Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Kdybys toužil po tom jej "učesat" a zreplikovat, tak napravo od této budovy byly spíš betonové placy místo trávy, na kterých stávalo několik aut a dodávek a všeljak namrskané budovy/velké stany
A právě tohle je čítankový příklad, jak vyhořet a s pracemi skončit nebo je odložit na neurčito. To jako když budeš skákat z jednoho kraje do druhého a tam řešit a modelovat jiné podrobnosti. Vše musí mít svoji posloupnost, jinak je to cesta do pekel. Plot jsem tam dosadil z důvodu, že jsem tam žádný neměl, ale vzor textury je právě z tohoto plotu. Další podrobnosti tam neřeším.
Tady tento barák v Brně je nyní na řadě a chci jej tam mít. A bude to opět model na míru se všemi rampami a okolím. Obrázek výše je už minulost. Ale textury ještě nemám. Možná dnes.

A právě tohle je čítankový příklad, jak vyhořet a s pracemi skončit nebo je odložit na neurčito. To jako když budeš skákat z jednoho kraje do druhého a tam řešit a modelovat jiné podrobnosti. Vše musí mít svoji posloupnost, jinak je to cesta do pekel. Plot jsem tam dosadil z důvodu, že jsem tam žádný neměl, ale vzor textury je právě z tohoto plotu. Další podrobnosti tam neřeším.
Tady tento barák v Brně je nyní na řadě a chci jej tam mít. A bude to opět model na míru se všemi rampami a okolím. Obrázek výše je už minulost. Ale textury ještě nemám. Možná dnes.
1761816229955.jpeg
Usnadnil bych ti práci, kdyby jsi komunikoval.

Ale my netvoříme proto, aby jsme své práce po mnoha hodinách zahazovali, protože přijde Mistr a má to údajně lepší.
Já tě nechápu. To jsi až včera zjistil, že mám ve svém projektu Brno? Do té doby 22let klid a až konečně začnu něco v Brně modelovat, tak honem přispěcháš se svou verzí.
Jinak tento model nevypadá nijak toužebně. Je poplatný své době a simulátoru, pro který byl vymodelován.

Já jsem jinak trochu pokročil a mám radost, že jsem trefil rampy přesně do kolejiště. Mám to jako jeden model. Trochu byl problém se snížením pro nájezd aut, ale tak nějak jsem to kompromisně vyřešil. Na druhé straně je součástí i silniční most. Ale budu muset udělat nový podjezd pod nádražím, protože model je moc široký. Textury naštěstí byly tenkrát ode mne, tak je mohu nyní udělat ve vyšším rozlišení. Jinak na tom čtveratém baráku bude ještě na střeše dekl. Jinak ta šturcová kolej vedle rampy má jít na konci trochu do oblouku a vedle rampy to má také kopírovat oblouk, tedy by rampa neměla být v jedné lajně, ale do toho se mi zatím nechce. Kromě originál textur tam ještě bude práce se zábradlíčky stříškami schodišti, že budu rád, když to celé dám dohromady.
3010Brno1.JPG
3010Brno2.JPG

Ale my netvoříme proto, aby jsme své práce po mnoha hodinách zahazovali, protože přijde Mistr a má to údajně lepší.
Já tě nechápu. To jsi až včera zjistil, že mám ve svém projektu Brno? Do té doby 22let klid a až konečně začnu něco v Brně modelovat, tak honem přispěcháš se svou verzí.
Jinak tento model nevypadá nijak toužebně. Je poplatný své době a simulátoru, pro který byl vymodelován.
Ten autor ho dělá aktuálně v této době!! Tak nehodnoť stručnou fotku!! Taky kdybys mi odpověděl tak bych ti napsal že má další budovy z Brna které poskytne!!

Ha ha, hlavně kolik jsem za tu dobu DODAL FOTODOKUMENTACE!!

Ten autor ho dělá aktuálně v této době!!
Ale proč s tím otravuješ až teď, když mám rozmodelovaný vlastní model. To samé bylo Tesco. Dlouho nic. A jak jsem začal modelovat, hned vyrukuješ s modelem třetích stran, nebo byl tvůj? To jsi nemohl vymodelovat, když jsem tvořil v Praze? Ale i tak, já modely od nikoho nepotřebuji, protože vše dělám na míru do kolejiště. Jestli někdo chce pomoci, tak se hodí každá použitelná fotka. Ale za fotky, co jsi dodal, jsem ti několikrát poděkoval. Mě jen vadí, že vždy přijdeš během mého modelování s paralelním modelem, který mi je stejně k ničemu.

Když se se mnou nebavíš a neodpovídáš mi.
Život nejsou jen vláčky, ale máme i jiné povinnosti. Já u toho nesedím celý den, ale jen po chvilkách v průběhu dne. Dopíši větu a dělám něco jiného a pak opravdu nechci se znovu s kýmkoli bavit o vláčkách. To by mi z toho asi už i jeblo. To je tak těžké pochopit? A ty si to tvé prozvánění ještě umíš i vybrat. Když jedu na kole, když zrovna obědvám nebo když mám plný obchod zákazníků. Ale i tak. Něco jiného by bylo kdybych s kýmkoli pracoval na nějakém projektu. Tak se komunikuje. Ale já dělám samostatné práce a nepotřebuji, aby mi do toho kdokoli mluvil. Chci si to udělat po svém. A navíc ty, který mi většinu modelů, ze kterých jsem měl radost, že je už dokončuji vždy omračounuješ palcem dolů. Anebo to tvé oblíbené haha. Připomínkuješ rozpracovaný model stejně jako tady nedávno Trnečka. Pak už se opravdu nemáme o čem bavit. Tohle si musíš srovnat sám u sebe.

Dlouhé objekty byly ještě před pár měsíci problém.
fakt? Vždyť tento je krátký. Co mosty dlouhé 300m ? Perony na hlavním v Praze, Celé ulice v Praze. Naštěstí žádný problém s načítáním v Openrails nebyl. A věřím, že v ORCZSK to máte ještě lépe ošéfované.
Ale jako jezdit v mlze? Když jsem jezdil na dráze, tak mlha byla to nejhorší co mohlo být, proto se takovému počasí vyhýbám. Nejlepší je léto a polojasno. Ta mlha by se hodila jen do aktivit pro vyšší obtížnost a tak kdyby šla přesně zadat.

Mužeš tedy počkat na ten model
Když už jsem se pustil do Tesca a nyní Malé Ameriky, rád bych se dočkal a počkal na opravený tvůj dávný model peronů v Brně hl. n, který to tam bude celé vizuálně kazit. Podívej se na podklad pod kolejemi. To je hrůza a děs, jaká je to mazanice. Přitom 5 minut práce vyměnit texturu za sterk11.ace celé komplet označit a namapovat 10x10. Pak tam máš perony s takovou mazanicí textury... to byly začátky MSTS, protože tehdejší počítače by vyšší kvalitu neutáhly.
Tedy texturu by bylo dobré vyměnit například za asfalt z Havlbrodu, jako jsem to udělal v Praze na Masaryčce. A pak by bylo dobré konečně dokončit to 4. nástupiště. Ano. mohu ten model importovat do gmax a opravit si to a dokončit sám, když nemáš čas, ale jakmile sáhnu na mapování, gmax spadne. Tedy bych musel vyrobit soustředný nový model. Není zase takový problém. Pak u všech bodů zkopírovat souřadnice a vložit do svého modelu a poté tvoje perony smazat. Takto jsem to už dělal u jednoho německého peronu a je to rychlejší, než se trápit s rozdělenými obdélníky na dva trojúhelníky, pak je v to mišmaš. A gmax po editování textur padá. Ale tohle je na dýl, tedy nejdříve až v příští aktualizaci 105.
Tedy nechápu, proč se zabýváš modely třetích stran, které stejně nepoužiji, protože si dělám vlastní přímo na míru do mého kolejiště. Ten čas raději využij dokončením svých desetiletých nedodělků. Výměna textury pod kolejemi, 5 minut práce a přemapovat perony, netuším, jak to tam máš namapované , ale předpokládám podle mazanice, že je tam ultrazvětšený malý výřez, tedy se každý blok v tom esíčku bude muset znovu natáhnout novou texturou. Nevím, dvě hodiny práce? Tímto by jsi mi pomohl. A samozřejmě ještě ty modré výtahy mi tam chybí také. Asi až pojedu do Brna, nafotím. Když z Brna nikdo není schopný (foto bez sluníčka a kolmo na objekt a kvalitní rozlišení fotomobilu.) :)

Nemohl bys to přestat hodnotit z jedné fotky. BRNO TY TEXTURY MÁ JEŠTĚ DOBRÉ, JAKO VYLEPŠIT JO, ALE VÝTAHY TAM NEBUDOU TY PERONY JSOU K URČITÉ DOBĚ!!!

Trochu jsem zpomalil abych jen neseděl u gmax a jdu do sebe, abych konečně po více než 10 letech dal dohromady rozestavěný úsek HK-Jaroměř. Už je tam udělané hodně práce, ale stále to ještě není moc vidět. :) Tak to střídám s modelováním.

V Brně, nakonec jsem k modelu Malé Ameriky přilepil i ten podjezd pod tratí. Byl o 9 metrů delší, než je šířka kolejiště, tak jsem jej i zkrátil. Ve finále celý komplex bude i se zdmi, které jsou nyní poskládané z drobných dílků. Bude to navazovat až k Deteriovu modelu peronů se zdmi. A na druhou stranu pod stavědlo. Dál je už násep. A takto se ušetří celkem asi stovka objektů. A nic tam nebude problikávat. A strefil jsem hned na první pokus. Samozřejmě že vyměním i ten silniční most, má tam být také ocelový. Textury se dají použít z Panoramy. Ale celkem mám radost, že jsem se konečně dokopal k dokončování Brna. Ještě tady mám i jiné restíky, tak uvidím jak vydržím.
Na prvním obrázku, jak je ta zeď vlevo, ta tam nepatří. Vykrojím to, jak to má být.
3110Brno1.JPG
tady ten most jako součást modelu baráku sedl jak prd*l na hrnec. Ta zeď je co sloupek a díl zdi mezi jako samostatný model. Tak to být nemá.
3110Brno2.JPG
A jen pro představu, jak velký to bude model. Tedy ještě se to trochu nabalí na levé straně.
model_komplex.JPG

Udělalo mi radost, že relativně rychle se mi podařilo poskládat celý blok tohoto modelu. Sloupky zdi ještě nejsou součástí modelu. Ještě musím dořešit napojení na Deteriův model s perony. Tam je částečně i svah. Textury jsou zatím v přípravě, jen jsem pohledal něco vhodnějšího na střechu budov a přemapoval. Není to ještě ideál, ale zatím neřeším. Možná by stačilo jen graficky upravit. A pod kolejemi je štěrk, jak má být.

0111Brno1.jpg
0111Brno2.jpg
0111Brno3.jpg
Pro představu, co obsahuje komplex modelu.
011blok_modelu.jpg

Hele modeláři, nechcete si dát demarkační čáru v půlce peronů Brna hl.n. a jeden z Vás by se vrhl na sever a druhý na jih? Deterio by si mohl zasáhnout do svého modelu a doplnit tam modré prosklené výtahové šachty a vrhnout se na baráky směr Židenice a Zbyněk by byl od Tesca na jihu? Aspoň byste se nehádali. :D
Deterio: SZ pošlu.
Lidi já mám strach, že přes ty hádky propásneme jedinečnou příležitost mít z Brna kolem tratě to poctivé Brno, jak bývávávalo desítky let, než se do něj zakously bagry.
Teď čistě "theoreticky". Dalo by se vyrazit modelově něco z tohoto? Mám takhle pár fotek Mosilany a domů z vlaku, ročník 2008, chtěl jsem to poslat Zbyňkovi na konzultaci, ale hodím to takhle do placu, jestli má cenu si od toho něco slibovat, nebo nelze...
image.jpg

Back
Nahoře