Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Dan J. napsal:
martinh22 napsal:
Navrhuji jestli by někdo nevytvořil aktivitu z Bratislavy - Praha ale s lokomotivou m290...
Zajímavá aktivita by to sice byla, ale vůz nemá kabinu, takže bohužel. Já se kdysi o něco pokoušel, ale dopadlo to katastrofálně.

Jinak pánové, znalci poměrů provozu, měl bych velkou prosbu, chystám aktivitu:
Z depa v Olomouci přetah vyřazených vozů do Přerova, tam dobrat ještě další a s touto soupravou se jede na vlečku Metalšrotu Tlumačov. V nabídkových trasách jsem tuto trasu nějak nenašel, neboli, potřeboval bych poradit:
a) Přetah v aktivitě bude zajišťovat ČD s mašinou 731 a V=Max vlaku bude 50 km/h. kvůli šrotům v soupravě. Mohlo by tak být?
b) Jak by vypadal, nebo kde by ČD vzaly sjř. pro takovýto vlak? Pokud stačí napsat čislo vlaku a já si ho v pomůckách GVD najdu?
c(Vlak by měl jet v noci, aby zbytečně neblokoval dopravu.

Budu rád, za každou informaci.
a, Klidně mohlo, nejspíš by tam ale byla ještě snížená rychlost při jízdě přez výhybky.
b, SJŘ by nevzaly nikde, nejspíš by to jelo jako nějaký násled.

Pravděpodobně by byla snížena rychlost při jízdě do odbočky (třeba na 20km/h).
Jak psal Ondra.H, vlak by jel jako násled nějakýho jinýho nákladního vlaku. To znamená podle SJŘ vlaku, který jede tuhle trasu, ale v jiném čase (ať už před nebo po kmenovým vlaku).

Díky, tak už jsem na tom začal makat, našel jsem si vlak Pn 66283 co jede s uhlím do Otrokovic a za ním pojedu jako následný vlak. Jen se chci ještě pozeptat:
66283 stojí v Přerově přednádraží 1:46 - 3:18, když jedu jako následný vlak pod tímto číslem, mohu jej v Přerově předjet? To už by ze mne byl přestavovací vlak ne? Beru to selským rozumem,nejsem zaměstnanec drah, takže v tom celkem nemám jasno.:D:D
Dan

Klidně ho předjeď. Jak jsem psal v předešlým příspěvku, násled může jet po ale klidně i před kmenovým vlakem.

martinh22 napsal:
takže aktivity slovenské strely "M290" se nedočkám ? :D
Když se kpukneš, tak kabina na Strelu je směrována na cab M273, což je úplně jiná kabina a se Strelou nemá nic společného. Dále, nedovedu si představit, jak by jsi chtěl zařadit aktivitu do roku 1938, když Praha (spojky), ale i trať mezi Brnem a Třebovou vypadaly úplně jinak. Další věc, když ještě po 2. sv. válce Strela jezdila s paplášema na soud do Norimberka, taky okolí a trať vypadaly úplně jinak a vůbec netuším, kudy tehdy jezdila. Ale můžeš se s tím klidně poprat. Já dělal aktivitu (vyjde s aktualizací BP) s věžákem z roku 1938 z Hanušovic do Štítů a už na tak malé trati jsem se potýkal s nedostatkem vozů z onoho období a rozsah tratě Bratislava - Praha, tak to je fakt výzva. Do toho se zatím nechce ani mně.:D

tak to tak vidím že si v aktivitě nahradím nějakou soupravu, lokomotivou M290 snad to bude ok :-) Jinak kdyby sehnal dokumentaci pultu M290 udělal by na to někdo kabinu ?

Dan J. napsal:
Díky, tak už jsem na tom začal makat, našel jsem si vlak Pn 66283 co jede s uhlím do Otrokovic a za ním pojedu jako následný vlak. Jen se chci ještě pozeptat:
66283 stojí v Přerově přednádraží 1:46 - 3:18, když jedu jako následný vlak pod tímto číslem, mohu jej v Přerově předjet? To už by ze mne byl přestavovací vlak ne? Beru to selským rozumem,nejsem zaměstnanec drah, takže v tom celkem nemám jasno.:D:D
Dan
Proč bys nemohl? Ten vlak tam stejně v ten čas nejspíš vůbec stát nebude.

Zdravím.
Tak ještě jena otázka k danému tématu.:D Ctěl bych se pozeptat, zda mohu sestavit v aktivitě s odvozem šrotá takto vlak:
tažná mašina ČD 731 + vrak 754 + vrak 770 + 751 nečinná + 2x 831 nečinná + M144 nečinná + 2x Be vrak a v Přerově za Be na konec soupravy dověsit ČD 110 nečinná + 2x 451 nečinná + 2x 742 nečinná, nebo musí být lokomotivy vepředu a vagóny na konci soupravy? Tj. že bych v Přerove musel na začátek konvoje vraků šibnout 110 + 2x 451 + 2x 742?
Dan

451 jenom jedna a na konci vlaku, pokud to bude na nouzovém spřáhle.
A pokud tam nejsou vozy lehké stavby, tak je to zbylé celkem jedno.

mikulda napsal:
451 jenom jedna a na konci vlaku, pokud to bude na nouzovém spřáhle.
A pokud tam nejsou vozy lehké stavby, tak je to zbylé celkem jedno.
No na konci jsou dva rybáky Be (můj skin vraku) a s tou 451 jsme se asi nepochopili, mám na mysli 2 loko 451 zadkama k sobě, nebo 451 + 051 + 451, rád bych použil ČD 460 mimo službu, ale bohužel v noci svítí inetriér a to je celkem hovadina vézt vozy na likvidaci a uvnitř se svítí.:D Jinak další problém je, že když dám Žabotlamu na konec, tak na ni nenajedu. Tudiž jsem dal vozy, které jsou nachystané v přerově v tomto pořadí:
ČD 111 ms + (spřáhlo) + 451 + 051 +451 + (spřáhlo) + ČD 742 ms + 110 ms + 2x 742 ms a tu soupravu hodím na začátek vlaku, aby nebyly mezi mašinama rybáky. Takže z Přerova pojede:
HDV 731 + vrak 754 + vrak 770 + 751 nečinná + 2x 831 nečinná + M144 nečinná + 2x Be vrak + ČD 111 ms + (spřáhlo) + 451 + 051 +451 + (spřáhlo) + ČD 742 ms + 110 ms + 2x 742 ms, a teď je ještě otázkou, zda 1 mašina 731 může táhnout takto těžký vlak? Pokud by se našel někdo, kdo by v jednotce 460 ms "zhasnul", podobně jako je tomu u Žabotlamy, není co řešit. poněvač z Přerova by se na likvidaci vezla spíš tato jednotka než Žabotlama.
Dan

(spřáhlo) + 451 + 051 +451 + (spřáhlo) + ČD 742 ms + 110 ms + 2x 742 ms

Takže nějakých 400 tun pověšených na nouzovém spřáhle, chudák spřáhlo.
Takže 451 na konec, kdo by se taky tahal s druhým spřáhlem.
M 144.0 bude asi lehké stavby, takže patří na konec. Jenže tam už je 451 a tak posunovači za vydatného nadávání hledají druhé spřáhlo. Bohužel ho nenašli a tak pojede buď 451 nebo M 144.0.

Zdravím, mám návrh na aktivitu dle reálu. Herkules s rakvemi Ústí n.L. - Kúty přes Hradec Králové, Kostelec n.O., Letohrad, Lichkov, Hanušovice. V Kostelci n.O. odstavit část vlaku. S půlkou do Hanušovic, Lv zpět pro odstavenou část do Kostelce n.O.. V Hanušovicích to celé spojit a pokračovat
dál. Reálné časy a složení vlaku mám.

návrh na nejaký ten Pn vlak :-) ak by mal niekto zaujem http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/5195-Odklony-v-nakladni-doprave-ozivuji-trat-mezi-Letohradem-a-Tynistem-nad-Orlici/

Dobrý den měl bych zájem kdyby mohla být aktivita na trati 321. Nějaky Os nebo R. Z Přerova nebo z Olomouce do Šumperka. Muže to být i naopak. Šlobyto

pospa80 napsal:
Dobrý den měl bych zájem kdyby mohla být aktivita na trati 321. Nějaky Os nebo R. Z Přerova nebo z Olomouce do Šumperka. Muže to být i naopak. Šlobyto

Něco takového akorát dodělávám. Nech se překvapit :cool:

pospa80 napsal:
prolam napsal:
pospa80 napsal:

Něco takového akorát dodělávám. Nech se překvapit :cool:

TAk to jo date mi vědět?

Bohužel jsem teď mimo domov a nechal jsem doma zdroj od notebooku, tak k testerům půjde aktivita až ke konci týdne a ven ještě později, jelikož chystám i druhý díl na BP...

TAk to jo date mi vědět?
[/quote]

Stačí sledovat příslušné vlákno (nakopnu- "aktivity pro trať 321"), aktivita Os z Šumperka do Olomouce tam už chvilku visí.

Back
Nahoře