CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
jestli je to podle tebe, Mikuldy a Toma blbě, tak by to musel upravit v ladění Josef. Jak jsem psal, před mnoha lety jsem se ptal proč, ale už fakt nevím, jak mi to bylo podáno.
To nebude laděním. ;) Celý problém je zkrátka v tom, že když spustíš hru při venkovním pohledu, tak přímočinka nepovolí, i když je její brzdič v odbrzďovací poloze. Musíš znovu zabrzdit vlakovou, dát vnitřní pohled, odbrzdit a přímočinka povolí. :)

Při dalším brzdění během jízdy už je to jedno, pak se nic takového nezopakuje. Teď to už pár hodin zkouším v různých situacích a jindy než při spuštění hry se to prostě nestává. ;)

To nebude laděním. ;) Celý problém je zkrátka v tom, že když spustíš hru při venkovním pohledu, tak přímočinka nepovolí, i když je její brzdič v odbrzďovací poloze. Musíš znovu zabrzdit vlakovou, dát vnitřní pohled, odbrzdit a přímočinka povolí. :)

Při dalším brzdění během jízdy už je to jedno, pak se nic takového nezopakuje. Teď to už pár hodin zkouším v různých situacích a jindy než při spuštění hry se to prostě nestává. ;)
Natoč video a je to :)

Stažena u Pikka
Stejný co jsi psal ty, než odkliknu ESC, dal jsem pohled venkovní.
Mašina už je připravená k jízdě.
1.jpg 2.jpg

Dobrý, tak už to neřešte... :rolleyes: Důkazní video jsem natočil, víc k tomu nemám. Do engu jsem nehrabal, trať je origo 321, ORCZ je taky oficiální verze. Alespoň vidím, že případné další chyby bude lepší snad ani nehlásit, protože řešení je v nedohlednu a akorát jsem za vola, že neumím s mašinou...

Mám stejný názor :D Ale to není jen teď, to je od začátku, i když jsem neměl registraci a jen četl novinky. Prostě Česko. Zkus někdy zahraniční fóra, budeš mile překvapen.

Ano, byla tam chyba v neošetření stavu ovladačů na obou stanovištích párovek. Tu jsem ošetřil a pak to dám ven. Je to pozůstatek MSTS ze zvyku přepínání stanovišť i když má lokomotiva stanoviště ve skutečnosti jen jedno.

První je velmi táhlé brzdění souprav, sice na oko hezké, ale aby vlak na rychlosti 100km/h brzdil už 1,5km před zastavením v zastávce je velmi dlouhé zastavení.
Tohle se tam muselo nevědomky nějak před delší dobou vloudit. Určitě to není záměr, aby to takto příliš brzy brzdilo. Zatím nevím, co je jasnou příčinou.

Jenže, co když se po opravě rozhodí již vydané aktivity?

Dobrý, tak už to neřešte... :rolleyes: Důkazní video jsem natočil, víc k tomu nemám. Do engu jsem nehrabal, trať je origo 321, ORCZ je taky oficiální verze. Alespoň vidím, že případné další chyby bude lepší snad ani nehlásit, protože řešení je v nedohlednu a akorát jsem za vola, že neumím s mašinou...
Ale no tak. Zase si přiznej, že nebýt té nestandardní, rychlé změny pohledu, na nic by se asi nepřišlo. ;)

Tohle se tam muselo nevědomky nějak před delší dobou vloudit. Určitě to není záměr, aby to takto příliš brzy brzdilo. Zatím nevím, co je jasnou příčinou.

Jenže, co když se po opravě rozhodí již vydané aktivity?
Myslím si, že by neměly. Týká se to právě hlavně osobní dopravy. Aktivitáři, si myslím, ale mluvit za ně nebudu, že budou rádi. Každý vlak má svůj JŘ a ze zastávky i ze stanice neodjede dříve nežli má zadaný čas. Většinou mají dané ještě vyčkávací body, aby vlak nebyl právě rychlejší než je potřeba. Taky dávám body jak pro nákladní tak i pro osobní dopravu. Je to tutovka, aby se někde něco nedostalo dříve. Tak asi je tu možnost i zálohy, ale více je problém to zpoždění vlaků, Kdyby jel osobák z Ústí na Masaryčku, tak chytne půl hodiny a kdyby to měl mít na otoč s vyrovnávacím časem např. 20minut, má na odjezdu už 10 minut.

Jinak v OR 1.5 ani 1.6 to otestovat nejde, modely domků a nějaké Caby mají nějaké chyby a nespustí aktivitu, ve volné jízdě jde trať normálně.

Ale no tak. Zase si přiznej, že nebýt té nestandardní, rychlé změny pohledu, na nic by se asi nepřišlo. ;)
Hlavně, že se to podařilo vyřešit, díky moc. :) A ještě jsem teda při testování různých párovek narazil na tohle (viz přiložený obrázek), konkrétně šlo o 264.012 ČSD, varianta s tlakovou brzdou.. ;)

Přílohy

• chyba.jpg
    chyba.jpg
    92.4 KB · Zobrazeno: 5
První je velmi táhlé brzdění souprav, sice na oko hezké, ale aby vlak na rychlosti 100km/h brzdil už 1,5km před zastavením v zastávce je velmi dlouhé zastavení. Vlaky pak nabírají zpoždění, Z Kralup na Masaryčku 6 - 12 minut. Pokud to půjde upravit, uvítá to určitě více lidí.
Druhou věcí je, že vlaky zastavují na centru peronu, ale dělají to jen ve stanicích. V zastávkách to zastavuje celkem normálně.
Třetí věc jsem si všiml, že při průjezdu WP, který je v trase nastavený na daný čas (nikoliv doba čekání), souprava tam zastaví, ikdyž čas WP dávno vypršel. Příklad - WP je nastaven do času 7:08h, Vlak zastavil u peronu, odjezd má v 7:10h, měl by tento bod projet, ale zastaví se na něm cca 5 vteřin a pak projede.
1. Zpomalení jsem optimalizoval. Nyní je nejspíš reálnější a není tak utahané. Ale musí se to vyzkoušet, jestli nebude bordel jinde.
2. Místo zastavení si posuň dle WP tomu vytvořených na míru. (Sekce "Co a jak?")
3. Tento WP by se měl odstranit sám. Při testu to tak bylo. :rolleyes:

Co jsem si všiml, tak v sobotním testu na trase do Studénky jsem měl na TM rychlost 150, i když limit tratě je 160.
Dnes u testu jsem na TM koukal, když jsem projížděl pomalou jízdou a tam jsem rychlost měl. Kdy tam skočila 0 netuším.
Musel bych to znova projet.
Situaci jsem ošetřil a neměla by se 0 nikdy objevit.

Back
Nahoře