Spousteni MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku

zsr

Posunovač
Ahoj,

v soucasnosti pripravuji MSTS pro sveho strejdu (toho casu strojvedouci ve vysluzbe - 63 let). Veci, ktere jsou samozrejme pro me i pro vas, vsak pravdepodobne budou neprekonatelnou prekazkou pro nej.
Nevite o nejakem programu (idealne v cestine), ktery dokaze spoustet ruzne konfigurace MSTS? Jinymi slovy spustit BP s prislusnym GLOBALem a pri prechu rekneme na 180+183 prekonfigurovat na jiny?
Druha vec, kterou jsem dosud neresil, je cestina do MSTS. Existuje a da se nekde stahnout? Bobuv_57 odkaz z utilit je jen prazdna stranka...

Diky za pomoc.

ZSR

Ahoj,

Čeština do MSTS by měla být součástí instalace MSTS Bin, pokud se nepletu.

Co se týče programu na přehazování Globalů, tak buď DAFK od boba57_cz, kde se musí stejně nakonfigurovat který global, sound a GUI patří které trati a stejně pak musíš přehazovat i aktivity pomocí TrainStore nebo Activity Moveru - vše je v češtině.

Další řešení (ikdyž jsou důvody, kdy to nemusí fungovat) je mít jediný global s více tsection.dat a vše si dirigovat přes Trainstore. Takhle mi funguje cca 40 našich i světových tratí na jediné instalaci MSTS, ale právě kvůli tomu, že by tam mohl být nějaký konflikt, tak je to na vlastní riziko - prozatím mi to ale nezhavarovalo a spokojeně už si to 3 roky užívám bez nejmenších problémů - tuším to používá ještě dalších 5 nebo 6 lidí z fora.

V konečném důsledku to funguje tak, že si v Trainstore po instalaci nové tratě přiřadím, který tsection tam patří a při vlastním ježdění si pak v Trainstore jenom zvolím trať, kterou chci jet, vyberu aktivitu nebo vlak na prozkoumat trať a dám Spustit. Eto vsjo.

Další možné řešení je použít MSTS Starter, který dělá v postatě totéž, co DAFK, ale je myšoidní a okýnkový, ale ten je hoodně v plenkách a rok jsem na něj z časových důvodů nešáh - dostali jej jenom testeři na konci loňských letních prázdnin a pak už jsem to z časových důvodů zapích - je možné, že až odvezu rodinku na Slovensko, tak práce zase dočasně obnovím.

Diky za radu!

Zkusim TrainStore reseni. Vzpominam si, ze Bob_57 se jednou pokusil spojit Globaly do jednoho adresare a byl tam konflikt asi dvou nebo tri souboru.
Kazdopadne se k te nepocetne skupince pridam.

ZSR

zsr napsal:
Diky za radu!

Zkusim TrainStore reseni. Vzpominam si, ze Bob_57 se jednou pokusil spojit Globaly do jednoho adresare a byl tam konflikt asi dvou nebo tri souboru.
Kazdopadne se k te nepocetne skupince pridam.

ZSR
Ano, vím to, že na to bob57 upozorňoval a probíral jsem to i na slezině s PPoollllem - ty konflikty jsou opravdu skutečností, ale prostě jsem to zkusil .... jen tak ... ze zvědavosti. ...

Martens napsal:
...a stejně pak musíš přehazovat i aktivity pomocí TrainStore nebo Activity Moveru.

Ahoj,Martensi používám na zrychlení startu MSTS tvůj AM,sem s ním spokojenej,jenom se chci zeptat,jestli neuvažuješ mu přidat funkci aby přehazoval i cony příslušné k aktivitě?Dříve sem míval okolo 1250 conů ve složce a nebyl problém a nyní tam nán něco málo přez 700 přidám novou aktivitu a při zmáčknutí F9 smrtihlaf.... všiml ste si tohoto někdo,nebo to je jen u mě? :|

Tonik napsal:
Martens napsal:
...a stejně pak musíš přehazovat i aktivity pomocí TrainStore nebo Activity Moveru.

Ahoj,Martensi používám na zrychlení startu MSTS tvůj AM,sem s ním spokojenej,jenom se chci zeptat,jestli neuvažuješ mu přidat funkci aby přehazoval i cony příslušné k aktivitě?Dříve sem míval okolo 1250 conů ve složce a nebyl problém a nyní tam nán něco málo přez 700 přidám novou aktivitu a při zmáčknutí F9 smrtihlaf.... všiml ste si tohoto někdo,nebo to je jen u mě? :|
Je to jedna z myšlenek, problém je ale v tom, že se musí při přesunu prověřovat všechny aktivity ve všech tratích, protože consisty můžou být sdílené v rámci instance MSTS.

Jinak ten limit cca 800 consists byl i před Binem - při prřekročení pak nešla F9 a následoval pád.

Martens napsal:
Je to jedna z myšlenek, problém je ale v tom, že se musí při přesunu prověřovat všechny aktivity ve všech tratích, protože consisty můžou být sdílené v rámci instance MSTS.
Já bych tu "filozofii" prohledávání všech aktivit s verifikací otočil do jednodušší podoby : Výchozí stav = automaticky všechny .con do cache a po zvolení aktivity vystavit do msts jen ty v ní definované. Tohle snad používá i TrainStore.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Já bych tu "filozofii" prohledávání všech aktivit s verifikací otočil do jednodušší podoby : Výchozí stav = automaticky všechny .con do cache a po zvolení aktivity vystavit do msts jen ty v ní definované. Tohle snad používá i TrainStore.
Ano bobe, máš pravdu v případě, pokud by to bylo takto řešeno v MSTS Starteru.

Jenomže Activity Mover je archivátor a ne spouštěč. Jeho prvotním účelem bylo odložit nepotřebné aktivity někam bokem a ponechat si v MSTS jen ty ( zde je docela podstatný rozdíl mezi AM a TS, kde TS ponechá pouze a jenom jedinou aktivitu v aktivním MSTS), které si tam chci nechat a může jich být 1 až n. Proto se zde musí předpokládat, že jsou všechny consisty defaultně v adresáři consists, stejně jako všechny ostatní aktivity v dané instanci MSTS. Nemůžeš si u Moveru dovolit nechat aktivity v tratích a všechny consisty hodit někam bokem do skladu.

V Trainstore taky nejsi schopen zaarchivovat aktivitu, a ponechat si jich více v aktivním MSTS.

Martens napsal:
...
V Trainstore taky nejsi schopen zaarchivovat aktivitu, a ponechat si jich více v aktivním MSTS.
Při použití "nezjednodušeného" režimu TrainStore si můžu vybrat přesně jaké tratě a aktivity v MSTS chci a mít tedy v MSTS 1 až n aktivit ;)

radekedar napsal:
Martens napsal:
...
Při použití "nezjednodušeného" režimu TrainStore si můžu vybrat přesně jaké tratě a aktivity v MSTS chci a mít tedy v MSTS 1 až n aktivit ;)
Ty jo, furt se je co učit - a to si ve standardním TS dělám jiné kousky, ale tohle mne nenapadlo :wink:

Martens napsal:
radekedar napsal:
Martens napsal:
...V Trainstore taky nejsi schopen zaarchivovat aktivitu, a ponechat si jich více v aktivním MSTS.
Ty jo, furt se je co učit - a to si ve standardním TS dělám jiné kousky, ale tohle mne nenapadlo :wink:
Takže se mnou souhlas ? :D

bob57_cz napsal:
Bobe, jenom částečně - Mover má totiž za úkol tyto aktivity přesunout do archivu bokem a MSTS ani TS o nich nebude nic vědět - TS je má bokem v cashi.

Mover bych třeba chtěl rozvést tak, abych si mohl vytvořit libovolný počet archivů na aktivity - třeba vynikající, skvělé, dobré, šrot a testovací - třeba. A hlavně je rozdíl v logice v tom, že u TS je default v cashi, zatímco u Moveru je default v instalaci MSTS.

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Bobe, jenom částečně ...
Ale vždyť to jsem psal - výchozí stav do zásobníku a vybrat jen požadovanou. AM je oproti TS uživatelsky přívětivější, přehlednější .
TS je už zbytečně komplikovaný.
Ještě kdyby se povedlo ve "Starteru" odstranit chybu ne/správy složek Sound a zvětšit "rolovátko" na více zobrazených položek a kombinace AM+St je lepší než TS.

Back
Nahoře