Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Přidal se se svou troškou do mlejna Mikasi a za pomocí svých fotek a AI vytvořil texturu spodku.
Já ještě zápasím s celkovou fasádou, vyzkoušel jsem jiný beton a vypadá to asi takto. Ale určitě zesvětlit.
1601MostVM1.JPG

Jinak mne štve, když jsem začínal s fototexturami, tak jsem nevěděl, co znamenají volby z17 a Z18 a z počátků natahoval tu první volbu Z17 a nyní sklízím ovoce. Ale také mapy se za ty roky aktualizovaly a chtěl jsem je tady nahradit a bohužel, asi budu muset emigrovat na Ukrajinu a tam se zaregistrovat, abych méně kvalitní mapy nahradil. Anebo se na slezině domluvit s Ricarem. Kdybych to byl tušil.... :)
1601Studenec.JPG

A to je právě to, co tady celou dobu kritizuju. Ty zkurvené fototextury.. Možná se podle nich dobře staví ale v reálu při jízdě to fakt vypadá HROZNĚ. Proti ručně stavěnému okolí. Copak lítáme v letadle? Ne! Jezdíme po zemi. Já vím - ušetří to spoustu práce ale při jízdě, ruku na srdce - zblízka, to je fakt mnohem horší. Proti ručně editovaným prostředím. Jen můj názor. Prosím nenadávat :)

A to je právě to, co tady celou dobu kritizuju.
Buď rád, že se něco staví a modeluje. Každý tvoříme co nás baví. Kdyby nebyly fototextury, tak se na to dávno vykašlu. To jsi ještě nepochopil? Nebyly by tratě do Znojma, nebyla by ani tato, co stavím. Ani pravo a levobřežka, ani Drážďany ani bych nemodeloval a celek by postupně uhníval k zapomnění.
Ale kritizuješ něco, co je ještě rozestavěné, je to zatím holá pustina bez jediného keříčku. Když jsi to nepochopil, tak nereaguj a jezdi si Topírnu noc a Den blbec.

To jsem právě úpochopil moc dobře. A opakuju - říkám jen svůj názor. Na vizuál. (ručně vs fototextury)

Topírna a Den blbec je parádní! Za to moc děkuju a opravdu se to povedlo! Moc díky! Jezdím tam stále. A je to fakt paráda. Děkuju Zbyňkovi za tu práci opravdu moc! Kdoví, jestli by se do toho beze mne pustil... :)

Kdoví, jestli by se do toho beze mne pustil...
Hlavní důvod byl vymodelované centrum Prahy a samozřejmě hlavně zpětná odezva od uživatelů včetně tebe, že to byly dobré aktivity. Nezapomenu, jak tady kdysi psal Dráčik, když střídal v depu Bratislava a v šuflíku na stanovišti našel nějaký tahák od aktivity Den blbec. Takže to pařili i fírové, když měli na lokomotivě pauzu. :)
Ale za další. Oprašovat staré aktivity, to byla i motivace trochu zkrášlit staré traťové úseky, něco tam vymodelovat, vylepšit. A například se našla síla postavit komplet nově traťový úsek do Hohenau.
A nyní jsem začal dávat do pucu trať přes Havlbrod, kam chci obnovit aktivitu Pannonia. Ale samozřejmě opět trochu pozměním scénář, aby to nebyla moc monotonní nuda. Tedy kromě posunu v Břeclavi. Modeluji nástupiště, tedy spíš komplety i s podkladem pod koleje včetně podjezdů.
Ale jinak jsem trochu zesvětlil texturu viaduktu a už to bude snad dobré. Nechal jsem to na automatické inteligentní opravě a zdálo se mi to OK.
Tedy kdyby někdo vystoupil z vlaku a chtěl se pod mostem projít.
1701mostVM.JPG
Jinak zapojuji trať do cedulí kolem podle mizerného jediného videa v zimě. Přejezdy, pískáčky, tabule. Jen do přestavníků výměn se mi zatím nechce. :) Ale také na ně dojde. Nádražní budovy se pak jen přeskinují na správný název i fasádu. Na slezině mi někdo musíte ukázat jak se obrázky upravují pomocí AI. Pak by šly takto použít i nepovedené fotky.
Ale kolikrát si říkám, jestli nedojdou síly to tady dokončit. :) Ale dokud je venku ošklivo, co bych jiného dělal. :)
1701VM_old_nadrazi.JPG
1701nadjezdOslavicka.JPG
1701Rudikov.JPG

1701Budisov.JPG

Zbyňku DĚKUJEME! ... Ta Pannonia byla taky skvělá, přesně v duchu, v jakém jsi udělal ty dřívější aktivity. Držím palce a těším se. Ať se Ti pane daří!

Tolik práce je už uděláno. Těch pískáčků a přejezdů, to nemělo konce. A stejně jsem stále v začátcích. Pokusně jsem zasadil sémě první vegetace jehličňanů. A první testovací jízda. Už ten dálniční viadukt není tak krásně z dálky vidět. Jízda je od Žďáru a v Křižanově se jen uhnu do lokálky. Ale až se budou sázet ty všelijaké malé travičky a keříčky, tak se překryjí i ty mazanice textur u kolejí. Uvidíme.
250TEST1.jpg
250TEST2.jpg
250TEST3.jpg
250TEST4.jpg

A naklikáváš ty přejezdy s kříži
Určitě zatím ne. Tam se musí osadit neviditelné přejezdy. A to ještě funguje? To byla doména MSTS bin a kolik kvůli tomu tady na fóru bylo hádek, jaká je to zbytečnost. Platilo 3x a dost. Pak byl hráč vyhozen ze hry.

Funguje i trafik ti houká.
To jedině kdybys za jízdy vyskočil klávesou á a na přejezdu počkal, až pojede nějaký traffic. U přejezdů na trati Studenec - Křižanov vlak hráče žádný traffic nikdy nepotká. Tedy jaké to má nyní smysl, kdy trest za nehoukání aktivován není? Jedině na přejezdu u Studence. Tam ano. Když budeš čekat na přípoj a houkáním vnímáš, že už přípoj konečně jede. Tak tam to mohu aktivovat. Jinde je to opravdu zbytečné. Ale podrobnosti na slezině, já nemám páru, jak to máte nyní vymyšlené.

Jinak pro travičkování na ostrých poloměrech jsem si vytvořil úpravu jednoho krátkého 50 dílu do poloměru 250m. A opět díky minulé slezině, kdy Ricar_cz mi poradil, jak to udělat, abych neměl nechtěně tmavou trávu, jak se děje u dřívějších modelů domečků, kde se přidaly stromečky.
Tedy asi tak nějak to může vypadat. Pivot jsem oproti originálnímu modelu udělal uprostřed, protože takto travičky mohu do trati jen házet a posouvat na kraj, protože poloměr je přesně vystředěný podle kolejí. Dříve jsem musel v mírných obloucích každý díl posouvat o 25metrů. Velmi nepraktické. Ale těch úprav modelů musím udělat víc, než začnou finální práce. Například se mi líbí ty nové skalní úpravy, že podobně bych mohl udělat jen zářezy osázené trávou. Protože ten hrubý rastr terénu na jednokolejkách se moc vyhladit nedá. rovné náspy, jak se osazují doposud, to je moc nepřirozené. Naštěstí případ jako je na obrázku, kdy trať sleduje vrstevnici, zde se to terénem jemně vyhladit dá.
Ale až se to všude zalesní, tak ty krásné krajinové vyhlídky skončí. Tedy jedině s dronem nad hlavou sledující vlak. :)
travickovaniR250m.JPG
1901Rudikov1.JPG
1901Rudikov2.JPG

Ještě jsem se pustil do obloukového pásu většího křoví. Poloměr také 250, vhodný na lokálky. Ale jelikož se jedná o délku 40d, tak bych měl nasekat i kratší kousky, protože ne všechny oblouky jsou tak dlouhé a ne všechny mají poloměr přesně 250
Asi tak bude vypadat postup křovíčkování. Jenom u takové práce nebaví to vyhledávání textur, které tam patří. A i tak se musí projet přes TgaTool2, jinak je gmax nenačte a vyhodí chybu.
kroviR250.JPG
Ještě pohled jako z kabiny: Ten vypadá líp.
Detail.JPG

To jedině kdybys za jízdy vyskočil klávesou á a na přejezdu počkal, až pojede nějaký traffic. U přejezdů na trati Studenec - Křižanov vlak hráče žádný traffic nikdy nepotká. Tedy jaké to má nyní smysl, kdy trest za nehoukání aktivován není? Jedině na přejezdu u Studence. Tam ano. Když budeš čekat na přípoj a houkáním vnímáš, že už přípoj konečně jede. Tak tam to mohu aktivovat. Jinde je to opravdu zbytečné. Ale podrobnosti na slezině, já nemám páru, jak to máte nyní vymyšlené.
Zbyňku, ještě že není po tvém. To by pak klukům stačily jen mrtvé loosecon a mohli by stavět Potěmkinovy vesnice. Někdo se rád kouká na fungující traffic projíždějící krajinou. Je to opět jiný úhel pohledu na moc hezkou trať.

To húkakie trafiku som inicioval ja. Čakal som na vykrižovanie, v obvode stanice bol "nechránený" prejazd a sralo ma že len potichu prešiel cez neho. Icik to potom zrealizoval.
A já to mám vyplé a houkání si programuji v aktivitách sám. Teď se Alcapone v Lipová lázně lekl, že mu řvě mirel a ona to posunující Barča na nechráněném přejezdu ve stanici, která jsou tam hned dva za sebou... :)

Jinak jsem se pokusil o podchod, který se dost vyskytuje na Vysočině, Editace starého modelu asi od Matese. Všichni jej známe a v hodně případech mi tam překážel ten zelený podklad.
Ale jak říká mistr Nebulus, kolikrát je jednodušší vyrobit vlastní model než zkoušet upravovat už existující. Málem jsem si na něm vylámal zuby.
Nakonec z modelu podchod03 zbyla jen střecha a prosklení. Podstavec s podchodem jsem raději vymodeloval svůj, jinak by mi asi jeblo. :) Samozřejmě ten tmavý beton je jen provizorium. Deterio to tam myslím nafotil. Otázka je, jestli to nemám moc široké. Ještě uvidím. když tak bych musel udělat i nová čela, protože tam mají být dvě okna ne 4, jenomže jak je to půlkulaté nahoře, tak to přemapovat nejde.
VMpodchod.JPG

Back
Nahoře