CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, 2 aktualizace zpět mi v pohodě fungovalo připojení AI vlaku ke vlaku hráče, ale teď se vůbec nespojí. AI se má napojit na poslední vagon. Přijede a zůstane stát před vlakem, případně jím projede a zastaví před návěstidlem. Je jedno, kam umístím bod. Nedělalo se s tím něco, nebo nerozhodilo se to nějak? Je taky možné, že něco dělám špatně já, ale když to cca dva dny zpět fungovalo...?

Pokud končí trasa před odj. návěstidlem stačí dot 60001, pokud trasa jede dál, musí se před odj. návěstidlo umístit dva reversní body hned za sebou.

Díky za nakopnutí. Měl jsem trasu AI protaženou za odj. návěstidlo, a toho jsem si nevšiml. Trasu jsem totiž ještě dolaďoval. Zkrátil jsem ji a už je vše v pořádku. Ale všiml jsem si potvrzovací hlášky o připojení. Ta tam dřív nebyla.

@Icik Tak zatím co se týká nadproudu u postrku ok, ale teď mi ten syčák v té T478.1001 v kopci za Brnem pomáhá jen z 11%. :-) Já jsem se divil, proč to nejede... :-)
postrk.jpg

U Bardotky "751 119 ms" z balíku ORCZ jsem zjistil, že je vidět skrz lokomotivu - chybí žaluzie a u Bardotky "751 131" také z balíku ORCZ se mi zdá, že záře ze světla nelícuje se světlem na lokomotivě.

A pouze informativně, zkoušel jsem v ORCZ při počasí léto, jasno, venkovní teplota 35 stupňů celsia v čase ve hře cca 15:44 řadu 750.7 z Brna hl.n. do Střelic na výkon 92% se zapnutou klimatizací v 5 vozech (zimní režim topení) tj. 1 x Ampz a 4 x Bmz + "751 119 ms" a těsně před Střelicemi jsem s řadou 750.7 dosáhl teploty motoru 90 stupňů a vyběhla mi hláška "spalovací motor se přehřívá", toto uvádím opravdu pouze informativně, nikoliv jako kritiku.

Zobrazit přílohu 44978Zobrazit přílohu 44979
Omlouvám se, ale nesedí mi řazení vlaku. Jak může běžet klimatizace ve vozech, když 751ky nikdy neměly kabel vlakového topení?

Ja řadu 751 mel jen jako dodatecnou zatez, abych docilil hmotnosti soupravy bez hnaci loko cca 300 tun, abych nasimuloval hmotnost plne obsazenych klimatizovanych vozu pro maly testik, takze jsem ani neresil, ze nema kabel na el.topeni.
To mě hned napadlo. Ale zajímá mě zda na vlakové lokomotivě byl skutečně zaznamenán odběr topného proudu pro klimatizaci, nebo ne. Tvůrci této varianty OR odvedli neskutečnou práci při přibližování hry ke skutečnosti, ale pokud opravdu vlak. lokomotiva má odběr topného výkonu, přestože za ní je řazeno vozidlo, které neumí "topení" přenést na následující vozy, pak bych se přimlouval minimálně za zvážení, zda se to dá nějak zapracovat. Ve skutečném provozu řešení podobných situací někdy dalo docela zabrat.

Ten testík jsem dělal proto, zda se řada 750.7 se zapnutou klimatizací/topením ve vozech přehřeje i s 5 dálkovými klimatizovanými vozy.
Což, pokud je to nasimulováno, se ti nepodaří otestovat, když sis mezi loko a vozy dal v tomto směru překážku - něco jako kdybys tam zařadil třeba Uhlák. :) Doporučuju řazení upravit na 750.7 - 5x Xmz - 751.119 mimo sl., pak by ti i klima správně fungovala. ;)

Ano, to máš pravdu, klima funguje lépe, tak jsem udělal test ještě jednou, stejné počasí, stejná souprava 5 klimatizovaných dálkových vozů, stejný výkon, akorát "751.119 ms" na konci soupravy a výsledek, stejně jsem to ve Střelicích "uvařil" viz. obrázek. Kdybych měl 7 klimatizovaných dálkových vozů a vyšší výkon, než 90 %, tak by bylo logické motor takto rychle přehřát v letním, jasném počasí.

Ale opravdu nevím, jak je to na skutečné lokomotivě řady 750.7.

Zobrazit přílohu 45049
Nejsi jediný jediný komu Katři "zlobí." Mě se dost často stává, že mám duální vlak s nečinnou, vypnutou elektrikou (třeba Eso), 5 osobních vagónů (třeba 4 Béčka a jedno BDsko, někdy třeba 5 Bmzetek), mám zapnuté topení/klimatizaci vlaku, jedu s Katrem na AVV a ve chvíli, kdy se rozjíždím a Katr zabere naplno, tak začne hrabat. A to mi během jízdy vůbec neprší.
Nicméně v porovnání s uvařením spalováku, není hrabání loko při rozjezdu nic hroznýho a dá se snadno napravit. Stačí jen stáhnout výkon dokud lokomotiva nepřestane hrabat, začít pískovat a pak opatrně přidávat výkon.

To mě hned napadlo. Ale zajímá mě zda na vlakové lokomotivě byl skutečně zaznamenán odběr topného proudu pro klimatizaci, nebo ne. Tvůrci této varianty OR odvedli neskutečnou práci při přibližování hry ke skutečnosti, ale pokud opravdu vlak. lokomotiva má odběr topného výkonu, přestože za ní je řazeno vozidlo, které neumí "topení" přenést na následující vozy, pak bych se přimlouval minimálně za zvážení, zda se to dá nějak zapracovat. Ve skutečném provozu řešení podobných situací někdy dalo docela zabrat.
V posledním update je vytvořena právě tato logika. Pokud se do vlaku zařadí vozidlo bez elektrické zásuvky na propojení topného kabelu, tak zbytek soupravy nebude kabelem napájen a nebude topit. Elektrické lokomotivy a řídící vozy jsou automaticky touto zásuvkou vybaveny. Osobní vozy také, ale jen za předpokladu, že neobsahují parní vytápění, kamna anebo topný agregát. Pokud přeci jen nastanou speciální případy, kdy je nutné tuto zásuvku namontovat na vozidlo, může se použít nový parametr do sekce Wagon a to "ElectricHeatingPlug ( true )".

No, já doufám, že se nepletu. Ale mám za to, že třeba Aa (Am) uměly parní určitě, ale když to tahaly i elektriky, tak to musely mít i el. topení ne?

Ať nevytvořím balast, jak kdysi u M131.

V posledním update je vytvořena právě tato logika. Pokud se do vlaku zařadí vozidlo bez elektrické zásuvky na propojení topného kabelu, tak zbytek soupravy nebude kabelem napájen a nebude topit. Elektrické lokomotivy a řídící vozy jsou automaticky touto zásuvkou vybaveny. Osobní vozy také, ale jen za předpokladu, že neobsahují parní vytápění, kamna anebo topný agregát. Pokud přeci jen nastanou speciální případy, kdy je nutné tuto zásuvku namontovat na vozidlo, může se použít nový parametr do sekce Wagon a to "ElectricHeatingPlug ( true )".
No bezva! Takže tímhle je kombinace elektrického a parního topení u vagónů ČSD Ba 3429 z VŽD totálně v pytli! :mad:
Sice mi teď můžete říct: "Tak si tam dej ten parametr ElectricHeatingPlug ( true ), a máš po problému." Ale vím já, kam ho ve .wag souboru dát?
Můžete mi prosím někdo říct a ukázat, kam mám ten parametr ElectricHeatingPlug ( true ) ve .wag souboru napsat?
Níže je kód z .wag souboru z ČSD Ba 3429, stažený z VŽD:

Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( CSD_Ba_3429mechy
Comment ( "Sekce vozidlo" )
Comment ( "Popis fyziky vozu pro OR" )
Comment ( "Max. rychlost 130 km/h" )
Comment ( "Obsazenost 2/3" )
Comment ( "Josef Vogeltanz - 12.12.2020" )

Comment ( "Obecne informace vozu" )
Type ( Carriage )
WagonShape ( CSD_Ba_3429.s )
Name ( "CSD Ba 3429 mechy" )
Size ( 3.113m 4.043m 23.197m )
Mass ( 39t )
WheelRadius ( 0.46m )
NumWheels ( 4 )

ORTSFreightAnims (
MSTSFreightAnimEnabled ( 0 )
FreightAnimStatic (
SubType ( Default )
Shape ( mech_solo.s )
Offset ( 0.0, 0.0, 0.0 )
Flip ( 0 )
)
)

Comment ( "Sprahla" )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring ( Stiffness ( 3.8e6N/m 2.5e8N/m ) Break ( 834kN 834kN ) r0 ( 0cm 2.5cm ) )
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s ) )

Coupling (
Type ( Chain )
Spring ( Stiffness ( 3.8e6N/m 2.5e8N/m ) Break ( 834kN 834kN ) r0 ( 0cm 2.5cm ) )
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s ) )

Comment ( "Brzdy" )
Comment ( "Brzdovy system Knorr, zdrze, Bv.: 31t" )
Comment ( "Rezim brzdeni P" )
BrakeEquipmentType ( "Handbrake, Graduated_release_triple_valve, Auxilary_reservoir" )
BrakeSystemType ( "Air_single_pipe" )

MaxBrakeForce ( 65kN )
MaxHandbrakeForce ( 24kN )
NumberOfHandbrakeLeverSteps ( 10 )

TripleValveRatio ( 2.5 )
MaxReleaseRate ( 0.2bar/s )
MaxApplicationRate ( 0.45bar/s )
MaxAuxilaryChargingRate ( 0.1bar/s )
EmergencyResChargingRate ( 0.1bar/s )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce ( 3.8bar )
EmergencyResVolumeMultiplier ( 2.5 )
EmergencyResCapacity ( 57l )
BrakePipeVolume ( 19.6l )

ORTSBrakeShoeFriction (
0   0.310
8   0.238
16  0.193
24  0.168
32  0.152
40  0.140
48  0.131
56  0.123
64  0.116
72  0.109
80  0.105
88  0.101
96  0.098
104 0.096
112 0.094
120 0.093
128 0.092
136 0.092
144 0.092
152 0.092
160 0.092
)

Comment ( "Jizdni odpory a treni" )
CentreOfGravity ( 0m 2.02m  0m )
ORTSTrackGauge ( 1m 435mm )
ORTSRigidWheelbase ( 2m 400mm )
ORTSUnbalancedSuperelevation ( 150mm )

ORTSBearingType ( Roller )
ORTSDavis_A ( 764.5 )
ORTSDavis_B ( 12.83 )
ORTSDavis_C ( 0.9041 )

Comment ( "Ostatni informace" )
Sound ( "..//..//common.snd//Vozy//CDvuzOs4nEx-OR.sms" )
PassengerCapacity  ( 80 )

ORTSWagonSpecialType ( Heated )
Comment ( "Parni vytapeni vozu" )
ORTSHeatingWindowDeratingFactor ( 0.25 )
ORTSHeatingCompartmentTemperatureSet ( 20 )
ORTSHeatingCompartmentPipeAreaFactor ( 1.0 )
Comment ( "Vozy tridy A - 0.9, vozy tridy B - 1.0, sluzebni a nakladni vagony - 1.2" )
ORTSHeatingTrainPipeOuterDiameter ( 60mm )
ORTSHeatingTrainPipeInnerDiameter ( 50mm )
ORTSHeatingConnectingHoseOuterDiameter ( 70mm )
ORTSHeatingConnectingHoseInnerDiameter ( 50mm )

Comment ( "Parni topeni" )
Effects (
SpecialEffects (
HeatingHoseFX ( -0.57 0.49 11.12 0 -1 0 0.25 )
HeatingHoseFX ( -0.57 0.49 -11.12 0 -1 0 0.25 )
)
)
)

Back
Nahoře