Chtěl bych se naučit vytvářet kabiny a obohacovat komunitu Open Rails. Bohužel ale neexistuje mnoho návodů prakticky na cokoliv, co se tohoto tématu týká. Neměl by tu někdo nějaké tipy pro úplné nováčky?
Jediné, co jsem zatím vypozoroval ze souborů od jednoho z tvůrců kabin (Doda), je samotný způsob focení kabin (nejsem si tím ale úplně jistý). Pochopil jsem to tak, že fotky byly pořízeny ze stativu a následně se pouze měnily polohy spínačů, brzdičů nebo pák. Z fotek se pak vystřihly jen potřebné části. Tím vzniklo několik snímků ze stejné pozice, takže na výsledné kabině není poznat, že jde o více fotografií.
Dále jsem pochopil, že je u kabin nutné vymazat ručičky budíků a další nafocené prvky, jako jsou přepínače apod., aby vznikla základní fotka kabiny. Do té se pak asi přes ladění dosazují nafocené přepínače a brzdiče v jednotlivých polohách. Následně se vše pomocí tzv. „ladění“ naprogramuje a vznikne funkční kabina.
Právě ladění je pro mě zatím španělská vesnice, ale rád bych se to naučil. Zároveň bych se chtěl dozvědět, jaké programy jsou k tomu potřeba, co všechno je nutné nafotit, jak správně fotit a například i to, jak nastavit texty na obrazovkách v kabině a následně jim přiřadit fonty, aby byl výsledek co nejrealističtější.
Pokud by se tu našel někdo ochotný, kdo by se podělil o své zkušenosti nebo tipy, byl bych za to moc vděčný.