18. setkání příznivců hry OpenRails, MSTS i RW

Přijedu

• Ano

Hlasů: 14 70.0%
  • Možná

Hlasů: 7 35.0%
  • Občerstvení

Hlasů: 14 70.0%
  • Nocleh

Hlasů: 7 35.0%
  • Oběd

Hlasů: 11 55.0%
  • Večeře

Hlasů: 9 45.0%

• Hlasovalo členů
    20
  • Ukončená anketa .
Chlapi, vím, že na moji účasti absolutně nezáleží, ale vážně jsem se těšil. Bohužel, dna se rozhodla, že nedojdu ani na hajzl, natož k autu nebo na vlak a musím se omluvit. Doufám, že takhle akce vyjde i za rok a nebo dřív a že mi to vyjde. Těšil jsem se na vás. Tak aspoň přeju, ať se všechno vydaří. Ondra

a snad příští rok
Tak to máš štěstí, že jsi mne vše doučil na minulé slezině. Jinak bych měl s bídou polovinu modelů co nyní. Ale přijdeš o mé vrzání na cello. :)
frčím do Norimberka a do Hamburku
Tam všude jezdíš? To jsou tedy štreky. Za mých časů fírové udělali na nákladech i normu12 hodin z Vršovic do Kolína. A to jeden fíra zamknul vlak na nulté v Klučově a klíče odevzdal v hospodě. Protože už měl hodiny. Tehdy nultá kolej byla odstavná pro náklady.

Díky moc kluci že jsem některé mohl poznat osobně ;) a s některými se vidět po roce třeba s Ricarem nebo po více jak 7 letech s Howkym :D

Chlapci jak vidím tak si to tam skvěle užíváte. Já už loni viděl, že na slezinu chodím víc pozdravit a pokecat se starými známými než něco nabídnout, ostatně dva poslední počítače co mám nejsou na ORS určeny, navíc mě od pátku trápí virózka, takže ještě by si mohl někdo z vás něco nechtěného odvést. Tak jsem mimo jiné sledoval mašinku společnosti Union Pacific číslo 1989 připomínající již zaniklou společnost Denver & Rio Grande Western Railroad. Tato mašinka mi unikla v květnu 2024, kdy odjela se svým vlakem z Portlandu jen pár hodin před mým příletem právě do Portlandu :(. Ten den jsem v místním největším ranžíru spatřil v koloně odstavenou černou mašinku číslo 6378, v té době již rok odstavenou a čekající na svůj ortel. O to větší překvapení přišlo v září, když jsme prostřednictvím kamer kolem slavné smyčky v Tehachapi zjistili, že 6378 je v opět provozní a vede kontejnerový expres ZLCTM z Los Angeles do Tacomy:eek:. O dva dny později opravdu projela Chehalisem.
Nemožné se stalo skutkem. 6378 utekla hrobníkovi z lopaty.

A proč příběh 6378? Protože jsem včera při obsluze kamery v Baylei yardu neplánovaně zachytil její sestru 6310, která je také původně lokomotiva Southern Pacific, také stále nosí původní nátěr jen s novými čísly a také stála v koloně smrti (zde to bylo nedaleko Los Angeles) a ještě déle než 6378 a i ona se dočkala znovusprovoznění. Tyhle mašinky chytit je zážitek, z 278 lokomotiv má původní nátěr posledních pět.

Zdravím už z domova. Doma už před hodinou. Na silnicích žádné zácpy a tak to má být a tak je to správně.

Slezina perfektní, opět výborná komunikace, tedy až na uřvaného Pepina. V jednu chvíli jsem se před ním musel schovat pod stůl i se sluchátkovými špunty na uších, protože to už se nedalo. A přitom na mě řval kvůli takové 3,14čovině, že si nechci aktivovat automatické ukládání v gmax. Anebo že modeluji rychlokvašky. Prostě to neumím. Naštěstí většinu času řešil s Tygym trakční vedení. A já občas raději utekl k violoncellu a nahodil tam lepší zvukovou kulisu. Dan měl tričko od Sabatonu, tak jsem mu i dvě skladby od Sabatonu zahrál. Jen je škoda, že jsem nenahodil ty aktivní bedny za mnou už včera. Sice měly vstup na Canon, ale ten byl universální i pro Jack 6.3. A to byly lepší nejen basy než jen z odposlechu. Na fotce je vidět, jak jsem se pěkně na bednu napíchnul. (zvuk pro doprovody, já hrál akusticky)

Také je nutné poznamenat, že v poledne jsme měli výborné tankové pivo Krušovice Bohem a večer tankový Radegast. Kdo nepřijel tak jeho chyba.

Ahoj Vážení, já už teď se těším na další setkání, pokud se tedy uskuteční. Bylo to super Bylo to prima a na závěr prohlídka depa byla výborná Děkuji všem, především organizátorům jako je AlCapone, Dan J., KimiR. Ostatním mají samo sebou velké poděkování za jejich účast. Musím však zmínit, že toto dvoudenní školení i při této výborné organizace je stejně málo. Viděl bych toho příště tak na týdenní soustředění.
Ještě jednou díky

Back
Nahoře