Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Jeden uživatel dělá bordel bezdůvodně. Navíc je to už pěkně trapné. Podobně jsem se choval v mateřské školce v 90s :-D . Pak mě fotr domlátil tak že jsem nevěděl čí jsem a byl klid.
On důvod má. Dnes ráno jsem to měl od něj na talíři v dost arogantním emailu. Všechno mám špatně. Vlečky, Přibyslav, atd. Zprdnul mne jako fotr malého kluka. Ostatně jak píšeš, jen na to domlácení nedošlo. :) Jenomže tento nepochopil, že není moji povinností vše stavět a modelovat tak, aby to prošlo jeho schváleními.
A pak se diví, že se s ním nechci bavit, když mi na mé práce dává buď mračouny nebo škodolibý smích.
Já tyto práce dělám, protože mne to baví a je to hodně o kompromisech. A ne abych se stresoval tím, že někde něco nemám úplně dokonalé.

Díky za odkaz. Já si marně lámal hlavu, proč je v Kyjově věžové stavědlo, když se chodí výhybky házet ručně dolů.
Celá ta trať působí dojmem, že se na ní před 30 lety zepomnělo. Všechno v bordelu jak ČT - Brno nebo podkrušnohorská před rekonstrukcí.
No ono to věžové stavědlo bude z důvodu nějakého provizoria, ona celá stanice je vůbec provizorium-polovina řízená TESTem druhá polovina elmech+klíče

Dopoledne jsem dopokládal komplet koleje ve vygenerovaných čtvercích Kyjova a okolí. To nemělo konce, aby ta zhlaví vycházela. Ale už to mám konečně snad i úhledně. Aktuálně převedu všechny dynamické koleje na koleje s náspem a na zbytek kolejí pak náspy doplním. A ve finále musím zlikvidovat troleje nad kolejemi, to udělám v texťáku. Je to rychlejší a jistější. Pak Kyjov ještě zapojím do návěstidel (proto jsem se ptal aktivitářů, jestli jim fungují ty červené námezníky. Zatím bez odpovědi. )

Takto to je s podnáspováním a s převedenými dynamickými kolejemi.
1406Mutenka1.jpg
zhlaví v Kyjově
1406Mutenka2.jpg
vlečky v Kyjově
1406Mutenka3.jpg

Zbyňku, včera jsem si jel aktivitku na trati 310 něco přes 3 h. No testuji posunovače v manipulačních aktivitách. Dnes jsem si zapnul tvoji trať a že se projedu. No ty kráso, valil jsem bulvy. :oops:

Jako klobouk dolů! Ten rozdíl ve vegetaci a modelech proti jiným tratím je nadsvětelný až jsem si připadal, že hraji jiný simulátor.
Moc děkuji za tvoji práci! Je radost jezdit. ;)

Vše nejde tak hladce. Asi hodinu jsem přepisoval nové čtverce, aby koleje neměly trolej, dopsáním StaticDetailLevel ( 2 ) . Zkušební jízda a většinou tam trolej byla.
Naštěstí složitý Kyjov je OK.
Jestli to není tím, že nejde jen tak dopsat parametr
StaticDetailLevel ( 2 )
Ale musí to být ve skupině která začíná
Tr_Watermark ( 2 )
Protože když jsem v editoru označil kolej a i když tam byla dvojka, tak jsem jí přepsal znovu na 2 a uložil. Pak když kouknu do texťáku už se to poskládalo do skupiny Tr_Watermark ( 2 )
Netuším jestli je to tento problém, protože v minulosti jsem přepisoval jen z 0 na 2 a fungovalo to. Uvidím po příštím načtením. Ale zatím nemám vstupní bod, tak tam musím ze Ždánic. :)
trolej.jpg
Kyjov_trolej.jpg
trolej1.jpg
Zatím to není podívaná, protože mám jen koleje, ale i tak díky fototexturám je představa, jaká tam je krajina. Lepší než zelená placka. To bylo vždy depresivní. Desítky hodin práce s kolejemi a vzhledově stále jen zelená placka.
Nejvíc je to vidět na Tišnovce.
Tišnovka byla jen rychlovka. Jiné úseky jsou možná zarostlejší. Třeba Znojemsko. Ale tady jsem zapomněl nakopírovat celou oblast. I proto vydám opravnou aktualizaci.

Sakra jste dobrý provokatér pamatuji si jako by to bylo dnes když sem jel jako kluk do Mutěnic 810tkou... Těším se na to.

Tak jsem troleje vyřešil. Skutečně koleje, kde nemá být trolej musejí být ve world až za zápisem Tr_Watermark ( 2 ). Kde to nebylo, tak jsem zápisy kolejí přesunul za tento řádek a už je vše OK.
Tohle je obrázek ze hry. Tedy nad kolejemi čisto. (Dubňany) Jinak nejrychleji jsem se tam dostal pěšky ze Ždánic, Kyjov je za kopcem. Je to rychlejší než vlakem přes Mutěnice.
1406Dubnany.jpg
Ale jelikož Dan už má aktivitu do Dubňan, tak jsem tam alespoň něco narychlo dokřovíčkoval. Tedy ta křoví jsem naházel až do Kyjova. A hned to dostane lepší pohled. Jen jsem musel na modelu nádraží zamaskovat název. :)
1406Dubnany1.jpg
A ještě Svatobořice
1406Svatoborice.jpg

Chtěl jsem dnes vydat aktualizaci, ale jaksi mi opět něco vybuchlo. Dopoledne jsem ještě udělal nějaké dodělávky, nakopíroval změny do instalačky a vyrobil novou verzi a starou jsem odinstaloval. Pak kontrola v editoru a já tam měl ještě původní Dubňany a starý triangl. Zapomněl jsem nakopírovat soubory World. A nenávratně je smazal. Tedy zůstala ještě naštěstí včerejší verze, tak nyní dodělávám, co jsem dělal dopoledne.
Opět je to trochu akční. Asi každý jiný by dávno vyhodil počítač zavřeným oknem a zařval by asi něco hodně sprostého.
Takže zítra. Dnes je to už bez šance. Zapomněl jsem aktualizovat i jinde. :) To už je život. Každá nová aktualizace je trochu stres.

Už se nemůžu dočkat. Já už mám v aktivitě i dopravu, mimo ten triangl a Dubňany. Tam se jen upraví revers, opraví body na výhybkách a pak se bude dodělávat okolí.

A nenávratně je smazal.
Tak jsem si to pro velký úspěch zopakoval. :) A myslím, že jsem to zavegetatil ještě lépe, než jsem to měl. A některé úseky už vypadají jako finální.
Jasně, nemám tam žádnou zástavbu, ale tu si chci nechat až do příště. Priorita je napravit mé zapomenutí po aktualizaci opět soubory w na Znojemsku od Retz. A zase zapomenuté soubory W. Že by mi už hrozil ten Němec? Začíná na A :) :) :) Ne to bude tím, že dělám víc věcí najednou. Protože jsem dnes zapomněl jít z práce, jak jsem byl zažraný do osazování až mi automat v 17:30 vypnul monitory. Naštěstí jen monitory, ne počítač. A honem dom. :)
1506Dubnany4.JPG
1506Dubnany3.JPG
1506Dubnany2.JPG
1506Dubnany1.JPG
1506Dubnany.JPG
1506Kyjov3.JPG
1506Kyjov2.JPG
1506Kyjov1.JPG

Zbyňku, rád se koukám na tvá videa ze stavby tratě. Nechceš nějaké další "zalesňovací" přidat? U tebe to má smysl. Kdybych já tam dal video, jak se vzteknu a pak hned zase píšu vše znovu, tak by to byla nuda a jeden velký zmatek. o_O

Zbyňku, rád se koukám na tvá videa ze stavby tratě.
Fakt? To už je doba, když jsem to natáčel. Desítky let.
Ale pokud chceš zalesňovací, tak to bude dost nuda. Co jsem v duchu vytýkal modelářům skupin vegetace, že se to nedá zarovnávat s kolejemi, tak jsem si nadělal své a to jen házím na koleje a jen odsunu vedle tratě. V případě oblouku jen eventuálně musím otočit o 180 stupňů a pak jen odsunu vedle kolejí a vše lícuje jak má a nic nemusím pootáčet jak v minulosti. To je rychlovka. A ty drobné travičky se také zarovnávají, jen jsem si také musel nadělat i poloměrové verze s pivotem uprostřed a pak také jen házím na koleje a vše se samo zarovnává a nic nemusím dodatečně pootáčet. Taková blbost a nikoho to za desítky let nenapadlo. Jenomže my stavitelé tratí jsme byli rádi za vše od modelářů a v době MSTS to stejně zarovnávat nešlo, tak to bylo jedno, jen hodně složitější na osazování. Sám nechápu, jak jsem toho v tom miniokně MSTS mohl toho tolik postavit. TSRE5 vše hodně zjednodušil a urychlil. Ale stále neumí mnoho věcí co MSTS editor umí.
Ale vždyť to píšu. Dělám hodně věcí najednou. Jsem v práci, chodí zákazníci, do toho servis kol a na počítači mám nějakou ještě neuloženou práci. A pak dělám zmatky, že něco nezkopíruji do aktualizací a pak se mám odnaučit mluvit sprostě. :) :rva. :) Pro nechápavé “: = ku” :)

Zkoušel jsem ho nahlásit a nic se nestalo, nevím jestli je tu nějaký funkční admin. Ale pěkně mě to už štve. Jeden uživatel dělá bordel bezdůvodně. Navíc je to už pěkně trapné. Podobně jsem se choval v mateřské školce v 90s :-D . Pak mě fotr domlátil tak že jsem nevěděl čí jsem a byl klid.
Čemu se Deterio vlastně furt chychotá? Jako čemu? Něco jsem prošvih? Nerozumím tomu.

Back
Nahoře