Motorové vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Naučil jsem se vyrábět screeny v Blenderu a tak se musím pochlubit. Animované dveře, detaily na současné úrovni, model interieru nebo 3DCabview. I kvůli 3D cabu jdou práce pomalu, přestože model hurvínka s zubrnickým přívěšákem je prakticky hotový. Takže zase jen nějaké obrázky pro potěchu oka.

m131001a.jpg
m1311133a.jpg
BDlm.jpg

Další krabičky. Zase známá cesta tvorby -> MsTS -> ORTS var.1 -> TS20xx -> ORTS var.2. Původní zdrojáky už samozřejmě nemám. MVTV2 má skoro 100 tis polygonů, je tam velice detailně provedený interiér a nějaké animace pro zábavu.
810269.jpg
810271.jpg
810560.jpg
892028c.jpg
892028d.jpg

Ke stavu prací - M131 hotový, ale zasekl jsem se na 3D kabině. BDlm je hotový tak z 88%, chybí jen nějaké detaily interiéru ve služebním oddílu. 892 je hotový tak na 90%, opět chybí nějaké detaily uvnitř dílny. 810/809 jsou hotové. Přívěšáky za 810 se finalizují. V dílně je dále několik prakticky hotových 230 a 240 různých verzí, celá řada nefuků (kromě 362), poměrně surově rozpracovaná 730, 725 a 710 (ta s 3D kabinou). Kdo má rád ovoce tak jeden pomeranč (nikoliv z Kuby) včetně 3D kabiny a pro fanoušky úzkokolejek TU47 opět včetně 3D kabiny (tak 75% práce hotovo). Po pěti letech je toho v dílně poměrně dost, včetně několika zbrusu nových překvapení od kamarádů z TRSka nebo TS20xx. Ve spolupráci s @Fana Staněk se navíc připravuje release jedné moc pěkné trati, snažím se nějak upravovat i některé objekty pro různé trati (to mě dost vyčerpává mentálně). Buďte trpěliví, pět let ze mě nic nevypadlo, tak snad to ještě dalších pět let vydržíte. :-D

Smiem sa Honzo spýtať , už keď to RWčko sa tu spomenulo, či plánuješ alebo si uvažoval s kamarátmi do budúcna aj s prevodom ostatných modelov aspoň formou nejakého jednoduchšieho modelu pre AI prevádzku do RW ? Strelím len tak ako príklady : 736 , 757, 742.7, MVTV.

Otázku samozrejme nemyslím nijako zle a nechcem aby z nej tu vznikla nejaká zbytočná vojna. Len ma zaujíma tvoj a spol. názor či je tam tá možnosť do budúcna. Alebo už je TS20xx pre teba uzavretá kapitola s novými modelmi. :)

Máme všetci veľkú radosť z tvojho návratu, zo spolupráce tvorcov a prajeme tebe a kamarátom nech vás chuť neopúšťa čo najdlhšie. Nech sa darí. :)

Ospravedlňujem sa za off topic

Smiem sa Honzo spýtať , už keď to RWčko sa tu spomenulo, či plánuješ alebo si uvažoval s kamarátmi do budúcna aj s prevodom ostatných modelov aspoň formou nejakého jednoduchšieho modelu pre AI prevádzku do RW ? Strelím len tak ako príklady : 736 , 757, 742.7, MVTV.

Otázku samozrejme nemyslím nijako zle a nechcem aby z nej tu vznikla nejaká zbytočná vojna. Len ma zaujíma tvoj a spol. názor či je tam tá možnosť do budúcna. Alebo už je TS20xx pre teba uzavretá kapitola s novými modelmi. :)

Máme všetci veľkú radosť z tvojho návratu, zo spolupráce tvorcov a prajeme tebe a kamarátom nech vás chuť neopúšťa čo najdlhšie. Nech sa darí. :)

Ospravedlňujem sa za off topic
736.0 i 736.1 je už v dílně do ORTS a půjde pak do TS20xx taky, 757 po mě nikdo zatím nechtěl, 742.7 by neměl být problém (742.726 ale není můj model, je to Petrose z TRSka!) a MVTV samozřejmě. Ale jen pokud předám zdrojáky, já osobně se nehodlám do tohoto simu nijak angažovat. Čilý komunikační provoz mezi tvůrci intenzivně probíhá. Problémem budou asi kabiny. A můj návrat zatím není návrat, jen takové nesmělé nakukování do dveří. Jedná se stále jen a jen o úpravy kdysi vytvořeného.
Tak ještě jeden hradecký, aby tomu hranickému s ledkami nebylo smutno. Madla na věži budou žlutá, to jsem zatím nestihl.
892013a.jpg
892013b.jpg

Tohle je z RW. (TS20xx) Já to dostal od kluků co upravili moje veřejné klasiky zpřed deseti let (co jsme dělali s Romanem) a tak jsem to zase zpětně převedl do ORTS. Synergie mezi tvůrci a simulátory. :-)
Ale verejné nie sú. Tak sa pýtam či to nejak nedáš do verejnej sféry.

p.s: vlastne si už nato odpovedal. Dodatočne som to našiel.

Už jsem se úplně odbrzdil. :eek: Doufám, že mě někdo přijdete navštívit na uzavřené oddělení psychiatrie.
439083.jpg
To nahoře je model z Blenderu a to dole deset let screen starého modelu ještě z Maxu. Model z Blenderu je samozřejmě lepší, i když podle screenů to tak nemusí vypadat. Přeci jen ty rendery v Blenderu nemám ještě tak zmáknuté.
scr01.jpg

Ta úzká je prostě perfektní a bez motorové trakce by to nebylo ono. Takže k prastarému ORTS M21 motoráku, který je ke stažení již drahnou dobu, přibyde časem i maličký věžáček, který zachránil před téměř stoletím úzkokolejku na Osoblaze. Samozřejmostí je taková napůl vymyšlená 3D animovaná kabina. Jezdí to docela pěkně si myslím.
m11002.jpgm11002b.jpg3DCab.jpg

Back
Nahoře