Nová microtex pro lepší imitaci povrchu terénu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hezká textura, hodí se ale taky jen někam. Malováním to vpravím kamkoli a jakýkoli rozměr.Chtělo by to tu hlavní texturu Terrain.ace Tu používají všichni hlavně do modelů k trati, většina náspů a modelů mostovek , propustků a dalších. Tohle bych použil někam k domečkům na zahradu jako dobře střižený anglický trávník.
To není žádná kritika na tento výtvor, to určitě chválím. Zkus ještě aspoň 2 varianty trochu tmavší, zimní textura asi stačí stejná pro všechny, pod sněhem nic není vidět.
Texturu hned zkusím namalovat, udělám scr ke mě do vlákna.

Tygy, toto není klasická textura zelené trávy. Toto je microtex, který jen vytváří dojem plasticity. Něco jako normálová mapa. Teprve "terrain.ace" je to zelené, co máš na mysli.

Už to vidím, beru zpět připomínku. Už to testuju, ani jsem neměl zdání, že je to jako s vodou, několik vrstev.

Ale v TSRE5 jak se ten povrch změní je docela na pytel. Ale asi to půjde ošetřit přes složku OpenRails v Terrtex, ale nevím, zda to bude z tama číst ???

Hm, to bych musel napsat v kódu, aby to hledal nejdříve v OpenRails.

Dobře, v update je nová možnost a to ta, že pro textury terénu (vše, co je v TERRTEX) se mohou použít alternativy, které budou v podsložce OpenRails ve složce s tratí. Je to pořád ta stejná podsložka OpenRails, kam se dává například *.trk soubor tratě.

Dobře, v update je nová možnost a to ta, že pro textury terénu (vše, co je v TERRTEX) se mohou použít alternativy, které budou v podsložce OpenRails ve složce s tratí. Je to pořád ta stejná podsložka OpenRails, kam se dává například *.trk soubor tratě.
Ahoj, chápu tedy dobře, že tu texturu "microtex" mám dát do Breclav Praha/OpenRails? Nikoliv do Terrtex? Nebo si mám vytvořit podsložku tam?

Trať SAMA má svůj subadresář TERRTEX. A všechny další...
Já už v ní nějaký microtex mám, zřejmě jde o to, co vydal Icik někdy letos na jaře.

To vím, jen že to dělalo bordel v editoru a dle textu výš jsem pochopil, že stačí do podsložky Openrails, kde je i soubor TRK.

Back
Nahoře