CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Jaké doteraz to bolo ok? Co si mám pod tím představit? Inicializace loosecon ohledně kohoutů a hadic začíná v tom momentě, kdy se hráč těchto vozů svým vlakem dotkne. Takže pokud to zkoušíš na nahrané pozici z dřívějška a už si s vozy manipuloval, tak ta inicializace po novém už neproběhne.
Je o hneď na začiatku aktivity, nabehnem na LC, pripojím lokomotívu a donedávna to fungovalo normálne. Aktivitu som vždy išiel od začiatku. Tam ani nie je moc čo nahrávať, lebo len vyjdem za zhlavie a cúvnem na vozy.

Čoveče, co ty si tam děláš za bordel. Do těchto věcí se vůbec nehrabalo a fungují jak mají. Ta kontrolka je blokace zámku dveří. Nesignalizuje otevření dveří.
Vůbec nic. :rolleyes: Aktualizuji, když se má aktualizovat, mažu, když se má mazat, nahrazuji, když se má nahrazovat. Ale pro jistotu to smažu znovu úplně celé a nainstaluji, i ze všech inc a engů odstraním a znovu nainstaluji. Pohnutím s brzdičem BS2 se uvolní i BP, ale zkrátka se to celé chová nějak nekorektně. Včetně toho, že se nepřipne jízda, pokud je od přímočinné zbytkový tlak ve válcích. Což by samozřejmě měla, tlakový spínač blokující jízdu je ve větvi průběžné a reaguje na pokles 4.8 baru, ne přímočinné.

S těmi dveřmi a kontrolkou je to ale tak, jak píšu já. Abych nekecal, pro jistotu jsem se podíval do schématu 810 (bez reko na samostatné ovládání předních a zadních dveří v případě vlaků s 0/0 S) a opravdu: kontrolka počíná svítit odjištěním příslušné strany dveří přepínačem. Potom ji ovládají koncové spínače dveří, takže přeložením přepínače do polohy zavřeno stále SVÍTÍ. Když dveře dojedou na koncovou polohu a zajistí se uzavřené, paralelně zapojené koncové spínače přes relé zhasnou kontrolku.:p

Vůbec nic. :rolleyes: Aktualizuji, když se má aktualizovat, mažu, když se má mazat, nahrazuji, když se má nahrazovat. Ale pro jistotu to smažu znovu úplně celé a nainstaluji, i ze všech inc a engů odstraním a znovu nainstaluji. Pohnutím s brzdičem BS2 se uvolní i BP, ale zkrátka se to celé chová nějak nekorektně. Včetně toho, že se nepřipne jízda, pokud je od přímočinné zbytkový tlak ve válcích. Což by samozřejmě měla, tlakový spínač blokující jízdu je ve větvi průběžné a reaguje na pokles 4.8 baru, ne přímočinné.

S těmi dveřmi a kontrolkou je to ale tak, jak píšu já. Abych nekecal, pro jistotu jsem se podíval do schématu 810 (bez reko na samostatné ovládání předních a zadních dveří v případě vlaků s 0/0 S) a opravdu: kontrolka počíná svítit odjištěním příslušné strany dveří přepínačem. Potom ji ovládají koncové spínače dveří, takže přeložením přepínače do polohy zavřeno stále SVÍTÍ. Když dveře dojedou na koncovou polohu a zajistí se uzavřené, paralelně zapojené koncové spínače přes relé zhasnou kontrolku.:p
ML636, to si neumíš udělat aktivitu z bodu A do bodu B s cestujícími? Takhle mě jen pleteš.
Chápej, ta ochcávka ve volné jízdě Q/Shift + Q je jen naroubovaná ochcávka a není to plnohodnotný systém blokace jakou má třeba 810. Když není cestující, není nikdo kdo si otevře dveře. Prostě ochcávka stejná pro všechny vlaky ve volné jízdě.

ML636, to si neumíš udělat aktivitu z bodu A do bodu B s cestujícími? Takhle mě jen pleteš.
Chápej, ta ochcávka ve volné jízdě Q/Shift + Q je jen naroubovaná ochcávka a není to plnohodnotný systém blokace jakou má třeba 810. Když není cestující, není nikdo kdo si otevře dveře. Prostě ochcávka stejná pro všechny vlaky ve volné jízdě.
Za 15 let ježdění MSTSORCZ jsem odjel asi 4 aktivity. Takže neumím. Ale pokusím se...

Je o hneď na začiatku aktivity, nabehnem na LC, pripojím lokomotívu a donedávna to fungovalo normálne. Aktivitu som vždy išiel od začiatku. Tam ani nie je moc čo nahrávať, lebo len vyjdem za zhlavie a cúvnem na vozy.
Udělal jsem to jinak. Tohle jsem podcenil a dalo to fušku. Přitom taková blbost. :rolleyes::oops:

Udělal jsem to jinak. Tohle jsem podcenil a dalo to fušku. Přitom taková blbost. :rolleyes::oops:
Už to ide, uvidíme čo to povie pri nejakých zložitejších posunoch. Predtým občas blbol posledný vozeň v LC, nemal pripojené hadice. Ale nedokázal som to nasimulovať a nebola tak až tak hrozná závada.

Ale tu kontrolku jsem ti tam přeci jen narouboval. :)
Super, moc díky.:eek::cool: Já jsem zatím vyčistil Trainset, prakticky všechny stroje ze stránek MSTS-RW jsem komplet smázl a udělám si čistou instalaci všeho. Je možné, že se to tam někde něco pohádalo a proto zlobily ty brzdy a spol. To nikdy neuškodí.

Už to ide, uvidíme čo to povie pri nejakých zložitejších posunoch. Predtým občas blbol posledný vozeň v LC, nemal pripojené hadice. Ale nedokázal som to nasimulovať a nebola tak až tak hrozná závada.
Pokud napojuješ loosecon vozy, které nemělo AI nebo ty jako hráč už napojené, měly by se nyní od 3 a výše vozů spojit hadicemi a nastavit krajní kohouty do polohy uzavřeno. Pokud AI odpojí vozy a ty se na ně napojíš, měly by být také propojeny, ale s tím rozdílem, že nějaký krajní kohout bude otevřen a vzduch z potrubí pryč. Tím vozy takto zabržděné od posunovače.

Jo, chyba, která vznikla při zprovoznění přestupu (Alt + F9) na AI lokomotivy s 3D kamerou speciálně na přání Dana J.
Opraveno. ;)
Za což obrovský dík, ORCZ se tak opět posunul o velký krok. Poněvač v OR 1.5.1 přejít do jiné soupravy s 3D kabinou nelze a souprava je v seznamu označena bíle, jako bez kabiny.

Přiznám se, že jsem neměl čas díky práci na Rybácích ještě vyzkoušet. Pro 2. díl Pn66041 to bude potřeba pro ODOS 182.

Po čtvrt roce jsem zapl OR. Jel jsem osobákovou aktivitu a byl jsem docela nepříjemně překvapen, že do všech stanic, kde mám zastavovat vjíždím na výstrahu, na opakovači padne stůj, ale na návěstidle nesvítí nic. Až když zastavím, tak na návěstidle padne volno. Mají to tak všichni, nebo mám něco špatně nastaveno? (Instaloval jsem OR na nový PC, takže je možné, že jsem něco v nastavení přehlédl)

Na webe nájdete aktualizáciu Vectron Pack kde boli upravené svetlá s maskami. Treba mať aktuálnu verziu OpenRails CZ/SK 1.9.360.
Tak isto bolo upravené ich ovládanie.
Ovládať ich môžete kl.skratkami:
Shift + J / Ctrl + Shift + J - Predné pozičky - celkom 5 polôh
Shift + K / Ctrl + Shift + K - Zadné pozičky - celkom 5 polôh
Na displeji si môžete kliknúť na ikonku svetiel a tam budete vidieť, ktoré máte navolené. Potom sa už stačí vrátiť späť na domácu obrazovku.
Viac v Readme.

Zobrazit přílohu 44263
Sice na tohle reaguji hodně pozdě, ale ten nový systém světel má docela zajímavé kombinace, na které se dá nastavit. Ty jsou:
1. Delta bílá světla - Kromě dvou bílých poziček po stranách svítí i bílá pozička nad čelním sklem. Tahle kombinace se používá při regulérní jízdě.
2. Dvě červená světla - Obě pozičky po stranách svítí červeně. To je asi jasné, kde se červené pozičky používají, že ano? Zezadu, kde jinde?
3. Pravé bílé světlo - Svítí pouze pravá pozička (ve směru pohledu z kabiny) a to bíle. Co si matně vzpomínám, jedna bíle svítící pozička se používá když je lokomotiva (či jiné HDV) někde odstavena, ale to je tak všechno. Když tak mě ohledně tohohle opravte/doplňte.
4. Přední bílá světla - Svítí pouze spodní pozičky a to bíle. Tahle kombinace se používá při posunu.
Jinak, co se jedná o jízdní vlastnosti Vectrona, zatím, jsem si žádných změn po tomhle updatu nevšiml, ale budu dál Vectrona testovat, jestli něco nepostřehnu.

Back
Nahoře