CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Tak tam nebyl ve složce počasí ještě jeden soubor přepsaný pro déšť, to tvoří volbu oblačno. No TVL, ale teď už dobrý. Ještě jsem nezkoušel dynamické počasí, snad zítra
. Takže teď OK.

Iciku, mlhu tebtokráfmt vynech, já vím, že ji máš rád. Já ti tady jsem schopný naflákat tunu obrázků z jara polojasno bez mlhy, a nezlob se na mne, pokrytí oblačnosti z 60%, což je větši polovina pokrytí oblohy mraky, určitě bez mlhy nevypadá, jak ten 1. obrázek. Ta obloha je prostě tmavá jako prase a celé to evokuje spíš k oblačnosti, jako před tornádem. To co vidím na obrázku vypafá, jako supercela. Mlhu fakt vynech. nějteré (většinu) dní je mlha 0. Jinak fakt je to ločasí super, ale vykukovat musí světle modrá obloha, jako by bylo jasno bez mrakú, mlhy a pokud mlha není, jen krásné ostré pokrytí mraky, které udáváš kolik jich ta obloha pokryje. 0.00 - 1.00 úplně zataženo. A úplný nesmysl je cekové zesvětlení denního světla př větší hustotě mraků o hodinu a půl později k večeru. Ale jinak fakt super, jak slunce, tak i typ té oblačnosti.

Ty mraky musí, jen přibývat, nebo ubývat, mlha s tím nijak nesmí souviste: Tdy je jaro, bez jakékoliv mlhy a teda míň zataženo, ale sejně...
jaro2.jpg
jaro2b.jpg
jaro3.jpg

Dane, přestaň poučovat! Nebudu to řešit. Vůbec netušíš, jak se to v tom dělá. Já ti také do aktivit nekecám. Nikdo neudělá pořádný Cloudbox nebo Skydome a já nejsem grafik. Já to lepší neudělám a to co tam je, je přesně to, co jsem od toho chtěl. Dovolí to udělat spoustu variant. Že se to nehodí tobě do aktivity, je pro mě nevýznamné, když s tím nedokážu více udělat. Třeba se z nudy naučím dělat grafiku jako Zbyněk modelovat. :D

Ježíš! To nebylo poučování, sakryš, před úpravama to sedělo. Já ti jen prostě napsal, že částečné zatažení je celkově i celkovým obrazem krajiny tmavší, jak zataženo skoro úplně. To snad na tom obrázku vidíš ne? A to se zlob jak chceš, to je prostě přinejmenším divné, při větším dopadu slunce přes mraky na zem, je krajina snad světlejší. Jinak jsem psal, že je to ok. Sám jsi chtěl slyšet názor po úpravách. Tak už nic neříkám no...

Ahoj Iciku, když zastavím s vlakem ve stanici, kde za koncem nástupiště jsou závory, tak ty se po mém zabrzdění na 0 km/h zvednou a po zahájení rozjezdu sjedou opět dolů.
Nevím, jestli je to problém modelu či trati a dalo by se to vyřešit úpravou OR, ale kdyby se to udělalo tak, že se všechny závory začnou zvedat až po projetí vlaku hráče, bylo by to super

Ahoj Iciku, když zastavím s vlakem ve stanici, kde za koncem nástupiště jsou závory, tak ty se po mém zabrzdění na 0 km/h zvednou a po zahájení rozjezdu sjedou opět dolů.
Nevím, jestli je to problém modelu či trati a dalo by se to vyřešit úpravou OR, ale kdyby se to udělalo tak, že se všechny závory začnou zvedat až po projetí vlaku hráče, bylo by to super
Ahoj, na tohle se podívám.

Jen bych potřeboval od vás zpětnou vazbu, jestli nově generované nebe a mračna jsou takto ok a jdu správným směrem. Tento nový systém dovolí komukoli přidání svého nebe a mračen. Systém na začátku hry vygeneruje náhodně daný typ oblak a mračen a to si pak drží po celou hru.

Stačí jen v Content ve složce Season dodržet pojmenování souboru png SkyDome.. a Clouds.. a místo teček dát nový index. Je to připraveno až na 20 variant (index 0 - 19) od každého. Indexy mohou být i na přeskáčku, jen 0 a 1 u Skydome by mělo zůstat jasné nebe bez mráčku. Takže se grafici mohou vyřádit.

Jasně, že pokud dodáte nějaký pěkný, nový png, tak ho můžeme zařadit do oficiálního update. :)

@Dan J. - Pro tebe jsem zrušil v shaderu to zesvětlení oblohy. Nyní je to lineární jako to bylo dříve.

Lěto vypadá luxusně, zatím jsem se dál nedostal. Uvidím při testech aktivity se svým počasím, ale teď absolutně nestíhám. Dík moc.

Ty tmavé kabiny jsou ve dne opravdu někdy hodně tmavé. Ale nehlásil jsem - řeším zapnutím osvětlení celé kabiny. Každé zlepšení/zmírnění tmavnutí kabiny, a při mlze zamlžování i uvnitř kabiny, které vede bez osvětlení až k "bělení" ukazatelů, bude samozřejmě fajn.
:)

Jo, ty závory a přejezdy, to dělá v ORCZSK odjakživa. Ale mám k úpravám malý tip: Když fungujou minimálně v trati BP kmenové přejezdníky a před mnoha přejezdy za zastávkami jsou umístěné a funkční i opakovací přejezdníky, navrhl bych funkci podle SŽ D1, článku 389, odstavců 13 a 14:

(13) U přejezdů s PZS nebo u centrálních přechodů s VZPK vybavených přejezdníky musí
strojvedoucí jet se zvýšenou opatrností i v případě, že na kmenovém přejezdníku
(opakovacím přejezdníku) byla návěst Uzavřený přejezd, ale vlak nebo PMD sníží rychlost
v úseku mezi kmenovým přejezdníkem (opakovacím přejezdníkem) a přejezdem
(centrálním přechodem s VZPK) na 20 km/h a méně, nebo v tomto úseku zastaví.

(14) Pokud vlak nebo PMD sníží rychlost v úseku mezi kmenovým přejezdníkem a opakovacím
přejezdníkem na 20 km/h a méně, nebo v tomto úseku zastaví, musí strojvedoucí
na opakovacím přejezdníku očekávat návěst Otevřený přejezd. Při další jízdě se řídí
návěstí opakovacího přejezdníku.

Tj. vygenerovat v případě delšího pobytu vlaku v úseku mezi kmenovým přejezdníkem a přejezdem, zhasnutí případného opakovacího přejezdníku a otevření přejezdu. Jestli by potom přejezd uzavřel v místě minutí opakovacího přejezdníku, nebo jako teď, při rozjetí vlaku ze zastavení, by mohlo být už asi jedno. Ale mohla by to být další zajímavost. A další přiblížení chování tratí realitě. :p

Takže k přejezdům. Nově jsem udělal to, že pokud vlak zastaví 250 m a méně od přejezdu, přejezd se zavře. Pokud tento vlak bude mít pobyt delší jak 3 minuty, přejezd se otevře a nechá auta projet. Jakmile se vlak rozjede, ihned se přejezd zavírá.

Hi there.

Are you guys really working on it or is just the AI trying to make me out to be a fool?

Přílohy

• Screenshot_20251211_193124_ChatGPT.jpg
    Screenshot_20251211_193124_ChatGPT.jpg
    99.5 KB · Zobrazeno: 36
Skúšal som konečne nové počasie, dal som si jeseň oblačno a nemôžem sa zbaviť dojmu že násvit krajiny je pri pohľade z kabíny tmavší ako pri pohľade ma krajinu z exteriéru. Alebo to robí špinavé sklo?

Přílohy

• n1.jpg
    n1.jpg
    376.3 KB · Zobrazeno: 43
  • n2.jpg
    n2.jpg
    397.2 KB · Zobrazeno: 43
To Icik@: Zkus se ještě podívat, prosím Tě, na to počasí. Při oblačnu to těžce přepaluje některé textury na modelech, viz vlákno Děčín - Praha, Při zataženu už je to lepší, ale pořád je to celkem dost. Dělal jsem teď pokus ještě s úpravou SD souborů pro některé modely, nevím , zda to má vliv na odrazy, Projedu ještě jasno a udělám nějaké scr.

Back
Nahoře