CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím.Po aktualizácii packu Vectron,kde boli upravované zvuky, mi nefunguje píšťala, respektive po aktivácii,stlačení kl B ,mi ORCZSK neprehraje zvuk ani z interiéru ,ani z exteriéru.Pritom zápis v sms a smerovanie na príslušný sms súbor a wav súbory sa zdajú byť v poriadku.Mohol by niekto vyskúšať a prípadne potvrdiť,alebo vyvrátiť? ´Dakujem.
Nazdar, po novom píšťala na Vectrone funguje po stlačení klávesy "n"

Nazdar, po novom píšťala na Vectrone funguje po stlačení klávesy "n"
Aha,ano díky,funguje,ja len,že po stlačení kl B sa v potvrzení ovládání-info riadku zobrazí ,,Píštala píská,, a po stlačení kl. N sa v info riadku zobrazí ,,houkačka houká,možno by to chcelo nejako v kode ošetriť.

EDIT: S tou úpravou v kode beriem sp5ť,je to tam rozdelené v Ovládani ORclasic a Ovladani ORCZSK

Áno. Klávesa B už u Vectronu nefunguje. Pretože v OR máme 3 skratky na tieto húkačky a píšťaly. Na Vectrone je po novom pod klávesou N. A Hukačka je klasicky pod Space.

Ahoj,

když jedu s "810" volnou jízdu, tak se neozývá tón, abych zmáčkl tlačítko bdělosti.
Určitě sis zapomněl zapnout KBS (kontrolu bdělosti strojvedoucího), pokud jedeš s 810 regulérní jízdu a všimneš si, že máš KBS vypnuté, zastav hned, jak můžeš a hned si KBS zapni. Jakákoliv regulérní jízda s vypnutou KBS je proti předpisům!
Poznámka: KBS nemusíš zapínat, pokud v rámci posunu popojíždíš s 810 po stanici.

...regulérní jízdu a všimneš si, že máš KBS vypnuté, zastav hned, jak můžeš a hned si KBS zapni. Jakákoliv regulérní jízda s vypnutou KBS je proti předpisům!
To je sice hezké a pravda, ale mně se KBS nepodařilo dodnes zprovoznit, ani podle návodu. Takže kdybych se měl tohodle držet, tak nevyjde ani jedna aktivita. :)

Ne nemám a ani mne to nenapadlo. U Kocoura, 130 to funguje i bez toho. Tahle volba je u tvorby absolutně nevhodná.

Rád by som sa spýtal,ako je to s Mirelom a prečo ma núti ísť 40 km/hod do 80tkovej výhybky pri návesti Volno,má to tak byť? Díky za odpoveď a poučenie.navest 40km.jpg

Případně možno zavést po přijetí omezujícího znaku na opakovači, ještě než se dokončí modelace brzdné křivky, funkci MANUÁL (Enter). I tak bylo dříve lepší naklapat si tam vyšší rychlost (na 40 dávám 60, na 60 dávám 80 atd.) protože pokud i po zavedení manuálu podkročíš nastavenou rychlost, Mirel práskne NZ2. Ale teď už je to i v simu upravené a je tam tolerance ( 3km/h bliká, další 3km/h pípá, potom prásk), takže netřeba se obávat podbrždění a zbytečné nutnosti courat se k návěstidlu. Ale ze 160 km/h bývá dobré ten MAN zavést vždy, protože brzdná křivka u Mirelu verze 03 bývá velmi rychlá a nevím, zda verzi 04 nám dali na mašiny i tady. :D Vždy zavádím pro jistotu manuál, není to nic proti správné technologii obsluhy VZ.

ML636: Vyšší rychlost si přece můžeš naklepat zrovna tak (umožňuje-li to návěstní znak) až při případném podbrzdění. Preventivně je to zbytečné klikání navíc a spíše zlozvyk.

Nově je možnost používat nativní texturu kouře pro diesel lokomotivy zaškrtnutím volby "Diesel kouř FX". Je to hlavně kvůli sjednocení, aby kouř vypadal tak, jak ho zamýšlíme. Pokud nebude volba zaškrtnutá, použije se jako doposud z Global tratě.

1.jpg

Dále je možnost definovat přímo svoji masku na světla pomocí zadání názvu souboru. Tento soubor musí být pak uložen v nové složce FX pod složkou CONTENT. Nebo je také možné vybrat jen typ přednastavené masky a to ze tří základních vzorů: 0 - žárovka, 1 - led, 2 - hvězda.
Tímto odpadá miliarda maličkých světélek a uleví se jak procesu zpracování, tak hlavně lidem, kteří touží po realistických maskách světel. Ti budou pak schopni daleko jednoduše vytvářet i složitější a realističtější vzory.

2.jpg

ML636: Vyšší rychlost si přece můžeš naklepat zrovna tak (umožňuje-li to návěstní znak) až při případném podbrzdění. Preventivně je to zbytečné klikání navíc a spíše zlozvyk.
Já to radši dělal všechno dvojmo a preventivně, protože prvotina Mirelu ráda bouchala úplně vždy a všude... Asi jako v reálu. :rolleyes:

Chlapi, stáhl jsem si nejnovější pack x6x a aktualizoval a máte tam chybu, mašinka je po aktualizaci bez kabiny. Protože jste ji směrovali na CDC, která v balíku není. Takto se opravdu nedá jezdit. :) Které směrování v v cab_16x-cz mám použít? 053 nebo 70? Protože tato není cdc
chyba163.jpg
A pak je tam ještě jedna věc. Pokaždé když se vybaví v aktivitě událost jako úloha, tak hra asi na minutu zamrzne. Jen se točí kolečko. Události místní a časové fungují normálně. Na snímku obrazovky to kolečko zaseknutí programu není vidět. Je to nepříjemné, protože těch událostí je v aktivitě mnoho. A za poslední, události "dovézt vlak na pozici i odpojit vozy" se chovají jinak než v klasickém Openrails. Tam se zobrazí jakmile s vozy přijedu na určenou kolej a tak je to správně. V ORCZSK se zprávy zobrazí až vlak zastaví a tím potom pokyny ve zprávách nedávají smysl, protože používám zprávy jako například "vlak má už vzadu hranice, můžeš zastavit". Ale v ORCZSK se ta zpráva zobrazí až když s vlakem zastavím což je už pozdě. Šlo by to opravit?
Na obrázku je událost "odpojení vozů na pozici a tady je to správně, zpráva naskočí až po zastavení a odpojení vozů. Ale copak si Dan tohoto nevšiml?
udalost.jpg

Kabína cdc je na stiahnutie na webe mimo balík Pack X6X takže takto sa jazdiť dá len treba stiahnuť. Stačí tak malo a nemusia vznikať takéto príspevky. :)

Stačí tak malo a nemusia vznikať takéto príspevky.
Ale jak to mám vědět. Nedávno jsem s tou samou lokomotivou jezdil a vše OK. Jenom jsem rozbalil minulý balík z loňska. později jsem si všiml, že na stránkách máte aktualizovaný s tím, že ladění je ve složce ORCZSK, což vítám. Tak jsem tyto adresáře vyměnil. Jak proboha mohu vědět, že tentokrát tam něco chybí a musím pohledat. Kdybych nebyl znalý a nepodíval se, proč lokomotiva nemá kabinu, tak by mne ve snu nenapadlo, že chybí kabina cdc. protože mašina není cdc, ale cd.
A co s tím zbytkem? Že se ORCZSK v aktivitě, když se aktivuje jakákoli událost jako úloha, tak hra na chvíli zamrzne. A další věc je že tyto události fungují odlišně jako v MSTS či Openrails, což by se dít nemělo. Proto musí vznikat takové příspěvky, aby se tohle řešilo. Přece nejezdíme jenom volnou jízdu. Nikdo nejsme neomylní i já dělám chyby a také nemám radost, když něco musím znovu opravovat, ale jsem za to rád, že si chyby někdo všimne.
Já chci být kompatibilní i s ORCZSK, jak po tom volá obecenstvo a mé aktivity jsou první kroky.

Stáhl jsem, funguje, ale. Já jsem na lokomotivě verze 2021 a tam mají být ne analogové budíky, ale digitální. Tedy tato kabina k této lokomotivě nepatří. Ale na to jsem upozorňoval už v tom mém prvním zbytečném příspěvku :) , že tam máte asi chybu. A navíc oproti minulé verzi když pojíždím s mašinou, při každém zastavení na přídavnou brzdu nebo přibrzďuji EDB, protože přídavná téměř nebrzdí, nebo jen stánu sběrače, když jedu křížem, vždy zasáhne rychlobrzda. To před tím nedělalo. Pak nastanou zbytečná zpoždění a aktivita končí patem. V nejlepším případě, já jsem ještě na zhlaví v Libni a vozmistr mi u vlaku dává návěst odbrzdit, což nebýt neplánovaných poruch krásně vychází.

Zkusil jsem mašinku přesměrovat do kabiny cd a vybral kabinu pro 070. Načtu hru a už jsem doma v té správné kabině. Jen jsem popojel metr po depu, než mne budou brát do stanice a vše je funkční. Rozdíl od minulé verze je jenom ten, že nemusím zapínat baterky a mám nahozený i HV. Jestli to není tím, že nastupuji z uložené pozice.

Pokud je mašina "živá", na trati, baterky zapínat nemusíš. Oživuješ, pokud je v mrtvém stavu. Pokud chceš mašinu v mrtvém stavu z výchozí polohy hráče dej do názvu consist: "AirE" na konec pojmenovaného con.

Back
Nahoře