Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Existují tedy více způsobů jak udělat koleje "správně" plasticky bez vyšších nároků na HW. Kdyby se našel dobrovolník, který kolejivo 321 předělá, tak směle do toho. :) Zbyněk má také svůj pěkný způsob, jak dělat pěkné náspy a k tomu použít alfu na okraje textur podloží. Ale dost tady už o kolejích. ;)

Tyhle koleje z RBL
Viz mé tratě do Berlína plus nové i v CZ.

Tedy jak nově nafocené detaily vypadají v praxi? Je to už jiné kafe. Opět jsem musel začít od začátku a model sloupků 30x namnožit. To okno stačilo jen 60x označit a hromadně přemapovat. :)
Nejprve ale ty modré výtahy. Už jsou OK. Odtáhl jsem i tu žlutou popelnici do pryč.
0911_Brno1.jpg
Ty výtahy nejsou tak tlusté, to dělá fotografický pohled. Však fotka výše má správné proporce.
0911_Brno2.jpg
0911_Brno3.jpg
Most má kvalitnější texturu ze včerejšího focení plus plot vpravo. Závalu za plotem si nevšímat, to ještě nechám odvézt.
0911_Brno4.jpg
Jelikož Deterio se mi stále jen směje nad mými modelářskými výtvory, naposledy mi vyčetl, že ta moje zábradlí na železničních mostech tam nepatří, mají tam být jiná, tak tady je ukázka zábradlí firmy Deterio, jak je tomu už víc než 10 let na jeho modelu. Viz červená šipka. Asi na to zapomněl. Ale z toho plyne, než začnu poukazovat na chyby druhých, nejprve si zametu před vlastním prahem. Asi to tam mělo být jak je to na levé straně. No, zapomněl na to, stane se. Spíš jsem to měl dát do hlášení o chybách. :)

0911_Brno5.jpg
A tady ještě rozšíření komplexu mostu přes Svratku o další zdi. (štěrku si nevšímat, přemapuji až finální verzi.) Nechce někdo nafotit ten cihlový barák? To už bylo dál než je můj akční rádius od nádraží. Jinak za zády pohledu fotky pak udělám modely těch zauhlovacích ramp. A nějak to nadpojím.
0911_Brno6.jpg

Kdyby se našel dobrovolník, který kolejivo 321 předělá, tak směle do toho
Tak tohle mne pobavilo. Podnáspovat 3000km tratí, na tohle se dobrovolník opravdu nenajde. To je tak práce na rok až do úplného zblbnutí. A po zblbnutí budou stále zbývat ještě dokončit 3/4 tratí. :) Tohle za hospitalizaci u Chocholouška opravdu nestojí. Vím o čem píši. :)

Tak tohle mne pobavilo. Podnáspovat 3000km tratí, na tohle se dobrovolník opravdu nenajde. To je tak práce na rok až do úplného zblbnutí. A po zblbnutí budou stále zbývat ještě dokončit 3/4 tratí. :) Tohle za hospitalizaci u Chocholouška opravdu nestojí. Vím o čem píši. :)
No uvidíme, aktuálně vyšla nová aktulizace 321 :) tak kdo ví, kam to kluci dotáhnou a co udělají :)

Existují tedy více způsobů jak udělat koleje "správně" plasticky bez vyšších nároků na HW. Kdyby se našel dobrovolník, který kolejivo 321 předělá, tak směle do toho. :) Zbyněk má také svůj pěkný způsob, jak dělat pěkné náspy a k tomu použít alfu na okraje textur podloží. Ale dost tady už o kolejích. ;)
Daly by se ty modely v určité části přepsat, chce to dát jen modely do tratě a přepsat.

Daly by se ty modely v určité části přepsat, chce to dát jen modely do tratě a přepsat.
Tam nejde jen o nové modely kolejí. Autor tratě používá i různé polygony, které mají jen vršek otexturovaný a zakrývají hrubě různé díry pod kolejemi. Viděl jsem to právě skrz tu přidanou alfu. Takže i komplet podloží a různé díry by se také musely řešit.

Jednodušší řešení bych viděl dodělat alfu v texturách, kde chybí. Jenže pokud jí autor někde nepoužíval záměrně, aby něco zakryl jak píše Icik, je naprd obojí.

No uvidíme, aktuálně vyšla nová aktulizace 321 :) tak kdo ví, kam to kluci dotáhnou a co udělají :)
To není aktualizace 321, ale jakoby aktualizace na novou verzi tratě.
A) není ani na webu autora, odkaz je jen na google discu.
B) stránky Hero Hero jdou mimo mne. Navíc asi zanedlouho stejně Hero Hero skončí. :-)

Trať, tím, aby byla odlišena od originálu, nese i jiný název a když jsme u toho, ještě jsem nezkoušel,zda jde vůbec otevřít v Activity Editoru pro MSTS. Tím nechci shazovat update, jen nevím, zda to jde. Neměl jsem zatím čas to vyzkoušet.

Ale trať 321 má přece své vlákno, tak proč proboha o ní diskutujete zde? To je jak nedávno u Danových aktivit jste řešili aktivity jiných autorů. Pak nemá smysl zde dávat novinky z BP, když je tímto plevelem odsunete do propadliště dějin.
Souhlas, já jen reagoval na malinko zavádějící příspěvek. Tak se omlouvám za OT.

A teď se musím pochlubit: :) :)
Nejen výklenek, ale vyrobil jsem si z mých sobotních fotek střechu v originále. Dron sice nemám, ale když jsem si prohlížel fotky, tak jeden pohled na budovu a řekl jsem si "tady by to šlo". Vykrojil jsem část a namnožil na celou plochu. Jen blbec jsem se uklepl a vyrobil 511x512 a samozřejmě mi to hra nevzala. Oprava a už funguje.
Sice jsem zapomněl na boky vikýřů, kde mi problikávají textury od sloupků, ale to se stává, opravím. Naštěstí vše mám uložené ve stavebnici, tedy opravím jen jeden blok a namnožím znovu na 6. Ale namapovat tu šikmou část věžičky bylo dílo. Je to přes čtyři plochy, z toho dvě šikmé a vše na sebe musí navazovat.
Jinak mi celek kazí jen to čelo. Trochu jej zesvětlím, jako jsem to udělal s texturami přízemí, také to bilo do očí. Až na obrázku vidím, že je v budově zapomenutá lampa :)
1011Brno1.JPG
1011Brno2.JPG

Zbyňku, já vím, že teď děláš v Brně na hlavním nádraží, ale píšu to tady už dlouho, že mi chybí lávka nad kolejištěm v Maloměřicích, kam vede cyklotrasa na Hády.

že mi chybí lávka nad kolejištěm
Tak je tomu už 20 let a tolik modelářů se tady vystřídalo a nikomu nechyběla. Dokonce ani zdejšímu Brňákovi. A přitom to není nijak těžký model. Jen stojí trochu času. Ten já opravdu na blbosti nemám. Mě nijak nechybí. Spíš přemýšlím o lávkách tam, kde stavím, ale opravdu není čas na blbosti. Už tak si říkám, že jsem si toho v Brně nabral nějak moc. Ale dokončím to.

Tady jsem ještě musel dořešit čelo budovy pod tým vykýřkem, protože střecha přesahoval před zeď. Jinak textura čela budovy je nová, z mého fotografování. A stejně má trochu jiný odstín. A přemapoval jsem i tu střechu. A hned vypadá ještě líp.
1011Brno3.JPG

To není aktualizace 321, ale jakoby aktualizace na novou verzi tratě.
A) není ani na webu autora, odkaz je jen na google discu.
B) stránky Hero Hero jdou mimo mne. Navíc asi zanedlouho stejně Hero Hero skončí. :-)

Trať, tím, aby byla odlišena od originálu, nese i jiný název a když jsme u toho, ještě jsem nezkoušel,zda jde vůbec otevřít v Activity Editoru pro MSTS. Tím nechci shazovat update, jen nevím, zda to jde. Neměl jsem zatím čas to vyzkoušet.
Ahoj ,vo vlakne na 321 som dal par postov aby ste mali info a nie len nejake šumy a klebety ako je to zvykom a za druhe co ty mas s nasim herohero - niesu tam ziadne platene patentovane veci ani chranene autorskym pravom tak mi vysvetli co mas za problem a ak nejaky mas kludne napis SZ. nebudem tu spamovat inu trat. a ano robim aktivity aj do trate BP103 aktualne a dam si ich na herohero a co je na tom :D je to moj cas moja robota, trat tam k dispo nieje a je jasne uvdene odkial si maju trat Breclav-praha kupit. Pozdravujem .

Ahoj ,vo vlakne na 321 som dal par postov aby ste mali info a nie len nejake šumy a klebety ako je to zvykom a za druhe co ty mas s nasim herohero - niesu tam ziadne platene patentovane veci ani chranene autorskym pravom tak mi vysvetli co mas za problem a ak nejaky mas kludne napis SZ. nebudem tu spamovat inu trat. a ano robim aktivity aj do trate BP103 aktualne a dam si ich na herohero a co je na tom :D je to moj cas moja robota, trat tam k dispo nieje a je jasne uvdene odkial si maju trat Breclav-praha kupit. Pozdravujem .
Jo, já to nekritizoval, víc v SZ, ať tu Zbyńkovi nezasíráme vlákno.

Krásné uhelné sklady, to chytlo úplně jinou atmosféru.
Až teď je to tady pěkné. Také jsem vymodeloval i ten barák naproti rotundy. Textury jsou fantasmagorie z mapy.com, budova je upravená z nádraží Holíč, tedy celkem rychlovka. Teď jsem si všiml, že se mi trochu rozjelo lícování bočních textur. Dodatečně jsem měnil výšku, asi proto. Vím o tom. A zapomněl jsem na Kooperativu naproti nádraží. Také mám nachystanou jako kulisu, respektive model stejný ze všech stran. A nápis na střechu použiji z Prahy.
Ale krásně mi to navazuje na objekt viaduktu. ne? Teď už jen dokončit barák na Malé Americe a mám hotovo. U toho baráčku ještě patří schody. Možná je tam ještě doplním.
1111Brno1.JPG
1111Brno2.JPG
1111Brno3.JPG

Back
Nahoře