet nebo se na to spíš vykašlu. Bohužel.
Tak chvíli přemýšlení a už by to mělo fungovat v update. :)
Během testů jsem žádné anomálie nezpozoroval. OR CZ/SK už tedy nemusí mít eng/wag v kořenové složce. Čte pěkně originál ladění tak, jak jsem psal. Akorát starší uložené hry vám nebudou fungovat. Musel jsem dělat celkem razantní změny v načítání eng/wag.

Teď po aktualizaci ORCZ, když si v TSRE5 vytvořím soupravu například náklad se dřevem, tak se mi zobrazí při spuštění hry nikoliv celý dlouhý vlak, ale pouze lokomotiva a max 1, nebo 2 vozy, spíš mi přijde, že se zobrazí od každého druhu vozu pouze jeden. Má s tím někdo zkušenost? Před aktualizaci mi vše fungovalo v pořádku. V TSRE5 se mi zobrazuje celá souprava.
Díky za upozornění, tohle je tím, že loader vozů šetří prostředky na parsování souborů, pokud najde stejný eng/wag.
Už by to mělo jít. :)

Zdravím, chtěl bych poprosit o jednu čistě quality of life feature. Když se při spouštění hry zobrazí chybová hláška a člověk dá ze zvyku buď enter nebo "ok", tak program stále otevírá bug report stránku Open rails. Nešlo by prosím tuhle funkci úplně zrušit? Nerad to tu plevelím, ale už mě to začíná pěkně štvát. :);)

Zdravím, chtěl bych poprosit o jednu čistě quality of life feature. Když se při spouštění hry zobrazí chybová hláška a člověk dá ze zvyku buď enter nebo "ok", tak program stále otevírá bug report stránku Open rails. Nešlo by prosím tuhle funkci úplně zrušit? Nerad to tu plevelím, ale už mě to začíná pěkně štvát. :);)
Možná místo zrušení této věci by se měla spíš přidat možnost "nahlásit chybu", která po zmáčknutí otevře dialogové okno s textem "Nyní budete přesměrováni na webové stránky MSTS fóra na adrese https://forum.msts.cz/index.php, kde můžete tuto chybu nahlásit vývojářům. Ujistěte se, že je váš počítač připojen k internetu a že jste na MSTS fóru registrováni." a s možnostmi "OK" a "Storno". Pokud dotyčný zmáčkne "OK", otevře se mu hlavní stránka tohohle fóra. Pokud zmáčkne "Storno", dialogové okno se zavře a objeví se hlavní okno Open Rails CZ/SK.

Možná místo zrušení této věci by se měla spíš přidat možnost "nahlásit chybu", která po zmáčknutí otevře dialogové okno s textem "Nyní budete přesměrováni na webové stránky MSTS fóra na adrese https://forum.msts.cz/index.php, kde můžete tuto chybu nahlásit vývojářům. Ujistěte se, že je váš počítač připojen k internetu a že jste na MSTS fóru registrováni." a s možnostmi "OK" a "Storno". Pokud dotyčný zmáčkne "OK", otevře se mu hlavní stránka tohohle fóra. Pokud zmáčkne "Storno", dialogové okno se zavře a objeví se hlavní okno Open Rails CZ/SK.
Dobře, tohle má smysl. Udělal jsem to a je to v update.

Thank you for last changes regarding eng / wag files. Very good changes. Keep up the good work.

Just to let you know: mirrors in 3d cab doesn't work. No matter what you are unable to activate them from the cab.

Also animated clocks don't work.

And a big one: can changes be made to forest.dat file lighting? I believe now is set as normal which we would like to have cruciform I have attached screenshots to show you the issue.

Last one: how to disable birds sound? Don't get me wrong I love the nature sounds. It just sounds weird inside the tunnel in Warsaw for instance.

Let me know if you need more informations or if you would like me to do something
Cheers

Přílohy

• Messenger_creation_93AEB494-F7E9-41F0-9710-AFA8EFC98468.jpeg
    Messenger_creation_93AEB494-F7E9-41F0-9710-AFA8EFC98468.jpeg
    541.9 KB · Zobrazeno: 0
  • Messenger_creation_4FB6CB3E-7A41-4A0C-8547-CA24D3C14A5F.jpeg
    Messenger_creation_4FB6CB3E-7A41-4A0C-8547-CA24D3C14A5F.jpeg
    419.6 KB · Zobrazeno: 0
To upozornění na rádoby nehoukání je pěkně otravné a hlavně na některých tratích a úsecích vůbec nekoresponduje s přejezdy a vyskakuje jak si zachce. Jsem pro aby jsi ho uživatel mohl vypnout. Strojvedoucího taky nikdo neupozorňuje jak a kdy má houkat (od toho je návěst pískejte). Takže ať si ho zapínají hyperrealisti.

Last one: how to disable birds sound? Don't get me wrong I love the nature sounds. It just sounds weird inside the tunnel in Warsaw for instance.
If the tunnel is properly made, the ambient sound of birds is completely muted, except for the free camera. There's no need to change anything in the code. Unfortunately, some tunnels are fake, and there's nothing I can do about that.

To upozornění na rádoby nehoukání je pěkně otravné a hlavně na některých tratích a úsecích vůbec nekoresponduje s přejezdy a vyskakuje jak si zachce.
Koukni se do editoru a všimni si, že třeba na BP nejsou rozhodně všechny nechráněné přejezdy funkční. S tím já nic neudělám. To musí poctivě stavitel.

Just to let you know: mirrors in 3d cab doesn't work. No matter what you are unable to activate them from the cab.

Also animated clocks don't work.
We have no intention of developing or supporting 3D booths further than they are now. They're not the future. Certainly not in this engine with one light source. That's our opinion.

Matěji, a já zase budu odpovídat a opravovat jen to, co uznám za smysluplné a bude v mých silách. Pokud by se to mělo zvrtnout na neustálé komenty o tom, jak co a jak chce, bude tu ode mne ticho. Všeho se zdravou mírou. ;)
No to samozřejmě! ;)

Koukni se do editoru a všimni si, že třeba na BP nejsou rozhodně všechny nechráněné přejezdy funkční. S tím já nic neudělám. To musí poctivě stavitel.
To je pravda, ale asi to musíme brát jako daň za čím dál lepší realitu. Třeba na 256 mezi Tišnovem a Žďárem je problém u zastávkového vlaku, kde je zastávka těsně před přejezdem. V případě zastavujícího vlaku zahajuji houkání až před/při rozjezdu a vyhodí to chybu. Naštěstí to ve volných jízdách nevyhazuje. Jinak je fajn, že to uznává i píšťalu, to v MSTS neuznávalo.:D

Ona to podle předpisu taky chyba je. ;)
No... je to pravda. Nepíše se nic o vlaku zastavujícím před přejezdem na zastávce a výjimce z návěstění, takže to opravdu chyba je. Ale vypozorováno z většiny praktických ukázek, málokdy fíra na lokálce plaší ještěrky na přejezdu, když předtím brzdí u lavičky, a já pochytal jejich manýry.:D U nás ve Zlenicích dříve dokonce 810ky nehoukaly ani z druhé strany, u přejezdu už fakt jely krokem a zastavovalo se hned za ním. Kolík tam samozřejmě byl. Zatímco přímé rekreáky tažené Bardotami a Brejlovci musely vytáhnout dlouhý vlak až na konec, takže u přejezdu měly ještě poměrně výraznou rychlost - rekreáky poctivě houkaly s předstihem.:D Ale tenkrát to bylo holt všechno jinak, přes přejezd na začátku Lštění za obloukem a skálou také byla souvislá 60ka, dneska jsou tam stopky a přes přejezd 40.

Back
Nahoře