CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
4.5 bar v potrubí je cca 1 bar na tlakoměru brzdových válců. Teď jsem si udělal zkušební soupravu 362 + 35x Falls cca 500 m dlohou a poslední vůz odbrzdil za 64 vteřin. To je moc nebo málo? Kdo na to může odpovědět a podepřít to důkazy?

EDIT: 4.5 bar mi ukazuje 1.3 bar v BV vozů. Tedy 64 vteřin z 1.3 bar na 0 bar. Při 1 bar by to tedy bylo rychlejší.

Mikuldo, to by bylo více než vítané. Ale nic to nemění na tom, že Acatus má opravdu nějaký problém s laděním, protože jeho výsledek je skoro dvojnásobný a takto se určitě nedá brzdit.

500 m dlouhý vlak odbrzdí poslední vůz ze 4.5 barů v potrubí za jak dlouho? Očekávám tady reálný údaj od kohokoliv a ne nesmyslnou reakci typu na otázku odpovím otázkou.
Jo pardon, 4,5 bar v potrubí! to jsem se přehlédnul. Takže beru zpět. Ano 4,5 v potrubí či cca 1.0 bar na budíku.
že Acatus má opravdu nějaký problém s laděním, protože jeho výsledek je skoro dvojnásobný a takto se určitě nedá brzdit.
asi nejen Acatus, ale všichni z nás, co dosud jezdili a jezdíme na ladění např. od JV, IH a byli ujišťováni, že je s CZSK kompatibilní, a což do března taky bylo. Proto jsem se na to hned po změně v březnu doptával, jestli je potřeba toto při tvorbě aktivit řešit? Asi by nebyl problém. Dá se to naházet do include složek, příp. naklonovat, ale potřeba vědět o změnách. Směskám by bylo sice odzvoněno, protože ty nikdo nebude chtít po kusech klonovat (manipuláky, sběrňáky apod). Navíc jak s autorskými právy, distribucí apod. Proto jsem se v úvodu ptal, proč ty změny, a to především kvůli destrukčnímu vlivu na OR ladění, tedy zhruba na 4/5 trainsetu?

Počáteční 60 km/h
o bar dolů
ve 44 km/h povoleno
5 bar (na mašině) dosaženo po 20 s
souprava odbrzdila po 40 s
výsledná rychlost 20 km/h, klesání cca 4‰

Počáteční 60 km/h
o bar dolů
ve 44 km/h povoleno
Přesně tak.

"Opravit klíčové brzdné parametry"
jo. a 145 psi/s ...ještě vyměním vozy za ty fallsy z CZSK, jestli to není v těch polských klaničácích.

Počáteční 60 km/h
o bar dolů
ve 44 km/h povoleno
Díky, no, tohle zrovna moc nepomohlo. To vypadá, jako by na vozech byly EP ventily. Jinak není možné tolik vzduchu narvat do všech pomocných jímek a potrubí za tak krátkou dobu. Můj názor. Jsem zmatený a rozhodně nebudu hned nic měnit. :(

Na některých vozech ty EP ventily (odbržďovače) jsou a odbrzdění je tak skoro okamžité (rychlejší než bez něj), nicméně vlak odbrzďuje postupně, brzdný účinek tedy slábne. Odbrzďuje se od mašiny (zdroje stlačeného vzduchu) dozadu, přičemž poslední vůz odbrzdí +- do minuty, při délce soupravy 600m a více. Platné, že čím delší vlak, tím delší je čas od zahájení odbržďování, po úplné odbrzdění posledního vozu soupravy a samozřejmě naopak.

Fakt tam žádné nejsou, ale jsou to dlouhé kontejneráky, je jich pouze 24 a jsou nové a těsné. 1007 t, všechno v P
Veličiny ve stejném pořadí
100 km/h, 3,6 bar, 70 km/h, T+31 s, T+55 s, 17 km/h, -8‰
100 km/h, 4,4 bar, 90 km/h, T+9 s, T+25 s, 84 km/h, -11‰
90 km/h, 4,0 bar, 70 km/h, T+19 s, T+50 s, 44 km/h, 0‰

Čau.
Už delší dobu pozoruji, že se chovají divně zvuky u AI vlaků, koukni na postrk M262, není vůbec slyšet volnoběh a kompresor řve jak...

U M152 z balíku ORCZ to zase vypadá takto:

Čau.
Už delší dobu pozoruji, že se chovají divně zvuky u AI vlaků, koukni na postrk M262, není vůbec slyšet volnoběh a kompresor řve jak...

U M152 z balíku ORCZ to zase vypadá takto:

Pravda, v tom spouštění kompresoru AI byla chybka. Opraveno.

To je tak schválně. Na konečné nezapíská odjezd. Nebo to je tak špatně?
Možná pro posun, nevim musí říct třeba Tom, zda chodí odpiskávat SV vlak. Ale pak tu máš takzvaně pokračování, kdy končí trať bez další zastávky, tedy třeba EC v Berlíně pokračující směr Hamburg.

Ale pak tu máš takzvaně pokračování, kdy končí trať bez další zastávky, tedy třeba EC v Berlíně pokračující směr Hamburg.
Josef, to vyřeš časovou zprávou s wav píšťalky. Mám skoro u všech aktivit. Lepší, než aby to pískalo defultně furt přímo v ORCZ.

Přesně tak. Pokud se jednalo o projíždějící vlak po 2. koleji, tak vjížděl na volno a mohl přes celou stanici 60 km/h. Pokud by jel ze druhé koleje variantou přes 1A, na vjezdu by měl 2x a čtyřicet přes celou stanici. Pokud by jel na hrbatou, na vjezdu výstraha (později výstraha s bílou). Ale u vlaku odjíždějícího kolem vložáku vždy 40 km/h.
Ale já také mluvil o vlaku projíždějícím, což plzeňské rychlíky za běžného provozního stavu na Smíchovském jsou. :p Obvyklé bylo, že mívaly postaveno na 2. kolej "skrz" ještě předtím, než minul vjezd, takže VL2 většinou už delší dobu před vjezdem kmitalo ve dvou těsně navazujících vzrůstajících intenzitách bílé.
-------------------------------------
K těm brzdám, subjektivně, teď moc nejezdím, není čas. Ale při posledním Děčínském rychlíku jsem projel 2 peróny půlkou vlaku, stejnou technologií jízdy, jakou používám a nic se neprojíždělo.
Jako kdyby souprava Béček (pouze OR CZ/SK) prostě najednou přestala brzdit. Nástup je rychlý, až možná nezvykleji rychlý a prudký, a později zeslábne – možná to fakt souvisí s tou implementací rychlíkové dvoustupňové brzdy.
Opravit klíčové parametry nepoužívám, po tom mně vždycky došlo subjektivně k dalšímu zhoršení vlastností brzdy. Vždy u všech vozů při přípravě vlaku nastavuji podle typu R, nebo R+Mg, lokomotiva pokud má rychlíkovou brzdu (třeba 151), tak také. Jinak lokomotiva P.

Abych se vrátil k tématu kafemlejnek, jsou tu tací uživatelé, kteří se mohou cítit zmateně ohledně funkčnosti a ladění vozů a lokomotiv pro OR CZ/SK.

Vynaložil jsem dost energie, abych ošetřil kompatibilitu s MSTS a OR laděním. Výsledkem je funkčnost jakéhokoliv ladění v OR CZ/SK. Od spřáhel až po plnění vzduchem. Jen jedno je zapotřebí od uživatele a to v nastavení OR CZ/SK zaškrtnout volbu "Opravit klíčové brzdné parametry".

Samozřejmě mohou nastat výjimky a proto pokud narazíte na podivné chování, můžete to nahlásit a já jsem, opravdu jsem schopný tyto výjimky ošetřit na úrovni kódu a tím zautomatizovat spoustu věcí. Žádné šablony a další nejsou potřeba. To je věcí jen specializovaných ladičů.

Druhá věc je ta, že se v aktivitách, testovaných výhradně pod OR, mohou projevovat problémy, které aktivitář nějak ošulí a to pak může představovat problém pro řádnou funkčnost aktivity pod OR CZ/SK, kde je většina problémů již opravená. Bohužel, tohle si musí aktivitář pohlídat sám.

Nyní si OR CZ/SK sám detekuje systémové napětí dané lokomotivy z typové řady lokomotivy. Takže jakmile zjistí, že jde o lokomotivu například 141 a nenajde zápis parametru LocomotivePowerVoltage nebo MultiSystemEngine v eng, nastaví automaticky této lokomotivě tyto parametry na LocomotivePowerVoltage (3000 V) a MultiSystemEngine (false).

U dvousystémovek je to jako doposud - podle toho, kde jízda začíná?
P.S. nemám nyní možnost to vyzkoušet...

To nezáleží, kde začíná. Kód si nezávisle na trati dokáže sám zjistit, jestli je loko 2-systémová a nastaví se tak. Jen, jak jsem psal, nesmí najít žádný z těch dvou parametrů v eng, které mu to pak overridují.

Zdravím.Po aktualizácii packu Vectron,kde boli upravované zvuky, mi nefunguje píšťala, respektive po aktivácii,stlačení kl B ,mi ORCZSK neprehraje zvuk ani z interiéru ,ani z exteriéru.Pritom zápis v sms a smerovanie na príslušný sms súbor a wav súbory sa zdajú byť v poriadku.Mohol by niekto vyskúšať a prípadne potvrdiť,alebo vyvrátiť? ´Dakujem.

Back
Nahoře