CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
S kým z týmu ORCZ bych mohl konzultovat ladění pro řadu 751? Tvořím "klony" ladění dalším mašinám a nevím, jestli mám správně rozdíly tlumič - beztlumič... :D

Ladění je u Doda, tak podle něho ne? A Pikku to má zvukově a řekl bych i chováním v ORCZ, taky správně. 749 i 751.

Jenže ČD varianty jsou v ORCZ balíku jen s tlumičem, tak jsem to předělával na beztlumič pro 751.038 a z toho jsem pak dělal zpět na tlumič 751.094. Pikku ORCZ variantu ani nemá...

S kým z týmu ORCZ bych mohl konzultovat ladění pro řadu 751?
Igor Hnízdo (zde je však bohužel neaktivní). Zda bude mít čas a ochotu na konzultaci nemohu zaručit, ale je to jediný OR CZ/SK ladič (a zároveň aktivní člen vývojového týmu), o kterém vím.

Jo, nemá, já myslel tlumič/netlumiĉ. Ale variaanta pro OR se mi v ORCZ jeví jízdní vlastností v ORCZ OK. Na jesenicku při stoupání do Ramzové to s rychlíkem sedí na jř sakum prásk. A to jedu na předposl. stupeň.

Ale všechny zamráči od Pikka jsou v CZSK naprosto v pohodě a nikdy jsem s nimi neměl jediný problém a že s nimi mám něco naježděno samozřejmě v simulatoru.

Tam spíš hapruje občas zvuk volnoběhu, když při posunu sjíždíš na 0 stupeň, ale jinak opravdu jedou suprovné.

Jenže nemají např. volitelné jednotlivé pozičky, funkční opakovač... :) Jen bych prostě ocenil, kdyby se někdo na ty dva engy mrknul a posoudil, zda je všechno správně pro verzi s tlumičem a bez. ;)

Jasně, v tom máš pravdu, mně osobně mrzí, že tyto funkce nemají třeba i 3D kabiny. Kdyby na to někdo koukl, to by byla šupa.

Jenže nemají např. volitelné jednotlivé pozičky, funkční opakovač... :) Jen bych prostě ocenil, kdyby se někdo na ty dva engy mrknul a posoudil, zda je všechno správně pro verzi s tlumičem a bez. ;)
Na úpravách 3D kabin se pracuje, takže u nové kabiny pro šestikoláka nebo pilštyka mi opakovač funguje. Fungují i další přidané věci, ale je to funkční jen v OR 1.6, v ORCZ mi to nefunguje (rychloměr, otevírací okna například).

Zdravím,
včera jsem si stáhl opravené soubory pro Comfortjet. Momentálně s tím začínám bojovat a měl bych k tomu nějaké otázky:
1) Záři koncových světel mám na druhé straně řídícího vozu, je to tak správně?
2) Lze z mašiny přes displej ovládat světla řídícího vozu?
3) Lze z mašiny popř. řídícího vozu přejít na konec vlaku a tam převzít řízení a rozjet se? Prozatím se mi to nepodařilo, tak pokud by mi někdo prosím sepsal jednoduchý návod, byl bych rád.
Děkuji za odpovědi :)

Open Rails 2026-08-31 08-20-44.jpeg

- Svetla pre ComfortJet sú povodne od Maďarov. Zatiaľ som ich neprerábal.
- áno z ComfortJetu vieš ovládať svetla vzadu na vectrone
- z Vectrona to nefunguje zatiaľ lebo ako som písal vyššie prvý bod.
- áno dá sa prejsť z ComfortJetu na Vectron a riadiť súpravu odtiaľ. A tak isto z Vectrona na ComfortJet.

V aktuálním update se mi podařilo razantně navýšit fps. Dejte mi prosím vědět, jestli a jak se to promítlo u vás na PC. ;)

@ To Icik: Prosím tě podívej se ještě na nastavení Track monitoru ve hře, protože opět neukazuje po přejetí na točnu a zpět k kilometrické hodnoty, ani návěsti a ani rychlosti, už jsme to tady jednou měli. Tak jestli se tam někde zase něco nezbortilo

@ To Icik: Prosím tě podívej se ještě na nastavení Track monitoru ve hře, protože opět neukazuje po přejetí na točnu a zpět k kilometrické hodnoty, ani návěsti a ani rychlosti, už jsme to tady jednou měli. Tak jestli se tam někde zase něco nezbortilo
Tygy, tam se vůbec nic nezbortilo. Pořád je to už hodně dlouho stejné. Ta chyba pramení někde z tvé pozice ve tvé trati. Jinak by to ostatní (hlavně Dan) ihned hlásili.

V aktuálním update se mi podařilo razantně navýšit fps. Dejte mi prosím vědět, jestli a jak se to promítlo u vás na PC. ;)
Co konktrétně jsi tam měnil? Zkoušel jsem vypnout limity fps a zvýšení je velmi malé nebo žádné oproti starším verzím. Ale přestaly mi fungovat animace výhybek a zmizely transfers textury v trati.

Back
Nahoře