CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem restartoval, nakonec teda musel odstranit celou složku s OR, nicméně se to ale aktualizovalo a zmizel i ten problém se spuštěním hry. Tak snad už všechno v pořádku.

Ahoj. V prvé ředě jestli mohu, navrhuji tykání. Bylo to tu kdysi takové pravidlo mezi tvůrci pro simulátor. mi prosím obrázek z AE MSTS onoho WP a návka před nimž je umístěn.
Díky Dane. Tykáme si asi 15 let, měl jsem na mysli vás dva s Icikem:-) Každopádně díky za ochotu. Otisknu, pošlu cca v pátek, jak se dostanu k hracímu compu.

Díky Dane. Tykáme si asi 15 let, měl jsem na mysli vás dva s Icikem:-) Každopádně díky za ochotu. Otisknu, pošlu cca v pátek, jak se dostanu k hracímu compu.
No mně to právě bylo divné s tím vykáním, ale raději jsem to tak napsal... :-)

Zjistil jsem zajímavou věc, dříve se to nedělo, že když dáte v ORCZ letní, jasné počasí a kouknete se na stíny např. na vozech Falls z balíku "pack Wagons ORCZ", tak se z boku a na čelech vozů třepou stíny a děje se to i na lokomotivě, měl jsem "šestikolák ODC 182 166" ze stránek od Ricara a děje se to také v kabině lokomotivy.

Zkoušel jsem dát lokomotivu z balíku "x6x ORCZ" a to samé se dělo na čelech vozů Falls, ale pouze za jízdy, takže, že by to bylo lokomotivou je málo pravděpodobné. Měl jsem zapojeno 31 ložených vozů Falls s uhlím.

Stíny se opravdu třepou vpravo, vlevo za jízdy. Dobře je to vidět na vozech světlejší barvy. Předtím jsem si nevšiml, že by se něco takového dělo.

To, co mi popisuješ v SZ, se u mě děje jen v maličké a naprosto zanedbatelné míře. Stíny se trošičku mihotají, ale jak jsem psal, je to malá daň za stíny, které začínají u paty objektu a vykreslují se i na detailech. Srovnej si to se stíny v původním OR. Tam se nevykreslují vůbec dobře. Jsou krátké a na detailech se nevykreslují. Takže ti nedokážu pomoci a za mě je to ok.

PS: Proč tě tohle zrovna vzrušuje? Investuj energii do něčeho jiného, co posune simulátor dál. Víš kolik času jsem s tím vůbec strávil, než jsem našel vhodný výpočet pro pixel shader, aby se stíny začaly vykreslovat od paty objektu? Opravdu já už nemám skill a ani chuť tento shader pitvat.

1.jpg

Jedna novinka, která je v update, ale asi bude muset být použita jen pro trať, která se neplánuje pro MSTS nebo původní OR.

Pokud zadáte do volby rychlosti rychlostníku v editoru tratě hodnotu 1000 + například 50 km/h tedy 1050 km/h, rychlostník bude brán jako se symbolem lokomotivy a vlak tak od něj může ihned zrychlovat nezávisle na své délce.

Pack 751 pre OpenRails CZ/SK je na webe. Môžete sťahovať.
V balíku sú dve verzie kabíny a to s LVZ a s Mirel Mini.
Celkovo je pripravených 7 skinov, na ktoré nebulus vytvoril animáciu žalúzii a ventilátorov, ktoré sú z Pikkovho modelu 751.
Taktiež pre extrémnych hráčov je pripravené ladenie pre LVZ, ktoré si zapíšete do engu daného skinu, ktorý má LVZ kabínu a nebude sa Vám prenášať kód z trate do kabíny. Všetko nájdete v Readme.

Kabíny sú robené pre 1920x1280 takže si ich môžete posúvať hore a dole.
Taktiež sú to prvé kabíny, s ktorými sa dá pekne jazdiť aj pri stmievaní či rozvidnievaní v OR, pretože budete vidieť zasvietené budíky a taktiež kontrolky alebo aj mirel, LVZ.
Ovládanie kabíny nájdete na webe v sekcii Manuálov pre OpenRails CZ/SK

Pack_751.jpg

Pack 751 pre OpenRails CZ/SK je na webe. Môžete sťahovať.
V balíku sú dve verzie kabíny a to s LVZ a s Mirel Mini.
Celkovo je pripravených 7 skinov, na ktoré nebulus vytvoril animáciu žalúzii a ventilátorov, ktoré sú z Pikkovho modelu 751.
Taktiež pre extrémnych hráčov je pripravené ladenie pre LVZ, ktoré si zapíšete do engu daného skinu, ktorý má LVZ kabínu a nebude sa Vám prenášať kód z trate do kabíny. Všetko nájdete v Readme.

Kabíny sú robené pre 1920x1280 takže si ich môžete posúvať hore a dole.
Taktiež sú to prvé kabíny, s ktorými sa dá pekne jazdiť aj pri stmievaní či rozvidnievaní v OR, pretože budete vidieť zasvietené budíky a taktiež kontrolky alebo aj mirel, LVZ.
Ovládanie kabíny nájdete na webe v sekcii Manuálov pre OpenRails CZ/SK

Zobrazit přílohu 44642
Přátele kamarádi, i přes vytížení a ne moc volného času jsem si udělal chvíli a tyto skovsty projel... @Dodo , @Icik a samozřejmě zbytek teamu CZ/SK mockrát děkuji za tuto parádní a luxusně odvedenou práci, JE TO TOTIŽ NAPROSTÁ BOMBAAA:D:eek:. Opravdu mockrát všem děkuji... Luxusní poježdění. Doufám že se osvětlení budíků časem dostane i na ostatní lokomotivní řady...Opravdu je to úplně parádní počin... Konečně i na ty budíky za šera vidím. Děkuji mockrát za luxusní práci. Jdu zkusit vychytat jednotlivé fg pro žaluzie aby se mohlo jezdit i s jinými stroji... Opravdu děkuji mockrát.

Je mi trochu blbý to sem psát ani ne 2 dny po zveřejnění, ale narazil jsem na chybku. (: Probíral jsem to s Nebulusem a došli jsme k výsledku, že jakmile není na kameře pivot modelu žaluzií a ventilátorů, tak tyto modely mizí. Na něco podobného jsem narazil snad jen v Ostravě na hlavním nádraží, kde mizí vlaštovky toho nástupiště v oblouku. Případně jsem zkusil natočit ohledně žaluzií i video, ale myslím si, že obrázek postačí. ;)

zaluzie.jpg

Edit, malý dotázek pod čarou... Proč již není regulace u Brejlovců 754 zcela plynulá, jako nedávno? Nyní musím jednou stisnout D, to dá 10 procent výkonu, podruhé pak 12 procent a pak až lze pokračovat plynule. Když se vracím "do nuly", tak lze plynule až na 10 procent a pak je nutné zopakovat stisk D. Takhle nějak je regulátor na 754 stavěný i v reálu?

Předem díky za odpovědi a moc děkuji za parádní balík 751! ;)

zdice-depo.jpg

Ja som si až dodatočne uvedomil, že pivot FG je totožný s pivotom lokomotívy. Ale zrejme nastáva nejaká kombinácia uhla pohľadu a blízkej vzdialenosti a ORCZ FG nezobrazí.

Ja som si až dodatočne uvedomil, že pivot FG je totožný s pivotom lokomotívy. Ale zrejme nastáva nejaká kombinácia uhla pohľadu a blízkej vzdialenosti a ORCZ FG nezobrazí.
Na 742 to máš řešené s pivotem jak? Tam jsem dosud nic nezaznamenal.

Asi bude záležet, jestli je pod žaluzií alfa, jako ďuzna. Hoši, FrightAnim mizí odjakživa, když se kamerou přiblížíte moc blízko v určitém úhlu. Zkuste si to u vozu s koncovkama jako FA.

Na 742 to máš řešené s pivotem jak? Tam jsem dosud nic nezaznamenal.
Tak isto je to spravené ( 742 aj na 754 ) , pivoty FG sú totožné s pivotom lokomotívy. Všimol som si miznutie aj na niektorých telefónnych stlpoch pri pohľade zboku. Robí to aj 742 ( na obrázku miznú ventilátory ) Vznikne to pri nejakej kritickej vzdialenosti, stačí posun kúsok vedľa a naskočia. Treba trochu znásilniť kameru a zoom a problém sa objaví. Tiež som si to všimol až po upozornení. Normálne sa takýto pohľad moc nepoužíva. 742-1.jpg742-2.jpg

Spravil som rýchly test a chyba sa neprejavila. Ale na 100% to neviem.
Ona to ani není chyba. Jen nízko posazený objektový rádius. V původním OR je velice nízko a také si tam můžete všimnout, že se nedá vůbec blízko přistoupit k objektům. Zkrátka hned zmizí. Takový hodně blízký pohled například na kohouty v původním OR není možný. Tohle jsem v OR CZ/SK opravil už dříve a teď i ten rádius.

751 jsou super, paráda i to nové osvětlení přístrojů, zvuky, chování. :) 749 jsou také v plánu? Kvůli topnému alternátoru... Každopádně za vše díky!!

751 jsou super, paráda i to nové osvětlení přístrojů, zvuky, chování. :) 749 jsou také v plánu? Kvůli topnému alternátoru... Každopádně za vše díky!!
Nejsi sám, kdo si myslí že Berty 751 jsou supr. Včera jsem dodělal testovací jízdy a Berta jezdí skvěle. A ten zvuk motoru, když řídím Bertu bez tlumiče. Ta teda bublá. Jenom je škoda, že se mi u Berty 751 nepodařilo spustit parní topení (751 má Pegase pro parní topení IRL). Ať jsem mačkal klávesy "Alt + D" a "Alt + U" sebevíc, z koncovek Ba vagónů, zapřažených k Bertě 751, prostě nešla pára a teplota interiéru nestoupala. Buď tam není Pegas naprogramovaný, nebo jen nevím jak ho spustit.
nie sú v pláne. Ak si niekto urobí môže no kabíny budú len tieto pre 751 :)
Tak to je škoda, že Berty 749 nejsou v plánu. A jestli to chápu správně, tak má 749 jinak udělanou kabinu než 751 IRL?

Back
Nahoře