Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

To to jsou snad nejkvalitnější vozy na www.thetrain.de - ale do případné aktivity by byly lepší čtyř nápravové vozy...

Tade: poison dal dobre vozne :) hentoe madarske sa mi nepáčia su moc vyblednuté. tak budu dvoj nápravove vadí?

Mnn, jenže bude vlak celkově kratší a méně vážit - při stejném počtu vozů, ale ten super pohled to asi stojí!! :)

a kto sa bude zaoberať tým kolko váži a merá?:) veť aj tak aktivity hrávaju úplný laici ktorý sa chcú iba previesť a nič viac ich netrápi :) alebo ich nahradiť tými od dussa

Čaute, dostal som taký nápad. Neni to priamo námet aktivity, ale nechcel by niekto do svojej aktivity zahrnúť aj stlačovanie nárazníkov pred odvesením od súpravy? Napríklad by sa to dialo pred obiehaním súpravy v nejakej Os aktivite.

:D Však si to v MSTS zkus, jestli to při rozpojování pomůže :D Mám pocit, že pokud je hůř naladěný model, je nutné dělat při rozpojování opak :D

Nešlo mi o to aby to pri rozpojovaní pomohlo, ale aj v reále sa to tak robí. Tak prečo nie aj v MSTS. Už som to aj skúšal a v pohode som to zatial rozpojil.

Ale v reále to fíra také nemá psáno ve scénáři aktivity, ale dělá se to jaksi automaticky, že to posunovačovi namáčkne, aby šlo snadno vyvěsit. Však jsem byl u šroubovky mezi nárazníky za lokomotivou nesčetněkrát. :D
A když to fíra neudělá automaticky, tak se mu dá hold návěst "stlačit" nebo na něj zařve, aby to namáčknul. :D Ale nepamatuji si, že tohle někomu nedocvaklo.

V reálu je nejlepší, když tam fíra leze sám. Potřetí už namačkává sám od sebe.
A když jede na hydraulice, na které jdou blbě přehodit směry, tak se to naučí namačkávat už při brzdění :)

Hláška o namáčknutí by určitě šla, ale nedokážu si představit vymáhání.

U nás ve Vranovicích si to fíři na 242 namačkávájí sotva vlak zastaví... člověk teprve otevíra dveře v Bdmtee resp. leze po schůdcích a už v plechovce hrká...

Mikulda: Proč jdou na hydraulice blbě měnit směry?

lukas matura napsal:
Mikulda: Proč jdou na hydraulice blbě měnit směry?

Když má převodovka svoje odslouženo, tak je náchylnější na poruchu. A obecně mechanická reverzace (810, 814) má větší pravděpodobnost poruchy, než u elektrického přenosu sepnutí stykačů.

Jenže, pokud mám někde něco co si blokuju já místo servis, může se stát, že tím postavím cestu trafiku a já mám smůlu, tedy je to bezpředmětné a navíc komplikující a v MsTs to ničemu nepomůže a vagony nejsou vidět, že se namáčkne na sebe.

Námet na aktivitu,

Trať 010 | (Praha -) Kolín - Česká Třebová (a zpět)
Úsek: Pardubice hlavní nádraží - Kostěnice
Kraj: Pardubický kraj
Počátek: 31.01.2012 19:00 Příčina: následky srážky vlaku s osobou
Plánovaný konec: 31.01.2012 22:00 Stav: ukončená

Poznámka:

Informace o ukončení:
Provoz ve 20:55 hod. obnoven bez omezení.

1) Opatřeni pro vlaky směr Česká Třebová - Praha:
Vlak Ex 126 bude v úseku Kostěnice - Praha hl.n. spojen s vlakem R 710. Vlak mimořádně zastaví ve stanici Přelouč pro výstup a nástup cestujících.

Vlak EC 272 bude v úseku Kostěnice - Praha hl.n. spojen s vlakem EC 74.

Vlak SC 514 bude v úseku Choceň - Pardubice hl.n. veden po odklonové trase. Vlak mimořádně zastaví ve stanicích Kolín a Praha-Libeň pro výstup a nástup cestujících (bez povinné rezervace).

Vlak EC 270 bude v úseku Brno hl.n. - Kolín veden po odklonové trase (mimo stanice Česká Třebová a Pardubice hl.n.).

2) Opatření pro vlaky směr Praha - Česká Třebová:
Vlak EC 379 bude v úseku Kolín - Brno hl.n. veden po odklonové trase (mimo stanici Pardubice hl.n.).

Vlaky Ex 575 a R 877 budou v úseku Pardubice hl.n. - Brno hl.n. vedeny společně. Výstup a nástup se uskuteční v přední části vlaku. Vlak pojede jako R 877.

Vlak EC 177 a EC 279 (přímé vozy od EC 177) budou cca. o 120 - 150 minut opoždény.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150633497815129&set=a.488902685128.261432.143695120128&type=1&theater

Trat321, Os 7527 - Vrútky - Diviaky ,GVD 2010-2011, HDV : napríklad 754.084 + Bdt (neschopnosť prievidzskej Bagety )
Bola by to pekná ukažka postavenej časti trate ŽSR 170

Mám tu jeden námět na aktivitu Os 9314 jezdí ve všední dny z Kolína do Prahy Masarykova nádraží v řazení 2x471. Ve středu 4.4.2012 ovšem na Os 9309,který točí právě tu 9314 lehnul elefant již na Masaryčce. V Kolíně druhý ešus nebyl zprovozněn také. Takže z Nymburka soupravově vyrazila jednotka 451 (žabotlama) a s desetiminutovým spožděním vyrazila z Kolína jako 9314 do Prahy.

Back
Nahoře