CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud by brzdu ovládal postrkář, jednalo by se o sunutý vlak se všemi důsledky. V nějakém speciálním případě si tuto situaci dovedu představit, např. při poruše brzdiče na vlakové HV za účelem dojetí do nejbližší stanice, ale pro simulátor je to asi nepoužitelné.
Nedovedu si představit, že postrkář ovládá brzdu. V tom okamžiku se z pk stává vlakové HV. ;)

Pokud myslíš verzi postrku, kdy se nepřivěsíš k vlaku, který postrkuješ (to se tak někdy dělá), tak to by myslím šlo jen v multiplayeru nebo v aktivitě s AI vlakem.
Pokud ale myslíš verzi postrku, kdy se k vlaku přivěsíš, tak to můžeš udělat tak, jak říkal Icik.

Nicméně počítej s tím, že práce postrku v Open Rails nebude na 100% přesná jako IRL. Např. budeš muset dávat pozor na návěstidla (to postrk IRL vůbec neřeší), brzdit si budeš sám a taky si hlídat, jak hodně brzdíš. (většinou brzdí fíra v čele vlaku, ale pokud je to nutný, může fíra v postrku zasáhnout a přibrzdit). A taky pokud si postrk a máš v lokomotivě ARR (AFB), tak na ARR (AFB) zapomeň! Musíš přidávat hezky růčo!
A na to jsi přišel kde?? Strojvedoucí postrkové lokomotivy na brzdu nikdy nesahá !!!

Pokud myslíš verzi postrku, kdy se nepřivěsíš k vlaku, který postrkuješ (to se tak někdy dělá), tak to by myslím šlo jen v multiplayeru nebo v aktivitě s AI vlakem.
Pokud ale myslíš verzi postrku, kdy se k vlaku přivěsíš, tak to můžeš udělat tak, jak říkal Icik.

Nicméně počítej s tím, že práce postrku v Open Rails nebude na 100% přesná jako IRL. Např. budeš muset dávat pozor na návěstidla (to postrk IRL vůbec neřeší), brzdit si budeš sám a taky si hlídat, jak hodně brzdíš. (většinou brzdí fíra v čele vlaku, ale pokud je to nutný, může fíra v postrku zasáhnout a přibrzdit). A taky pokud si postrk a máš v lokomotivě ARR (AFB), tak na ARR (AFB) zapomeň! Musíš přidávat hezky růčo!
V MP zavěšený postrk nefunguje. A nezavěšený není o nic lepší :/

Nedovedu si představit, že postrkář ovládá brzdu. V tom okamžiku se z pk stává vlakové HV. ;)
Jak jsem psal, byl by to mimořádný případ. Nicméně ovládání brzdy nedefinuje, že HV je vlakové, ale vedoucí. Postrk se tedy stane vedoucím HV (přičemž pořád zůstane postrkem). :-)
pokud je to nutný, může fíra v postrku zasáhnout a přibrzdit
V případě nouze, např. předpokládá-li neovladatelnost průběžné brzdy z vlakového HV na základě výrazného překročení rychlosti. V žádném případě nemůže však být řeč o přibrzdění, ale výhradně o rychločinném brzdění (a pravděpodobně i o přetržení vlaku).
pokud si postrk a máš v lokomotivě ARR (AFB), tak na ARR (AFB) zapomeň! Musíš přidávat hezky růčo!
Tenhle výrok je v pořádku, na postrku je používání ARR zakázáno.

Jak jsem psal, byl by to mimořádný případ. Nicméně ovládání brzdy nedefinuje ...
Ty jsi psal, že vlak se stává sunutým. V tom případě se vlakové hnací vozidlo ocitá na konci vlaku. ;)
Kromě toho, pojem vedoucí hnací vozidlo současný předpis nezná.
V případě nouze, např. předpokládá-li neovladatelnost průběžné brzdy z vlakového HV na základě výrazného překročení rychlosti. V žádném případě nemůže však být řeč o přibrzdění, ale výhradně o rychločinném brzdění (a pravděpodobně i o přetržení vlaku).
V případě nouze ano - de facto "strhne záchranku", jinak se snad shodneme, že brzdu má v závěru.

Tak to řekni Tomovi a Klokanovi. Ti snad vypadali, že mě za ten výrok snad zabijou (ironicky řečeno) . :D
Ale nikdo tě nezabije. Akorát trochu zapřemýšlet nad smyslem ARR - u postrku je to fakt nesmysl, ne? (vážně řečeno) ;)

Ty jsi psal, že vlak se stává sunutým. V tom případě se vlakové hnací vozidlo ocitá na konci vlaku. ;)
Kromě toho, pojem vedoucí hnací vozidlo současný předpis nezná.
Nikoliv, na konci vlaku se ocitá vedoucí vozidlo (nový předpis sice vypustil přívlastek hnací, ale podstata je pořád tatáž), viz čl. 19, odst. 2. současného předpisu D1.
V případě nouze ano - de facto "strhne záchranku", jinak se snad shodneme, že brzdu má v závěru.
Brzdu má v závěru a v případě brzdiče BSE má navíc uzavřen kohout na jeho výstupu. ;)
trochu zapřemýšlet nad smyslem ARR - u postrku je to fakt nesmysl, ne? (vážně řečeno) ;)
Někteří strojvedoucí mají ARR v lásce natolik, že jim to asi opravdu bylo potřeba výslovně zakázat...

Ahoj.
Zeptám se jak totální lama. :) Chyba bude zřejmě v obsluze. Nahazuji ČSD 810, vše funguje, jen nějak nejsem schopný spustit živák dle Read Me. Nic mi to při stisknutí kláves nevypisuje a modrá kontrolka stále svítí, pokud tedymá po klívesové zkratce zhasnout?
ZIVAK.jpgZIVAK2.jpg

Někteří strojvedoucí mají ARR v lásce natolik, že jim to asi opravdu bylo potřeba výslovně zakázat...
Jenom tak pro zajímavost na lok 363 I. II. a III. série ( po číslo 363.082) pokud jste zapnuli ARR, vypnuli jste "Závěr" i když jste v této poloze měli ovladač. Pokud jste takového šikulu, který ani neuzavřel příslušný kohout ve strojovně, měli na postrku nebo jste mu najeli na přípřež, bylo to na "přesdržku". Zažil jsem to 2x. Naštěstí ARR milovali tak, že ho zapnuli ještě před zkouškou brzdy. Možná kvůli těmto "odborníkům" už od IV. série (363.083) zapnout šel.

Zastavil si v stanici, nože ostali v brzde. Vypravili ťa, dal si prepínač do súhlasu. Vtedy začali skákať nože do jazdy a až za nejaké 3s začala reálne ťahať. Robili sme, že si dal spínač na moment do S, nože sa prestavili a čakal si. Výprava, dal si znova do S a keďže nože už boli prestavené, tak začala ťahať okamžite. Do jazdy si si ich vedel "pripraviť" vopred, ale do brzdy velice nemáš ako. Tak dáš najprv do výbehu, prestane reálne ťahať, potom stlačíš 80, následne sa prestavia nože, ale už v istote, že to nespravia vo výkone. Ale prepínačom jazdy do V ich neprestavíš
Já se nepřesně vyjádřil, myslel jsem pokud je lokomotiva ve výkonu a začne se brzdit - kdy lokomotiva tahá a už z převodníku dostává požadavek na brzdu.
Jinak po zastavení zůstane přestavená v brzdě, protože poslední požadavek byl (kvůli zastavování) na brzdu. Teprve při odjezdu požadavek na jízdu ho zruší a stroj se začne přestavovat do jízdy - proto ta prodleva. Pak stačí krátkodobě přepnout do souhlasu (musí být zařazen směr a predv. rychlost) a nebo při řízení "na ruku" jen krátkodobě najet ne výkon a sjet. Pak zůstane v jízdě, protože poslední požadavek byl na jízdu.

Ahoj, mám menší prosbu. Ta prodleva před spadnutím návěstidla na stůj je další skvělá vychytávka, ale nešlo by to dát i na předvěsti? Tam je ta změna návěsti hned po projetí absolutně nerealistická. Předem díky

Ahoj, mám menší prosbu. Ta prodleva před spadnutím návěstidla na stůj je další skvělá vychytávka, ale nešlo by to dát i na předvěsti? Tam je ta změna návěsti hned po projetí absolutně nerealistická. Předem díky
Problém je, že ta prodleva je chycená právě na přepnutí na stůj a to předvěst nedělá. Ale zkusím zapřemýšlet.

Za mě by bylo ideální, kdyby byla návěst na předvěsti přímo vázaná na hlavní návěstidlo a vůbec nereagovala na průjezd vlaku. Možná by to šlo i přes sigscr/sigcfg bez zásahu do kódu.
Vždyť to tak je, předvěst nereaguje na průjezd, ale reaguje až po průjezdu vjezdového návěstidla. Nebo se něco v posledních aktualizacích změnilo?

Chlapi, co dělám blbě, že mi nejde v té 810 bdělost? Trať Dvojkolejka. I když dám tu klávesovou zkratku, nic se neděje.

Back
Nahoře