Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Jeste by bylo fajn neco udelat s temi podminenymi stahovackami. I kdyz nesviti, vsechny mi shodi HV. Ale nesleduji vyvoj, tak nevim, jestli je v tvych moznostech to vubec vyresit. Diky
Tohle byla záležitost Jindřicha v ORCZ a nějak to nebylo dotáhlé. Tam, kde zas svítí, třeba neshazují. Jediné co sedí, je dělení sítě AC/DC.

Podmíněné stahovačky jsou dělané na principu animovaného objektu, tedy náhodné zapínání a vypínání. na tyto bych určitě nějaké poruchy neaktivoval. To by se muselo přepracovat kdy má svítit a kdy ne. Tedy jiný model.

Ted ti nerozumim. Ja hlasim, ze stahovacka nesviti, ale presto vzdy shodi HV. Ale jak Dan pise, neni to v kompetenci stavitele.

Tohle byla záležitost Jindřicha v ORCZ a nějak to nebylo dotáhlé. Tam, kde zas svítí, třeba neshazují. Jediné co sedí, je dělení sítě AC/DC.
Dotáhlé nevím, ale funkční ano. Jen je to otrocká práce všechny tyto body projet a uložit do databáze. Pokud bychom někomu dali přístup, muselo by se jednat o dobrovolníka nadšence. A nebo pomocí AI naprogramovat nějaký automat pro detekci objektu v trati, aby vytvořil databázi sám.

Dotáhlé nevím, ale funkční ano. Jen je to otrocká práce všechny tyto body projet a uložit do databáze. Pokud bychom někomu dali přístup, muselo by se jednat o dobrovolníka nadšence. A nebo pomocí AI naprogramovat nějaký automat pro detekci objektu v trati, aby vytvořil databázi sám.
No on tam byl problém k v rozdílech umístění v trati, kdy třeba práskla ochrana na stahovačce, která v těch místech vůbec nebyla. Proto se i založilo k tomuto účelu vlákno.

Já jsem svého času asi rok zpět nahlašoval téměř všechny práskající podmíněné nesvítící stahovačky na trati BP, fakt jsem si na tom dal záležet, ale tehdy to někam zalezlo, nebylo to pro nikoho důležité. :rolleyes: Tak třeba teď... Asi jsem ho psal do topicu Seznam stahovaček, který jsem zakládal. Jsou tam i jiné hlášky od jiných uživatelů. Není to tak otrocká práce, kdo má traťové poznání, pamatuje si a pak stačí jen projet ty přilehlé úseky. Já bych dokázal z hlavy dát dohromady dělení z 95% a také na Vysočině cca jedna vypínačka shazuje, protože dělič je mimo návěsti. Vlkov u Tišnova. A potom na 1. koridoru na odbočce Parník. Trvalý prásk a ještě mimo návěsti. Všechno už je v hlášení.:rolleyes:

A ještě je třeba započíst simulátorovou deformaci traťovým monitorem, kdy jsou někteří jedinci schopni mazat přes výstrahu 120. :-)
V pohodě, pokud vlak splňuje "horní procenta" uvedené v TJŘ, nemusí rozkládat zábrzdnou vzdálenost do dvou oddílů, nemusí jet maximálkou 120, ale může klidně 160, pokud ví, že to ubrzdí. Jen na starém MSTS před 15 lety to zoufale neprocházelo, jet se soupravou reálně plnící horní výměru o desítky procent, stejně jako v reálu. To bylo stůj + cca 50 metrů. Ale s novým laděním vozů už se to dává. :D Reálně by to pochopitelně bylo na hraně. Ale předpis to dovoluje.

V pohodě, pokud vlak splňuje "horní procenta" uvedené v TJŘ, nemusí rozkládat zábrzdnou vzdálenost do dvou oddílů, nemusí jet maximálkou 120, ale může klidně 160, pokud ví, že to ubrzdí. Jen na starém MSTS před 15 lety to zoufale neprocházelo, jet se soupravou reálně plnící horní výměru o desítky procent, stejně jako v reálu. To bylo stůj + cca 50 metrů. Ale s novým laděním vozů už se to dává. :D Reálně by to pochopitelně bylo na hraně. Ale předpis to dovoluje.
Nebudu to dál Zbyňkovi plevelit, ale chtěl bych vidět toho dobrodruha, který jede přes výstrahu, za niž je shozeno na stůj, 160... A když nemá mašina opakovač už vůbec ne.

jede přes výstrahu, za niž je shozeno na stůj, 160... A když nemá mašina opakovač už vůbec ne.
Tady se kolem takového návěstidla smělo jet max 120. (máš to i zapracované do traťového monitoru.) A když nemá mašina opakovač, tak 160 určitě nesmí. Už si to nepamatuji, ale max 100? Ještě v době nedávné, když fungovalo mstsácké ETCS, tak když jsi prosvištěl kolem výstrahy víc než 120, tak ti zasáhla brzda. Jenomže velká vlna nevole, tak se rychlobrzda na mašinách rušila.

Ono ti práskne mirel i bez těch kktin v hlídáčků v eng. :-) Ale já mám hlavně na mysli to, že jedeš úplně jinak, když podvědomě vidíš na TM několik oddílů dopředu, nebo jedeš vizuálně na barvu na klacku. Taková jízda s vlakem, třeba ze Smíchova sněr Karlštejn na nekódované trati bez TM, kdy jedeš za osobákem, který tě brzdí a čumíš jen na návěstidla na trati, je 100 a jedna. Poněvač když to budeš nesmyslně pálit, tak zaručeně stůj projedeš. :-)

Na Berounech se jezdilo naprosto v pohodě. Tam to stejně bývala samá pomalá, trať zarostlá ještě trochu víc než to mám v modelu, ale to kde se nachází kdejaká předvěst jsme měli v malíčku. Že by tam někdo projel stůj si nepamatuji. Já si pamatuji, jak jsme jednou jeli do Berouna na odhlášku za rychlíkem. My zastávkový vlak a stále jsme jej dojížděli. A pak v Karlštejně přijde výpravčí a že pan dispečer se ptá, jak je možné, že ten rychlík před námi stále dojíždíme. A kuš. Ona tam byla v celém úseku teplotní 50km/h a my to neměli v rozkaze. Rychlík ji poctivě dodržoval. proto. Ale žádný problém. Žádný fíra v reále to nikdy proti výstraze nesmyslně nepálil. Kolem výstrahy se nikdy nejezdilo plnou rychlostí. Každý fíra měl respekt, protože to může někde uklouznout, tedy kolem výstrahy se už jezdilo pomaleji.

Tam se ani jinak než 40+ na blok jet nedá, myslím samozřejmě v trati BP. Ale jsem rád, že jedu podobně dle tvého popisu z praxe. Jde o to, že když mám zapnutý TM, je to o ho..., neboť vidím dopředu co následuje, ale bez, je to fakt jiná jízda.

Snad jsem už opravil všechny chyby. V Praze ta silnice pod hlavním nádražím, ta šla opravit v TSRE jen jako vymazáním poškozené databáze, ale znovu osadit tam nejde, protože se nespojí všechny linky. Tak to zachránil starý dobrý MSTS a už tam mohou jezdit i auta. Ještě jsem doplnil nějaké přestavníky na Masaryčce a už je to myslím komplet jak to bylo.
Když mám to zobrazení troleje, tak mne napadlo jen tak proletět ostatní neelektrifikované tratě a bylo toho zatrolejovaného dost. U Žamberka i Hanušovic byly celé kilometry trolejí. Dokonce i na lokálce do Štítů sem tam kolej nebo výhybka s trolejí. Asi tady nikdo moc nejezdí. :)
Tady je příklad ve stanici Červený Potok.
cervPotok.jpg No jo, slepecky odebírat trolej dokonale nelze.
Ale zase například nověji postavené tratě, jako Brno - Jihlava nebo Břeclav - Znojmo byly čisté. Asi je to tím, že starší tratě postavené v MSTS když se projížděly, nebylo zapnuté zobrazení troleje. V Openrails při projíždění zkušebními jízdami nežádoucí trolej už je vidět.

Bohužel tam nemají ani to hlavní – českou krajinu a české železniční prostředí.
No to je spíš minus pro nás. V Německu už běžně jezdí víc než 200 a pro nás je to stále utopie. Je pravda, že například do Berlína jsou stanice, které byly hodně zjednodušené, ze stanic zastávky, ale to známe i u nás. Každý národ má svou krajinu. V Německu mají dlouhé rovinky a pak mohou jezdit opravdu rychle. V Česku také máme někde také dlouhé rovinky, kde by se těch 200 mohlo klidně jezdit, ale jsou tam rychlosti 80. V tomto moc krásu nevidím a je to spíš ostuda.
Ještě v dobách, po kterých někteří slintáte se jezdilo z Břeclavi do Přerova max 100 km/h. A přitom ve velké části trati je rovina jak podle pravítka, tedy klidně 300. Ne, takové výhybky neumíme vyrobit a tam kde se zvedla rychlost alespoň na 120, tak přes stanice max 100, protože srdcovky by vyšší rychlost nevydržely, jak nám tehdy říkal traťmistr, který se s námi na kontrolní jízdu svezl na lokomotivě.

Back
Nahoře