Dan J.
Strojvedoucí
A vyřešeno skvěle, teď vytestováno a je to nebe a dudy. Paráda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
A vyřešeno skvěle, teď vytestováno a je to nebe a dudy. Paráda.
Tak mně se to líbí, i návěstidla jsou vidět lépe. Ale sleduj:V posledním update jsem chtěl ošetřit ty přepálené plochy.

Nejsi sám. Taky jsem si včera po updatu všiml při jízdě s Peršanem (Později s Brejlovcem 754 MSV) po mapě trati 323 (ofiko mapa, bez modifikací), že kabiny obou loko jsou o trochu tmavší. Bohužel jsem si musel gammu pomocí Shift+F2 menu snížit (to zesvětlí obraz), protože jsem v kabině Peršana neviděl pořádně na rychloměr a na páčky ovládání kompresorů.@Icik
Tak mně se to líbí, i návěstidla jsou vidět lépe. Ale sleduj:
Ztaženo 60% Jaro 14:30:
Obrázek je celkově tmavší...Zobrazit přílohu 45443
Tohle je 16:00 a zataženo z 80% a celkový obrázek o hodně světleší:
Zobrazit přílohu 45444
Obloha, co by měla prokukovat spíš působí jak před bouřkou. A celkově to vizuálně vypadá přesně naopak, jak by bylo na prvním obrázku více zataženo.
To je sice fajn. Jenže pokud se v tom začne každý vrtat, tak nikdy nedocílíš nějakého sjednocení a už vůbec pak neodhalíš, pokud nastane chyba, jak tomu třeba bylo u stmívání atd... Vše je celkem ok, já to zesvětlil v menu ORCZ o jeden stupínek. Nicméně, když polojasno vypadá, jak obloha před bouří a celkově to působí tmavěji a když se zatáhne skoro úplně a celé to působí světlejším dijmem, na to ti asi nastavení nepomůže. To je jediná taková připomínka. Jinak OK.Pánové, narazili jsme na jeden problém a to, že každý má zrak a monitor v jiné kvalitě než zase jiný. Proto si každý nastavte svůj profil pro ReShade podle sebe, pokud vám nevyhovuje to, co je v update. Jinak to bohužel nejde. Já mám svůj vlastní smysl pro vnímání barev a pocitu líbivosti a můj monitor FV43U má také svůj profil barev přímo od výrobce. Není v mé moci se zalíbit všem.
Ale jo, jasně, ale alespoň přibližně, nicméně mně to vyhovuje. Jedinou výhradu mám, k tomu polojasno a skoro zataženo, viz obrázky výš.Dane - NIKDY nedocílíš ideálního sjednocení. Protože jak naznačil Icik: jiný monitor, jiná GK, jiný zrak, jiné nároky na podání barev, jiný cit pro estetično atd., atd.
Jaké roční období?Ale jo, jasně, ale alespoň přibližně, nicméně mně to vyhovuje. Jedinou výhradu mám, k tomu polojasno a skoro zataženo, viz obrázky výš.
Je to podstatné. Zkusil jsem jaro, léto, podzim - oblačno i zataženo. Konečný vizuální výsledek byl pokaždé jiný (u stejného druhu počasí). Což je očekávatelné.Jaro. Ale to není přeci podstatné. Vždyť, když ti prokukoje modrá obloha, tak nemůže to vzezřením vypadat tmavěji. Vždyť se na ty dva obrázky koukni.
Ty zapomínáš na jednu velice podstatnou věc, Dane. Dynamické počasí funguje spíš jako generátor víceméně náhodných nastavení určitých hodnot. Ty jsou omezeny pro roční období jen z části. A vždy je tedy možné, že se zrovna podaří nakombinovat takový mix (oblačnost, mlha, srážky, druh srážek), že z toho může vylézt někdy více a někdy méně uvěřitelný výsledek. Proto se tvořily pevné profily (autorem je Venny) a povolila možnost uživatelského nastavení počasí. Na tvém screenu chybí mlha nebo je její hodnota příliš nízká. Ta dále zatmavuje oblohu. Prostě se povedla vygenerovat pro tebe "blbá" kombinace. To je vše. Nehledej v tom žádnou vědu.Venny je to dynamické počasí v jedné aktivitě, takže jedno nastavení časy tam jsou. Tudiž by tam rozdíl být měl.
Tygy, o vodu jsem se dosud vůbec nezajímal. Zatím ani netuším, jak funguje. Jestli je to jen dle ročního období nebo oblačnosti atd.Icíku, rád bych tě požádal, jestli z toho ovlivňování počasí nemůžeš vynechat vodu a nechat vodu nastavenou podle nastavení tratě? Nerad bych kvůli této změně dle intenzity a charakteru počasí maloval Labe a Vltavu jen úpravami v editoru Trati. Otoky a Potůčky mám malované ručně a vynechávám z nich původním možnost vložení vody. Ale to Při napojení na vodu klasickou těžce nepasuje. Počasí a roční období máš ten můj dle libosti, voda v zimním období by se teoreticky mohla změnit na částečně zavátou nebo se sněhovými fleky. V zimě mi to nevadí tečka Protože změním texturu na malování.
Děkuji
Je to moje dynamické počasí. Přechod z 0.6 do 0.8 14:30 až 16:00, oblačnost a jaro a je právě zajímavé, že ta 0.6 působí tmavěji a pochmurněji, jako 0.8. To předtím nebylo. Celkem mne to právě zarazilo. Nic složitého tam není.Ty zapomínáš na jednu velice podstatnou věc, Dane. Dynamické počasí funguje spíš jako generátor víceméně náhodných nastavení určitých hodnot. Ty jsou omezeny pro roční období jen z části. A vždy je tedy možné, že se zrovna podaří nakombinovat takový mix (oblačnost, mlha, srážky, druh srážek), že z toho může vylézt někdy více a někdy méně uvěřitelný výsledek. Proto se tvořily pevné profily (autorem je Venny) a povolila možnost uživatelského nastavení počasí. Na tvém screenu chybí mlha nebo je její hodnota příliš nízká. Ta dále zatmavuje oblohu. Prostě se povedla vygenerovat pro tebe "blbá" kombinace. To je vše. Nehledej v tom žádnou vědu.
To souhlasí. A je to tak schválně, aby byla možnost nastavit i světlá obloha při zatažení. Vždyť to tak je ve skutečnosti. Nejsou jen tmavé mraky. Tu tmavost pak ladíš tou mlhou.Je to moje dynamické počasí. Přechod z 0.6 do 0.8 14:30 až 16:00, oblačnost a jaro a je právě zajímavé, že ta 0.6 působí tmavěji a pochmurněji, jako 0.8. To předtím nebylo. Celkem mne to právě zarazilo. Nic složitého tam není.