Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ta připravovaná.Která "Zamráča" zvládá ORCZ?
Tak pokud bereme +- kompatibilitu, tak fungují všechny.Houby, všechny z paklu od Pikka i s 3D kabinou co vyšly nyní i předtím.![]()
Přesně tak, tak si nastavím aktivitu na léto a je po problému. A neřeším nějaké topení. práce cca na 3 vteřiny.Tak pokud bereme +- kompatibilitu, tak fungují všechny.![]()
Kdepak, sleduji a vyhlížím přímo kompatibilní stroj. Ale asi tedy zkusím ty kompromisní, které se tu zmínily.
Špatně, pokud je aktivita dělaná na určité roční období, je tohle nešťastné řešení. Na slezině jsme se o tom s Alcaponem bavili a ještě někdo z aktivitářů, už si nepamatuji. Shodli jsme se na tom, že tahle manipulace s ročním obdobím je kolikrát dehonestace celá naši práce na aktivitě. Dva jednoduché příklady:Přesně tak, tak si nastavím aktivitu na léto a je po problému. A neřeším nějaké topení. práce cca na 3 vteřiny.
To je ale problém toho člověka, že si to posere, ne tebe.Špatně, pokud je aktivita dělaná na určité roční období, je tohle nešťastné řešení. Na slezině jsme se o tom s Alcaponem bavili a ještě někdo z aktivitářů, už si nepamatuji. Shodli jsme se na tom, že tahle manipulace s ročním obdobím je kolikrát dehonestace celá naši práce na aktivitě. Dva jednoduché příklady:
1. adheze a jízda v zimě, kdy si dáš léto.
2. třeba závěje sněhu, jako soupraca AI a nebavím se o stmívání, kdy nasazuješ dle toho AI vozy.
Dle mne by se vůbec nemělo dát roční období měnit a striktně didržet zadání tvůrce aktivity. U počasí budiž, tam bych ale zadal rovnou vyloučení volby, pokud je v act. dynamické počasí zadáno tvůrcem aktivity.
Tohle, že se v tom dá hrabat mně štve. Drbu se s něčím, aby to nějak vypadalo a pak to někdo rozbije změnou volby ročního období, nebo počasí. Jak jsem psal, vyjímkou je dunamické počasí, pokud není zápis svého v act.
Jasně, to máš naprostou pravdu. Jenže i mně se stalo, že jsem testoval skin ve volné jízdě, pak dal aktivitu, ale období a počasí tam zůstalo z testů. Předtím to bylo zamčeno a to odmknutí mi prostě přijde nešťastné. Ne celé odemknutí, třeba volba dynamického počasí, je fajn, ale ty roční období ne. Navíc, pokud je v act. svoje počasí, měla by se zmknout volna i tam. Já to respektuji, jak to je. Jen prostě zde jde udělat chybu i nevědomky.To je ale problém toho člověka, že si to posere, ne tebe.
To samé se skinama. Když vydám skin a někdo si ho předělá a vypadá to jako paskvil, samozřejmě že mě to štve, ale moje chyba to není. A tak k tomu přistupuje každý, kdo má nějaký rozum, a nevyčítá to případnému původnímu autorovi.
Tohle je hodně divné a nikdy se mi nestalo.Zdravím, milí kolegové i mistři tvůrci.
Po čase jsem opět narazil na problém s ORCZ, a protože jsem nenašel funkční odpověď nikde jinde po virtuálním světě, svěřím se zde - třeba někdo měl podobnou zkušenost nebo bude znát řešení:
Jde o to, že poslední dobou se mi v jakékoliv aktivitě, včetně těch tvořených přímo pro ORCZ a včetně mašin tvořených pro ORCZ, nejčastěji po hodině až dvou jízdy totálně zblázní návěstidla, respektive monitor trati začne zběsile přeskakovat z automatu na manuál. Žádný zjevný logický důvod, jako třeba projetí červené nebo tak něco... Ale všiml jsem si, že někdy se provoz chová jinak než dřív, např. pouští soupravy, které při dřívějším hraní čekaly, nebo naopak hráče před soupravou, na kterou se čekalo. Nedá se uvést konkrétní příklad, protože tohle chování je naprosto náhodné a pokaždé na náhodném místě aktivit (testováno už asi 14 dnů). Problém je, že když už jednou nastane, tak se prakticky nedá jet. Někdy na chvíli pomůže hru uložit a pozici znovu načíst - ale zase je to 50/50 a po chvíli jízdy se návěsti zblázní znovu.
Největší otravností je právě ta naprostá náhodnost. Buď se to stane... anebo taky ne; jednou tady, jednou támhle, takže nejde vysledovat jakoukoli příčinnou souvislost.
Problém se datuje přesně od aktualizace cca 3 nebo 4 týdny nazpátek, která mi asi tři dny házela již známou chybovou hlášku o chybě serveru.
Protože jsem vypátral, že zbláznění monitoru tratě může způsobit problém s nastavením jazyka, zkoušel jsem měnit nastavení na jiný jazyk a zpátky na češtinu. Zkusil jsem i vyčistit adresář z češtinou a nechat hru aktualizovat (to už aktualizace chybu kupodivu neházela - ale jestli to je korelace, nebo kauzalita nelze tvrdit), a když to nepomohlo, zálohované soubory vrátit zase zpátky a zase nechat aktualizovat.
Protože nic dalšího chytrého jsem neobjevil, nakonec jsem přeinstaloval celé ORCZ, ale problém to nevyřešilo.
Může to způsobovat nějaké položka v nastavení, která doteď neměla vliv, ale s novými aktualizacemi si nerozumí - např. TCS scripty nebo kompatibilita s MSTS?
Jestli někdo bude mít tip, co vyzkoušet, tak budu rád.
Díky