Kouře, čmoudy, páry a tak podobně

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Ahoj! Chtěl bych se zeptat, zda neexistuje do msts nějaká instalace lepších kouřů, protože ty co tam jsou od Mrkvosoftu nejsou příliš autentické, nehledě na stále stejnou intenzitu

Čouda napsal:
...nehledě na stále stejnou intenzitu

Originálny dym z MSTS nie je nič moc. Ale chcem o inom. Predsa keď mením otáčky (u diesla) tak sa mení aj intenzita dymu. A u parnej loko taktiež nie je stále rovnaká intenzita dymu.

Čouda napsal:
Ahoj! Chtěl bych se zeptat, zda neexistuje do msts nějaká instalace lepších kouřů, protože ty co tam jsou od Mrkvosoftu nejsou příliš autentické, nehledě na stále stejnou intenzitu

Ohledně dýmu pro parní lokomotivy používám již několik let upravené italské stažené z ildeposito.net , jsou o moc pohlednější. Dají se sehnat i nějaké další ze zámoří, ale mám pocit, že ty jsou payware. Kouř pro diesel je ke stažení na trainsim.com, ale nepřesvědčil mě - nelíbilo se mi ani jedno ze třech zpracování.

pikku mohl byste mi sem prosím hodit linky? Koukal jsem na ty stránky a zaboha to nemůžu najít. děkuju

Čouda napsal:
pikku mohl byste mi sem prosím hodit linky? Koukal jsem na ty stránky a zaboha to nemůžu najít. děkuju

Zkus na stránkách http://www.ildeposito.net/ najít sekci download a podsekci various (utilities) tam je k downloadu smoke replacement pro parní loko. Dělal ho Niels Picciotto. Ten diesel podle mě za stažení nestojí, ale bude někde na stránce trainsim.com, jméno souboru si už nepamatuji, možná nějaký dsmoke nebo tak nějak (už ho ani sám nemám, ale byly to tři soubory pro různě kouřivé diesly) Určitě to najdeš, neboj :)

Naposled editoval moderátor:
Tak, kouř do páry jsem konečně našel (ani ve snu bych ho nehledal v utilites) a nevypadá zle. Jen ten trainsim.com se mi nepozdává. není tam žádný link download ani nic podobného. Ta stránka funguje jen jako internetový rozcestník. U těch kouřů do dieselu se mi jedná hlavně o nasimulování RZD 2TE10M :D

V té instalaci jsou jen 2 textury, které přijdou do složky Global/Textures. Zajímavé ale je, že stejné textury (velikost, datum) jsou v Globalu k trati BP :wink:

Jacek napsal:
V té instalaci jsou jen 2 textury, které přijdou do složky Global/Textures. Zajímavé ale je, že stejné textury (velikost, datum) jsou v Globalu k trati BP :wink:

Samotný parní kouř je jedna textura smokemain.ace, uložená v globalu MSTS. K tomu trainsim.com, je tam rubrika file library, a tam se to dá sosnout. Bohužel to už doma nemám, byly to nějaké dsmoke nebo jak.

Já si nemůžu pomoct, ale taková rubrika se tam nenachází. není to tím, že bych byl línej, ale prolezl jsem všechny odkazy na stránce a ani download sem nenašel. Myslím že ta stránka jakou ji znáš už neexistuje

Čouda napsal:
Já si nemůžu pomoct, ale taková rubrika se tam nenachází. není to tím, že bych byl línej, ale prolezl jsem všechny odkazy na stránce a ani download sem nenašel. Myslím že ta stránka jakou ji znáš už neexistuje

On ten odkaz na trainsim má být správně: http://www.train-sim.com/
Po zaregistrování tě to pustí do sekce Microsoft Train Simulator/Downolads a tam hledej. Nejlepší stahování z tohoto serveru je v pracovní dny dopoledne našeho času, kdy Amíci chrápou, jinak je to docela obsazené.

Čouda napsal:
To je možné,já jsem odtamtud stahoval někdy vloni v létě,jsou tam verze dieslů a páry,viz:
3DTRAINS ADDON FOR MICROSOFT TRAIN SIMULATOR
Smoke Image Replacement v1.1
File Date: 12.08.05
____________________________________________________________________________________________
INSTALLATION & FILE NOTES

Make a backup of the SMOKEMAIN.ACE file (copy to a temporary folder in the event you wish to
use the old texture), located in the Train Simulator\Global\Textures folder.

Start the self-installer by double-left-clicking, and when prompted, browse to the Train
Simulator folder on your PC. MSTS is typically installed to the following directory:

C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator

If this matches your installation of MSTS, then you don't need to browse or go looking for
the MSTS folder. Just accept the prompts in the self-installer, and once finished, simply
start MSTS and check out the new smoke effects on your favorite steamer. :)

If you have any issues with the enclosed files, please post a note on the 3DTrains forums:

http://www.3dtrains.com/forums/index.php

Or you can email me: mnelson@3dtrains.com

Cheers!
Marc - 3DTrains.com

Back
Nahoře