CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
No, já doufám, že se nepletu. Ale mám za to, že třeba Aa (Am) uměly parní určitě, ale když to tahaly i elektriky, tak to musely mít i el. topení ne?

Ať nevytvořím balast, jak kdysi u M131.
Typicky měly parní i elektrické topení čtyřdveřové Bai, pravděpodobně taky Bh a ostatní Ypsilonky. A mám dojem, že na luženské soupravě osmidveřových Bai jsou dodnes znatelné zbytky el. topení a parní mají funkční. :)

Fun fact, ty Švýcaráky z Dolní Lipky mají kabel od el. topení taky, ale běžně jezdí s Němkou a tak vždy topily jen párou. ;)

Evidentně je problém na tvý straně.
Evidentně není sám, mě to taky na konci vyhodilo nějakou chybu, snad že došlo k přerušení stahování kvůli internetu? Ale ten běžel stále. Když jsem stahování obnovil, chvíli to chroustalo a z původního staženého to ten kousek dostáhlo a celý balík byl k dispozici.

Typicky měly parní i elektrické topení čtyřdveřové Bai, pravděpodobně taky Bh a ostatní Ypsilonky. A mám dojem, že na luženské soupravě osmidveřových Bai jsou dodnes znatelné zbytky el. topení a parní mají funkční. :)

Fun fact, ty Švýcaráky z Dolní Lipky mají kabel od el. topení taky, ale běžně jezdí s Němkou a tak vždy topily jen párou. ;)
Ba 3429 mají taky elektrické a parní topení. Tedy aspoň na modelu tý Ba 3429 je zespodu na boku jejich skříně napsáno jak "el. topení" tak i "parní topení." Teď jenom musím přijít na to, kam ve .wag souboru těch Ba vagónů napsat parametr ElectricHeatingPlug ( true ) tak, aby mi obojí topení fungovalo.

Ba 3429 mají taky elektrické a parní topení. Tedy aspoň na modelu tý Ba 3429 je zespodu na boku jejich skříně napsáno jak "el. topení" tak i "parní topení." Teď jenom musím přijít na to, kam ve .wag souboru těch Ba vagónů napsat parametr ElectricHeatingPlug ( true ) tak, aby mi obojí topení fungovalo.
A co takhle to prostě fláknout do sekce Wagon, jak jsem psal. :rolleyes:

Dnes na mne vyskočila při jedné aktivitě tato hláška

Přílohy

• Snímek_obrazovky_(3).jpg
    Snímek_obrazovky_(3).jpg
    31.6 KB · Zobrazeno: 8
Jo! To zabralo! Teď jenom přijít na to, jestli se dá to stejné udělat i u .eng souborů. Tím se dá třeba simulovat např. to, že za elektrikou je zapřažená pára a na boku tý páry visí prodlužovačka pro elektrické topení.
Proboha! Nešpekuluj... :-)

A co takhle to prostě fláknout do sekce Wagon, jak jsem psal. :rolleyes:

Ahoj. Já tyhle přepisovačky bytostně nenávidím. Důvod je jednoduchý. Já si to upravím, ale pak musím neustále přikládat soubiry k aktivitám. To by to museli upravit hlavně autoři na webech a to se jen tak nestane. Pak vzniká tři prdele upravených eng a wag. A jak už mi pár lidí psalo, ztrácí se v tom taky: "stáhni model, pak update a update pro update...".

Ahoj. Já tyhle přepisovačky bytostně nenávidím. Důvod je jednoduchý. Já si to upravím, ale pak musím neustále přikládat soubiry k aktivitám. To by to museli upravit hlavně autoři na webech a to se jen tak nestane. Pak vzniká tři prdele upravených eng a wag. A jak už mi pár lidí psalo, ztrácí se v tom taky: "stáhni model, pak update a update pro update...".
Tomu rozumím, ale nic lepšího jsem nevymyslel. Rozhodně jsem nechtěl, aby bylo nutné dát do každého vozu ten zápis s tou zásuvkou jen aby fungovalo elektrické topení. Tohle je kompromis.

Proboha! Nešpekuluj... :-)
No dobře dobře. Tak jsem to aspoň zkusil a jak se říká, za pokus nic nedáš. Beztak to s tou úpravou .eng souboru nevyšlo, takže mi nezbylo nic jiného než duální vlaky elektrika + pára předělat (tj. dát páru na vlaku úplně dozadu, než jenom za elektriku). ¯\_(ツ)_/¯

Pokud by jela pára, jako 2. loko za elejtrikou, topila by vozy ona. Pokud by šlo o hist. vlak s vozy bez parního topení v zimě, asi by jej netáhla pára. Navíc v době pravidelného provozu parních mašin, měly parní topení snad všechny osobní vozy, mimo vozů k motorákům s kamny a bufíky.
Dokonce snad i Bobiny 140 vytápěly párou, jestli se nepletu?

Tedy na bobinách jsem jezdil, sice jen mechaničil, ale že by měly parní generátor? Tak ten jsem tam neviděl. :) A k čemu by tam vlastně byl? Na elektrifikovaných tratích se topilo elektřinou.
Proto ten otazník, kdysi mi to někdo tvrdil, taky jsem se divil. Takže jsem to chtěl vyzvědět, zda jo, nebo ne. Parní tam bylo prý, právě kvůli vozům, které měly jen topení parní.

Dokonce snad i Bobiny 140 vytápěly párou, jestli se nepletu?
Víš, oni toho v té televizi napovídají... ;) Třeba na konci prosince 2024 vezla při rozlučce legend s koridory vlak zpátky do Prahy dieselová lokomotiva Bobina 140.085, alespoň tak to tvrdila TV Nova (?). Tak třeba má i ten parní generátor, co já vím... :D

Poslední aktualizace, teď při objíždění soupravy v Mikulově:
Zobrazit přílohu 45112
Tak a jsem doma.
@Icik
Aktivitu začínám s dlouhou soupravou a hned v počátku ji v lednici, před odjezdem polovinu odvěsím. A on to jakoby ORCZ nepostřehně, že je v Mikulově souprava o polovinu kratší, což nechápu. V Bořím lese ji objedu normálně, ale tam je kolej delší. Když jsem udělal testovací trasu jen v Mikulově s poloviční soupravou, tak jak je po odvěšení v Lednici, tak ORCZ nespadnul.

Back
Nahoře