CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, to zastavování se smíšeným vlakem je fakt sázka do loterie. Vždy si neuvědomím, že jsme v ORCZ a když zastavím, jak by stavěl strojvedoucí, tak mi nezabere stanici a nejhorší na tom je, že pak už nepomůže ani potáhnout ke konci perónu. ORCZ prostě zastávku pak nezabere. Musím z Loadu. Nicméně, proč, Irenko proč... nezabere tu stanici, když je motorák u perónu, tohle uměl i stařičký MSTS.
Zobrazit přílohu 43429

Stavění až u konce je absolutní unreal, proč by fíra tahal až ke konci nástupiště, když má za motorm pouze nákladní vozy a cestující by museli "kilometr" pěšky do vozu.
Zkus to teď po update.

Ahoj,
stále se mi nedaří pochopit, proč došlo letos (zhruba v březnu) ke změně dosud celkem slušně fungující brzdě vlaku. Pominu-li loňský teoretický pokus o dvoustupňovou brzdu Ypsylonů, kdy ve výsledku je ve hře brzdný účinek vozů řad B apod. v rychlostech 0-85 km/h zhruba poloviční v porovnání s jinými osobními vozy, jsem zklamán z výsledku snahy o revizi doby plnění a odvětrávání válců, proběhlé letos na jaře. Průběžně oživuji staré aktivity, nové bych už i vydal, ale s tím letošním updatem brzd se nedá testovat, natož cokoli vydávat.
Zrovna se dělám s odklonovým dřevem z HavlBrodu do Gdaňsku a výsledek zde. Aji bych ty mise vydával, ale vše stojí na brzdách, se kterými se nedá jezdit. Nevím, jestli máte ostatní podobné zkušenosti? Na krátkých vlacích to nejde moc poznat. Dělá mi to u 25vozových a více. Navíc vše, co není CZSK je úplně mimo, což dříve nebylo. Aji bych ty vozy naklonoval, ale ono to zjevně nezávisí jen na vozech.

Iciku jen drobnosti, nehvízdne mě odjezd při poslední zastávce, nenásleduje další, pouze mam posun. Dále modely 150/1 od Jardy Skury jezdí v trafiku se smetákem dole.

:D
1) Za VL2 už žádný indikátor není, protože to návěstidlo je že "Židů" do perónů směrem na Vyšehrad
2) Pokud se jedná o VS2 - dovoluje-li jízdu, reální fírové jezdili 40 správně, protože podstatná je návěst na odjezdu, a na indikátoru může zrovna tak svítit H.
A samozřejmě že jen pokud fíra neobdrží rozkaz o jízdě po nesprávné kolejí. Pokud ho obdrží, žádné návěstidlo (ani vložené) jízdu dovolovat nebude, jízda kolem nich bude dovolena rozkazem, a v reálu se jede po bílých.
Opravdu je toto směr Vyšehrad? ...a indikátor tam je. Na odjezdu L2. A pokud návěstí R, nemůže být z této koleje jízda z/do odbočky, a pokud dovoluje VL2 jízdu, nemůže vlak jet jinak, než po rovných. Takže za 60. Takže tohle ":D " vracím.

Přílohy

• 20150423_213513.jpg
    20150423_213513.jpg
    88.5 KB · Zobrazeno: 20
Poslední verze Béček měly teplovzdušné topení, bylo to fajn dokud zaměstnanci z těch vagónů nekradli termostaty a jen natvrdo to přemostili.
V tom vlaku se opravdu cestovat nedalo. Sice se natrhlo okno, ale z okna ledový průvan a propocená záda. Takto se cestovalo. Jedu domů z Prahy nočním Amicusem (rychlík do Budapešti) Vlezu do kupé a tam opět sauna. To se opravdu nedalo. Tak služební klička, otevřu na konci vagonu dvířka od ovládání. Nejprve jsem omylem zhasnul v celém voze "hups" Ale hned to napravil. Topení jsem nakonec našel a horkovzdušný ventilátor vypnul. Jak jsem šel na místo, tak ze všech kupé se ozývaly spokojené hlasy. "konečně to topení vypnuli". Tak jsem zabral ve svém kupé, ale někde v Havlíčkově brodě už bylo trochu chladněji, tak jsem si topení ve voze zase zapnul. V Brně jsem vystupoval a už opět bylo celkem teplo až horko. Tak jsem si jen brumlal "teď si to topení už obsluhujte někdo jiný" Tedy žádný fíra, že by to tam reguloval. :)
No to by jsi měl slyšet příběh od Medy, který kdysi před 3 roky postnul ve vlákně "CZSK verze 1.6." Tady si ho můžeš přečíst.
Pokud bych ho měl shrnout, ve Svobodě nad Úpou chcípl Bertě (749) topný agregát a až do Chlumce nad Cidlinou jel vlak bez topení. V tý době byla fakt kosa, tak že si asi umíš představit, jak bylo ve vagónech. Vagóny pak vytopili po přepřahu na elektriku v Chlumci.

Opravdu je toto směr Vyšehrad? ...a indikátor tam je. Na odjezdu L2. A pokud návěstí R, nemůže být z této koleje jízda z/do odbočky, ...
Za ten vložák se omlouvám. (Bohužel kolega ze Smíchova, s kterým jsem se o tom bavil zřejmě nezná ani návěstidla ve své stanici). S tímto tvým tvrzením souhlasím, ale já reagoval za tvoje předchozí tvrzení, že:
... že dovoluje-li VL2 jízdu a fíra neobdrží rozkaz k jízdě po nesprávné, pak bude na odjezdu na směrovém indikátoru vždy "R". ...
Není to pravda. Ze 2. koleje se dá postavit i na Hrbatou, a může tam tedy teoreticky být i H. Takže dokud fíra to L2 nevidí, nemůže vědět co tam svítí.
... pokud dovoluje VL2 jízdu, nemůže vlak jet jinak, než po rovných. Takže za 60. ...
Může. A to přes 1A a kolem L1. Takže za 40.
... Tudíž lze hned od perónu zrychlovat na 60 km/h a není nutno jet 40 km/h do převzetí návěsti z odjezdu. ...
Tudíž od perónu 40 km/h, zrychlovat na šedesát může na druhé koleji až za spojkou, a až uvidí co svítí na odjezdu.

Ahoj,
stále se mi nedaří pochopit, proč došlo letos (zhruba v březnu) ke změně dosud celkem slušně fungující brzdě vlaku. Pominu-li loňský teoretický pokus o dvoustupňovou brzdu Ypsylonů, kdy ve výsledku je ve hře brzdný účinek vozů řad B apod. v rychlostech 0-85 km/h zhruba poloviční v porovnání s jinými osobními vozy, jsem zklamán z výsledku snahy o revizi doby plnění a odvětrávání válců, proběhlé letos na jaře. Průběžně oživuji staré aktivity, nové bych už i vydal, ale s tím letošním updatem brzd se nedá testovat, natož cokoli vydávat.
Zrovna se dělám s odklonovým dřevem z HavlBrodu do Gdaňsku a výsledek zde. Aji bych ty mise vydával, ale vše stojí na brzdách, se kterými se nedá jezdit. Nevím, jestli máte ostatní podobné zkušenosti? Na krátkých vlacích to nejde moc poznat. Dělá mi to u 25vozových a více. Navíc vše, co není CZSK je úplně mimo, což dříve nebylo. Aji bych ty vozy naklonoval, ale ono to zjevně nezávisí jen na vozech.
Já nechápu, co je na nich špatně.

Za ten vložák se omlouvám. (Bohužel kolega ze Smíchova, s kterým jsem se o tom bavil zřejmě nezná ani návěstidla ve své stanici). S tímto tvým tvrzením souhlasím, ale já reagoval za tvoje předchozí tvrzení, že:

Není to pravda. Ze 2. koleje se dá postavit i na Hrbatou, a může tam tedy teoreticky být i H. Takže dokud fíra to L2 nevidí, nemůže vědět co tam svítí.

Může. A to přes 1A a kolem L1. Takže za 40.

Tudíž od perónu 40 km/h, zrychlovat na šedesát může na druhé koleji až za spojkou, a až uvidí co svítí na odjezdu.
Pokud má strojvedoucí na vjezdovym návěstidle volno a má postavenej průjezd stanicí po přímý koleji, tak může 60 km/h (traťovou) přes celou stanici (vlak projíždějící) a na odjezdu bude volno a nebo výstraha s návěstí směr jízdy vlaku (R) na trať s obousměrnym autoblokem a pojede po 2. traťové koleji. Jak tady ještě něco s nesprávnou kolejí, tak ano... pokud pojedu na 1. TK, dostane strojvedoucí rozkaz, protože ve stanicích s vloženými návěstidly je zakázaná přivolávačka (na vjezdech může bejt), avšak strojvedoucí nepojede po nesprávné koleji, ale proti správnému směru. Pokud by měl ze 2. koleje ject na hrbatou, bude mít na vjezdovym návěstidle návěst výstraha, tim je z něj vlak vjíždějící. A potom na odjezdovym návěstidle bude návěst volno s návěstí směr jízdy vlaku (H) a strojvedoucí pojede vmax 40 km/h, protože je z něj vlak odjíždějící ze stanice bez rychlostní návěstní soustavy. A u toho vložáku to bude asi taky tak, a ještě podle SŘ žst. Smíchov by měl výpravčí strojvedoucímu taky zavolat, že pojede variantní cestou. Takže Smíchov se dá legálně project traťovou rychlostí... Když na koridoru byly stanice P, tak vlaky přece nezpomalovaly vlaky ze 120 na 40 na odjezdu, kdyby ,,náhodou'' odjížděli na jinou kolej/ trať... Takže podstatná je návěst na vjezdu.

... Takže podstatná je návěst na vjezdu.
Přesně tak. Pokud se jednalo o projíždějící vlak po 2. koleji, tak vjížděl na volno a mohl přes celou stanici 60 km/h. Pokud by jel ze druhé koleje variantou přes 1A, na vjezdu by měl 2x a čtyřicet přes celou stanici. Pokud by jel na hrbatou, na vjezdu výstraha (později výstraha s bílou). Ale u vlaku odjíždějícího kolem vložáku vždy 40 km/h.

Já nechápu, co je na nich špatně.
Jo. To sleduju už delší dobu.
Brzdím na vjezdu do Kutné Hory na 40, v 60 dám brzdič do "O" a ono každý vůz povoluje z blbé atmošky 70 vteřin!!! Zastavilo mě to potupně před vjezdem. Hrbatá s diverzantem jak by smet. Jak jsem už jednou psal. Stavět na inicializaci brzd mě nebaví a chápu, že to stavíte podle sebe, mnohdy dle různě nabubřelých teoretixů. Josef Vogeltanz měl taky hromady teoretických argumentů, ale do té hry to překlopit nikdy nedokázal. U vás to tak není. Většinu máte perfektní.

Jo. To sleduju už delší dobu.
Brzdím na vjezdu do Kutné Hory na 40, v 60 dám brzdič do "O" a ono každý vůz povoluje z blbé atmošky 70 vteřin!!! Zastavilo mě to potupně před vjezdem. Hrbatá s diverzantem jak by smet. Jak jsem už jednou psal. Stavět na inicializaci brzd mě nebaví. Chápu, že to stavíte podle sebe.
500 m dlouhý vlak odbrzdí poslední vůz ze 4 barů v potrubí za jak dlouho?

edit: povoluje z blbé atmošky 110 vteřin!!!
500 m dlouhý vlak odbrzdí poslední vůz ze 4 barů v potrubí za jak dlouho?
jenže já nedemonstroval 4 bary, ale provozní brždění. 110 vteřin. To je ten problém, na který jsem poukazoval. a k tomu ještě každý vůz a ne jen poslední.
A ještě jeden edit... u Josefa to bylo myšleno v trakčním výkonu. Ne komplexně. U hodně jiných parametrů byl a je pro msts velkým přínosem.

jenže já nedemonstroval 4 bary, ale provozní brždění. 110 vteřin. To je ten problém, na který jsem poukazoval. a k tomu ještě každý vůz a ne jen poslední.
500 m dlouhý vlak odbrzdí poslední vůz ze 4.5 barů v potrubí za jak dlouho? Očekávám tady reálný údaj od kohokoliv a ne nesmyslnou reakci typu na otázku odpovím otázkou.

A ještě... u Josefa to bylo myšleno v trakčním výkonu. Ne komplexně. V hodně jiných parametrech byl a je pro msts velkým přínosem.
Tohle už vůbec nechápu. :rolleyes:

Přiznám se, že jsem spíše nakloněn pocitovým zpětným vazbám, než opisovat vzoreček z knížky. Proto potřebuju tedy nějaké relevantní údaje, abych je mohl převést do kódu. Nebráním se změnám, které povedou k lepšímu a reálnějšímu výsledku.

500 m dlouhý vlak odbrzdí poslední vůz ze 4.5 barů v potrubí za jak dlouho? Očekávám tady reálný údaj od kohokoliv a ne nesmyslnou reakci typu na otázku odpovím otázkou.
už zase těch teoretix 4.5 baru - pro daný provozní stav zavádějící. Spíše by mě zajímalo, jestli vůbec tušíš, za jak dlouho je to z 1.0 baru? Protože ten používáme ve hře nejčastěji a potřebujeme ho k dokonalosti brždění.
Větou kolem Josefa se netrap. Nebyla adresována tobě. Jen jsem byl utnut časovým limitem 30 minut, než jsem se stihnul opravit:)

Back
Nahoře