Icik
Pomocník strojvedoucího
Povolí brzdy až po 110 sec nebo naplní potrubí 5 bar?Odbrzďuje mi ani ne bar pořád cca 110 sec.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Povolí brzdy až po 110 sec nebo naplní potrubí 5 bar?Odbrzďuje mi ani ne bar pořád cca 110 sec.
Manuál je pro verzi 1.8. Sorry, ale nechce někdo na brigádu aktualizace manuálu na 1.9?manuálu je 29 psi/s
Ne, ty promiň, jestli to bylo ode mne troufalé.Promiň. Nechtěl jsem se tě dotknout.
Snažím se zjistit maximum o rozdílech v mém a tvém copu, proč u mě tak najednou.
Může být. Díky. Ale vyzkouším až zítra odpo. Teď mě omluv.Koukám na tvoje video a všiml jsem si, že minimálně 5 prvních vozů má nějakou vysokou hodnotu pro objem brzd. válců. Tohle právě hraje také roli ve výpočtu výsledného tempa nárůstu tlaku v celém vlaku.
Loni to roli nehrálo, a to ve vlaku byl mišmaš vozů s nastavením jak CZSK tak i od Josefa V, což byl v ohledu i na starší aktivity ráj.Tohle právě hraje také roli ve výpočtu výsledného tempa nárůstu tlaku v celém vlaku.
Jen se zeptám, abych třeba pochopil víc... od kdy, resp. od jakého momentu je to složité? Vy už nejedete v souladu s OR nastaveními, ale razíte cestu výhradního provozu CZSK?Celé je to dost složité na odladění hlavně z důvodu času a množství modelů. Proto jsem tam dal volbu "Opravit klíčové brzdné parametry". Ta právě vytyčí intervaly, aby nevznikaly nesmyslné a problémové kombinace ladění.
27 km/hMozna by pomohlo vedet, jakou rychlosti ma jet na 10 promilich stoupani s max. moznou zatezi (idealne nejake 50 tunove vozy) ...
26 km/h..., spíš nějaké nákladní 80 tunové vozy s uhlím, ...
Otázkou je, zda má větší valivý odpor delší vlak s nižší nápravovou hmotností, nebo naopak.... s 50 tunovými by to mohl být strašně dlouhý vlak a velký valivý odpor a nemusel by s normativem zátěže pohnout v kopci, pokud by byl normativ zátěže velký.
Tak to zkus se stejným jízdním stylem. Natoč video a zapni při tom diagnostiku, kde jsou vidět jízdní odpory. Pak to posoudíme.Pro zajímavost odkaz na 2 minuty videa z youtube, rozjezd Brejlovce bez MSV na 20 promilích z Brčálníku směr Špičák, zima, topení zapnuté v částečném odběru, dosaženo před tunelem cca 60 km/h. Předpokládám klasika 4.vozová souprava. Tohle by simulátorové Brejle nedaly, tam s rozjezdem a s VYPNUTÝM topením max. tak 52 km/h, při zastávce v Brčálníku možná ještě méně. Cápek to tím aripotem ze začátku jen tak lechtal na těch kluzkých kolejích, touhle dobou už ho mám vražený do pultu a prosím o každý kilák rychlosti. Neberte to prosím jako kritiku a rýpání, ale je opravdu hodně podmotorovaný, v těch výpočtech a tabulkách asi něco uniká. S takovouhle by ty Brejle opravdu neurvaly ty Děčínské rychlíky a mezinárodku, byť na polabské rovině.![]()
754.020
Turnusoví fíři takhle v dřívějších dobách šetřili motory. Dneska by to asi s těmi osekanými jízdními dobami moc nedali. To je obecně rozšířené mezi opatrníky i dnes, že se nemají vytáčet motory. Někdy je to dobré dodržet, když třeba víme, že je motor před smrtí a musí ještě jezdit. Ale motor v dobrém stavu, kór u turnusové zánovní mašiny, nebo po GO, se musí točit hodně a ubírat mu jen při nárůstu teploty, aby se dobrousily třecí plochy. Pak to chodí lépe, rychleji, vůle se opracují větší, než při lechtání motoru v nízkých otáčkách. Ale někdo je dodnes přítelem výchovy motorů do lenocha.A proc se s "radou 754 jezdilo max. na 1000 otacek", jak se tady na foru snad i nekde psalo, pokud se nepletu, kdyz na novejsi kabine pro ORCZ u rady 754 je 1100 otacek jeste v normalu dle otackomeru a nad 1100 otacek uz je otackomer ve zlutem.
Tzv KPTOOtestuji to, nejdříve 3xB, potom soupravu Železnorudského rychlíku, s vypnutým, potom se zapnutými vozy jen tak, aby zátěž TA byla stejná jako na ampérmetru vlakového topení ve videu.
Turnusoví fíři takhle v dřívějších dobách šetřili motory. Dneska by to asi s těmi osekanými jízdními dobami moc nedali. To je obecně rozšířené mezi opatrníky i dnes, že se nemají vytáčet motory. Někdy je to dobré dodržet, když třeba víme, že je motor před smrtí a musí ještě jezdit. Ale motor v dobrém stavu, kór u turnusové zánovní mašiny, nebo po GO, se musí točit hodně a ubírat mu jen při nárůstu teploty, aby se dobrousily třecí plochy. Pak to chodí lépe, rychleji, vůle se opracují větší, než při lechtání motoru v nízkých otáčkách. Ale někdo je dodnes přítelem výchovy motorů do lenocha.
Ou, sorry, opraveno.Ahoj. Když dám u ČD 560 v ORCZ po posl. aktualizaci EDB brzdu, napíše mi sestavovaní a pak vypnuto. Vůbec mne to nepustí do procent brždění.
Nic se neděje a dìk, vyzkoušel jsem jízdu s poruchou na EDB. Taky zajímavá situace v aktivitě.Ou, sorry, opraveno.
bob57_cz dopovídá:Otázkou je, zda má větší valivý odpor delší vlak s nižší nápravovou hmotností, nebo naopak.![]()
To se u 560 stávalo docela často. Stačilo, aby kolem 560 někde poblíž napáječky projel a rekuperoval vectron, a už se blokla edb. Pak ti nezbylo nic jiného, než BS2. Oprava se dala provést pouze v depu nebo na odstavném, kde ti to někdo z lapťopem odblokoval.Nic se neděje a dìk, vyzkoušel jsem jízdu s poruchou na EDB. Taky zajímavá situace v aktivitě.