CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
.... Ale všiml jsem si, že někdy se provoz chová jinak než dřív, např. pouští soupravy, které při dřívějším hraní čekaly, nebo naopak hráče před soupravou, na kterou se čekalo. Nedá se uvést konkrétní příklad, protože tohle chování je naprosto náhodné a pokaždé na náhodném místě aktivit (testováno už asi 14 dnů). Problém je, že když už jednou nastane, tak se prakticky nedá jet. Někdy na chvíli pomůže hru uložit a pozici znovu načíst - ale zase je to 50/50 a po chvíli jízdy se návěsti zblázní znovu.
K tomu se bohužel připojím, protože toto sleduji již zhruba půl roku. Samovolné destrukce u rozpracovaných misí bez zásahů do nich. Časem se sem tam něco rozpadá. Nemyslím případ trafficu v Opočně u mise Mn83474, tam to byla moje chyba, ale např- u mise "Hron 1992" v Martině se mi sám od sebe (zjištěno zhruba v červenci) začal do priority hráče tlačit nastupující traffic (brejláci k přepřahu), tedy do trasy přijetého vlaku hráče, na kterém přepřaháme. Další případ, mise Diverzant. Nevyšla ven, protože mi jednak zmizely trafficy (dva z pěti) v Kunčicích a není to chybnou délkou soupravy či prioritami v trase před hráčem. Prostě traffic, vytvořený na koleji bez konfliktu do trasy hráče, si zmizel bez zásahů do mise. Půl roku to jezdilo bez chyby a zhruba od jara to tam není, žije si to svým destrukčním životem. U té samé mise v Albrechticích najednou stojí osobák, který měl do výluky vjet po vykřižování Jančury před trasou hráče (diverzantem). Bohužel to mělo vliv na to, že jsem opustil tvorbu takto složitých misí a vlastně hraji sim už minimálně.
Otazné k tomu dále je, co to dělá s již vydanými misemi? Komunita moc mise nekomentuje, takže se ani nedá moc monitorovat, co se kde ještě podělalo.

Pánové, to že si to neumíte vysvětlit ničemu nepomůže. Normálně máte popsat problém a dát k dispozici zkušenějším kolegům na prozkoumání. Většinou je pak příčina úplná blbina z nepozornosti. Ale vše se dá opravit. Hlavně nepoužívejte MSTS aktivity mód pro hraní OR aktivit.

přepřah v Martině byl vytvořen tak, že hráč1 (peršing) odstoupil na 2. sk od vlaku a měl trasu křížem na odjezdovém zhlaví směr Turčianky postaveno na 1. kolej. Na seřaďováku 2. koleje za zhlavím stálo dvojče brejlí, jako hráč2, na který si přeskakuješ přes altF9. Hrač 2 má trasu ze zhlaví na vlak (otočný bod) a pokračuje v trase rychlíku do 1. koleje a ven. Při přeskočení na brejle se peršing zaparkoval sám na odstavení a přeskočený hráč si brejlemi najel na vlak, přivěsil, ...., a po pohotovosti se rozsvítil odjezd a jelo se dál. Po zhruba 2měsíčním návratu ke stavbě mise se po příjezdu do stanice brejle z ničeho nic rozjedou a vletí do peršinga, zastaveného s vlakem na 2. sk, jakoby nečekaly na prioritu trasy hráče. Jaká to byla tehdy aktualizace, nejsem schopen definovat, a to kvůli té 2měsíční prodlevy ve stavbě mise, od opuštění tvorby, kdy vše fungovalo, po návrat, kdy už to bylo posrané. Jestli to bylo aktualizací? Čím jiným? Jestli na to mělo vliv zavedení WP40000? to fakt netuším.

Chápu tě Acatusi a musím přiznat, že tento rok se dělaly velké změny v chování AI a nových WP. Je možné, že něco ovlivnilo chování tvé aktivity. Ale každá nová taková fičura potřebuje odladit a zakonzervovat, protože to může být pro existující aktivity destrukční. Ovšem bez toho bych zase na druhou stranu nemohl dělat nic nového. Vlastně by nemělo smysl mít OR CZ/SK.

Většinou je pak příčina úplná blbina z nepozornosti.
Ovšem bez toho bych zase na druhou stranu nemohl dělat nic nového. Vlastně by nemělo smysl mít OR CZ/SK.
Takhle! Já ti to nekritizuju. Chráň PánBůh:-) Jen jsem chtěl zmínit, že Jackson.Dare´s problém mě taky ovlivňuje a dalším příspěvkem jsem zamýšlel nekonfliktně představit problém konkrétněji.... Takže nechápeš mě.
Souhlasím, že kdo zde nesleduje změny denně a nečte a hned nesoužije s vývojem, je po chvilce absence v pasti a nestihá. Neber jako výtku. Prostě fakt, který nelze vyjádřit jinak, než "děsně nerad dávám pokyn aktualizovat" . Bohužel setrvat na únorové aktualizaci, kde tvořím, nebo která mi vyhovovala i s jiných důvodů, už taky nelze. Koneckonců to pak ani nedává smysl při tvorbě aktivit pro komunitu. Takže to dopadá tak, že to prostě po hodinách marného zkoušení vypnu. Jednak proto, že tvořit misi, abych ji musel donekonečna opravovat prostě nebaví (obvzláště když už ji mám projetu a tvořím ji už jen pro vaši zábavu a naivně snad i vděk) a především nehodlám poslouchat, že jsem úplný debil, protože nejdu s vývojem, či dokonce brzdím vývoj OR CZSK. Tady se neshodneme.
Děláš to skvěle a dělej to tak dál. Kdo ti nestihá, má smůlu. Já se přiznám, že nestihám, takže se stahuji a ty jsi tuto debatu vyhrál.

en jsem chtěl zmínit, že Jackson.Dare´s problém mě taky ovlivňuje a dalším příspěvkem jsem zamýšlel
Čauec. Nic není tak horké jak zprvu vypadá, mně osobně křižování a chod AI versus hráč funguje furt stejně. Naopak Icik uděkal další fičuryny a opravy, kdy ti třeba v OR AI urval najíždějící na Prdel hráče mašinu od vozů, kdy ti přidával, nebo odebíral vozy. Tam se změnil kód. Napsáno ve vlákně s radama k ORCZ. Problém sem tam nastane s fičurynama aktivitáře, když neco vymýšlíš a zkusíš pokus omyl, dle nápadu tvého scenáře a pak se to po aktualizaci zachová jinak. To jsem kolikrát hlásil přímo Icikovi a odladili jsme to. Hodně udělal změnu zaktivovaní možnosti aktivit přes půlnoc. Pokud dáš soupravu hodně brzy, cca hodina (tuším) před nástupem hráče, tak ta se ti neobjeví. Může to být ten tvůj případ popsaný výš. Ale aby mi začal mirnix tirnix z ničeho nic ORCZ nezobrazovat AI vlak, s tím jsem se fakt nestekal a opravuji aktivity z OR 1.5.1. Někdy to chce fakt trpělivost a silné nervy. Vím o čem píšeš a chápu, mně taky někdy štve, že se musím vracet ke starým aktivitám. Ale za výsledek, co dokáže ORCZ za novinky to opravdu stojí. Jinak dělám aktivity v MSTS Activity Editoeu.

Jasný Dane. A řešili, či vyřešili jste už nějak ovlivnění (nějakou tou novou fičurou) skrytých návěstidel i jinde než na 042?

Jasný Dane. A řešili, či vyřešili jste už nějak ovlivnění (nějakou tou novou fičurou) skrytých návěstidel i jinde než na 042?
Nevím, co máš na mysli?

@Icik
Prosím tě, po poslední aktualizaci, když dostanu Šestikolák do skluzu, nevrátí se mi zpět, musím úplně zkrokovat dolů, i když připískuji, předtím jel úplně skvěle, nevím, co se kde dělalo. Teď i když připískuji, ORCZ mi nenapíše, že je prokluz ukončen a v tabulce pod F9 píše, "Mez adheze":
prokluz.jpg

Tak s tímhle se fakt jezdit nedá, kur... V kopci jdu do skluzu, připískuji, shodím o stupeň dolů, další dolů a ani ho..o, mysím až skoro do 0, před Třebovou jsem zůstal viset. Fakt skvělé..., po 3 hodinách jízdy... tohle hrabání se ve fyzice už štve i mne předtím ok, to se fakt nedají dělat aktivity...

Skluz musí při pískování ihned skončit, když reaguji okamžitě, jak tomu bylo doposud.

Já fakt nemohu jet 6 hodinový test po každém update, abych dokončil aktivitu, ten šestikolák se teď chová úplně nahouby. :-(

Prosím tě, po poslední aktualizaci, když dostanu Šestikolák do skluzu, nevrátí se mi zpět, musím úplně zkrokovat dolů, i když připískuji, předtím jel úplně skvěle, nevím, co se kde dělalo. Teď i když připískuji, ORCZ mi nenapíše, že je prokluz ukončen a v tabulce pod F9 píše, "Mez adheze":
Ano, to není chyba. Kontrolka varování prokluzu měla nereálné chování (kmitala), což prý ve skutečnosti nedělá. Musela se tam dát hystereze a je posazená nízko, aby zamezila kmitání kontrolky. Většinou tak nestačí skrokovat o jeden stupeň, ale více, aby se nápravy více srovnaly. Písek ti v takové rychlosti moc nepomůže.

S tímhle jak to je, nevyjedu nic, musím skoro do 0, to mohu celý Pn 66041 smazat. Pochop, jedu do kopce, sleduji ampermetr, ne všechny mašiny tu kontrolku mají a jsem odkázaný na varování od ORCZ. Ale jakmile musím vždy až dolů s výkonem jsem v řiri.

Fajn, tisíc odborníků, ale aktivitu nedohraješ. Fakt se s tímhle, jak to je jezdit nedá, možná kolem Kolína po rovince. A to tu aktivitu jeli DVA STROJVEDOUCÍ, kteří mi psali, že je chování adekvátní... teď pomalu neodjedu z Chocně do Brandýsa, kde mám v Chocni ponyt a to je trať 321.

Zkoušel si i jiný způsob než jen výkon dolů? Třeba regulaci pomocí přímočinné brzdy a k tomu třeba i písek.

Zkoušel si i jiný způsob než jen výkon dolů? Třeba regulaci pomocí přímočinné brzdy a k tomu třeba i písek.
Nezkoušel, ale bylo mi řečeno, testery, že ani není třeba pískovat, mně, když to v Parníku zahlásilo skluz, šel jsem předtim dolů s výkonem a OK. Iciku, sakra, musíte brát taky v potaz, že ty tratě, mimo BP, nejsou stoupáním přesně, někde je i malinko ví a tohle je fakt masakr a to není nejhorší místo v aktivitě. Tohle je smrtící. Když mi u 182 zahlási prokluz ORCZ, bo 3D kabina kontrolku skluzu prostě nemá, sjedu z výkonu, třeba dva stupně, ale jít v kopci skoro na 0?! Jako fakt se nedá dělat vše dle 100 reálnosti, je to simulátor a jak jsem psal, stoupání na některých tratích je taky nepřesné. Jdu to zkusit ze sejfu, ale fakt jinak nevím, co s tím.

Nehledě na to, že na 321 měl šestikolák co dělat i s postrkem na odhezdu z Třebové směr Odb. Les. To ještě předtím. Teď prajticky nesmím jít do skluzu, tak to bude úplně...

Dane, někteří by v podobných chvílích ocenili videozáznam, jak se opouštíš Aspoň teda podle té eskalace, kterou tu ventiluješ na fóru.
Ber to tak, že máš poruchu skluzového relé a musíš se dívat na rychloměr a ampérmetr. A ono se to pak na dílně musí opravit.

Dane, někteří by v podobných chvílích ocenili videozáznam, jak se opouštíš Aspoň teda podle té eskalace, kterou tu ventiluješ na fóru.
Ber to tak, že máš poruchu skluzového relé a musíš se dívat na rychloměr a ampérmetr. A ono se to pak na dílně musí opravit.
Jo, pak mohu. Teď po aktualizaci asi na 10. pokus 5 kilometrovou rychlostí, ale 5 minut sekyra a už to nesedí se scénářem. Naštěstí není funkční stahovačka, neboli je zhaslá a nepráskne v odbočce Parník. Ale vsadím boty, že tohle 80% hráčů nedá ani omylem....

Load ze mostu před odbočkou Parník a opět konečná.
Zde video:

Hoši, hyperrealita je super, ale tohle je fakt moc... :(
ODOS 182 + 30 Falls uhlí. Tohle se fakt nedá hrát... 15 pokusá a vyjel jsem to jen jednou, před aktualizací s úpravou VŽDY! A znova, tenhle kopec není ten nejhorší.

Back
Nahoře