CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Boj proti přesvíceným objektům pokračuje a našel jsem způsob jak takové textury kontrolovat. V update je vylepšená verze shaderů, tak zkuste. Určitě byste již neměli nikde najít přesvícený objekt.

Jirko, tak to je pokrok díky! (palec hore)
Měl jsem problém u břeclavského nádraží, které bylo přesvícené, a dále u střech některých vagónů atd. Zkoušeno na léto - jasno - zdá se to být OK.

Doplněno: u některých objektů, hlavně sloupy, se místy ztrácejí stíny. Jako by to nastavení bylo na hraně.

Boj proti přesvíceným objektům pokračuje a našel jsem způsob jak takové textury kontrolovat. V update je vylepšená verze shaderů, tak zkuste. Určitě byste již neměli nikde najít přesvícený objekt.
A bylo to Shaderem ? Nemohlo to být tím, jak byla vytvořená textura ? Nedávno sem to řešil u relé boudy ve dne a v noci to svítilo jak psí gule a vyřešil jsem to tehdy úpravou textury.

A bylo to Shaderem ? Nemohlo to být tím, jak byla vytvořená textura ? Nedávno sem to řešil u relé boudy ve dve to svítilo jak psí gule a vyřešil jsem to tehdy úpravou textury.
To se taky tak dá řešit, ale já hledal systémové řešení, které nedovolí žádné textuře toto přesvícení.

Dobrý večer,

nedávno jsem si stáhnul z Ricarovo webu pack 843ek pro ORCZ. Vše jsem vložil do trainsetu a dvě stejnojmenné složky common jsem intuitivně podle obsahu vložil do složky common.cab a common.inc. V TSRE5 se mi modely 843ek zobrazí, avšak příliš velké a ignoruji-li to a spustím OR, mám v nich starou kabinu. Nevíte, co mohu udělat, abych to spravil. Předem děkuji!

Zcela jistě víme, chybí ti include soubor lvz. ;) Ten u nich chybí a veřejně se snad nikde sehnat nedá. Pokud bude někdo tak ochotný a pošle ti jej... :) (já teď nemůžu, píšu z mobilu)

Na webe môžete sťahovať Aktualizácie.
- Pack 810 - Bola upravená kabína kde boli zmazané zložky NIGHT a CABLIGHT. Preto je potrebné aby ste si z trainsetu odstránili najskôr cab810d a následne nakopírovali novú kabínu zo stiahnutého packu. Nič iné v packu nebolo menené.
- Do kabíny 810 boli pridané kvapky na okno pri daždi.

- Pack 130 - To isté platí aj pre Pack 130 kde bola upravená kabíny rovnakým štýlom a preto je potrebné taktiež zmazanie pôvodnej cab130d z trainsetu a následné nakopírovanie novej kabíny zo stiahnutého packu.

cab810.jpg

Zdravím, potýkám se s problém při spuštění OR/CZSK, a proto se obracím s dotazem, jestli někdo nemá(neměl) podobný problém a jestli někdo neví jak ho vyřešit, děkuji.

Snímek_obrazovky_2025-12-20_202438.jpg (1).jpg

Ahoj kluci,
skoro po roce jsem se vrátil k simulátoru a nestačím se divit, jak se OR CZ/SK posunulo dopředu. Děkuji všem, kteří se na tomto upraveném simulátoru podílejí. Opravdu klobouk dolů. Zase bude jízda realističtější.

Na webe môžete sťahovať Aktualizácie.
- Pack 810 - Bola upravená kabína kde boli zmazané zložky NIGHT a CABLIGHT. Preto je potrebné aby ste si z trainsetu odstránili najskôr cab810d a následne nakopírovali novú kabínu zo stiahnutého packu. Nič iné v packu nebolo menené.
- Do kabíny 810 boli pridané kvapky na okno pri daždi.

- Pack 130 - To isté platí aj pre Pack 130 kde bola upravená kabíny rovnakým štýlom a preto je potrebné taktiež zmazanie pôvodnej cab130d z trainsetu a následné nakopírovanie novej kabíny zo stiahnutého packu.

Zobrazit přílohu 45732
Zdravím všechny, děkujeme za krásný předběžný vánoční dáreček... Kabiny jsou luxusní, konečně se dá jezdit za šera. Luxusní počin. Děkujeme mockrát.

Na webe nájdete aktualizácie.
Pack Vectron sa dočkal komplet nových kabín. Verzia 193 a 193 Talianská verzia.
Boli prevedené nejaké opravy a úpravy aj v chovaní.
Stará kabína ( cab383 ) bola úplne odstránená.
Všetky Vectrony na webe sú aktualizované a majú zápis pre novú kabínu. Viac info v readme.

Tak isto na webe nájdete ako som už spomínal aktualizácie Pack ČD 810 a ČDC 130. Viac info v readme.

EDIT: Pre správnu funkčnosť kabín 810 a 130 je potrebné si najskôr staré kabíny ( cab810d a cab130d ) zmazať z Trainsetu. Po stiahnutí packov si ich nakopírujte do Trainsetu.
Update_Vectron.jpg
VectronCab.jpg
CD130Cab.jpgCD810Cab.jpg

Na webe nájdete aktualizácie.
Pack Vectron sa dočkal komplet nových kabín. Verzia 193 a 193 Talianská verzia.
Boli prevedené nejaké opravy a úpravy aj v chovaní.
Stará kabína ( cab383 ) bola úplne odstránená.
Všetky Vectrony na webe sú aktualizované a majú zápis pre novú kabínu. Viac info v readme.

Tak isto na webe nájdete ako som už spomínal aktualizácie Pack ČD 810 a ČDC 130. Viac info v readme.

EDIT: Pre správnu funkčnosť kabín 810 a 130 je potrebné si najskôr staré kabíny ( cab810d a cab130d ) zmazať z Trainsetu. Po stiahnutí packov si ich nakopírujte do Trainsetu.
Zobrazit přílohu 45743
Zobrazit přílohu 45744
Zobrazit přílohu 45745Zobrazit přílohu 45746
Tak ty vectrony jsou totální bomba, nádherná kabina, moc za ní děkujeme, jen bych měl jednu připomínku, u nových vectronů od kluků ze ZTAP motors mají vectrony i přední sběrač na 3kV bez chybějícího držáku lyžiny, ale u mašinek z webu msts-or tento držák pořád není a chybí. Šlo by s tím něco prosím udělat ? Předem děkuji za odpověď a všem přeji hezký zbytek večera.

Problém by to nebol vymeniť celý model za ten od Poliakov ale….
Majú výšku zberačov na 6.1m. My potrebujeme na 6.2m pre 15kV systémy.
Keby ich vymením nadavali by ste že nedolieha zberač na trolej.

Problém by to nebol vymeniť celý model za ten od Poliakov ale….
Majú výšku zberačov na 6.1m. My potrebujeme na 6.2m pre 15kV systémy.
Keby ich vymením nadavali by ste že nedolieha zberač na trolej.
To je opravdu škoda, já jsem si povyměňoval alespon některé, je fakt že 15kV jsem nikdy nezkoušel, jezdím převážně na 3kV nebo na 25 kV. Vzal jsem si .s soubor ze 383.105 od Nicolase a na nějaké mašinky jsem si to napasoval, nicméně některé věci v okolí reflektorů na obou čelech se překrývají... Nevím, jak toto vyřešit, každopádně je fakt že když člověk jede s nějakým skinem z vašich stránek, má přední koště tak to vypadá docela divně a bije to do očí že tam něco chybí... U těch mašinek od kluků z HeroHero toto neřeším... Chápu že těch 15 kV někdo jezdí, takže to budu muset nechat asi tak, ale je to škoda, opravdu to mnohdy jde vidět...

Back
Nahoře