CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
V pořádku, beru. Pokud budeme operovat s tím, že tam mezistupeň bude, bylo by možné to alespoň malinko "učesat"? Tedy aby při přidávání i ubírání výkonu byl zvlášť ovládaný jen 1 stupínek navíc, který bude přehledně vidět i na pohybu rajčáku (kabina) synchronizovaně s ozvučením (zvuky pro kabinu)? Teď je v tom, minimálně z mého pohledu, celkem chaos... :)

ono když se pohne z nuly kontrolérem, tak se ten zvuk aretace ozve. Každopádně, (pokud se nepletu), může dát fíra kontrolér do nuly klidně ze sta procent, ale čtyřky samy odpojí stykač, až když jsou otáčky motoru dostatečně nízko. To OR neumí, takže je dobré mít tam ten stupeň, kde se kontrolér zastaví a člověk ho dotáhne na nulu až s nízkými otáčkami. Bohužel, u těch MSV to nejde, takže aspoň mně chcípaj poměrně často.

Zdravím,
mám verzi 2.0 a stažený update Diesel pack, ale noční kabina ř. 742 vypadá takto.
Nedělala se v poslední době nějaká úprava? Nikdy jsem s touto řadou problém neměl.

Díky za odpověďOpen Rails 2026-03-30 07-37-01.jpeg

Po roce jsem si chtěl zase zahrát koulící aktivitu, akorát že mám problém, že první tři odvěšení vagónů jsou v pohodě, při čtvrtém hra spadne. Prakticky je to stejná situace, jako před rokem https://forum.msts.cz/threads/6516/page-43#post-254082
Podobný problém mám v aktivitě Os 3510 od Dana J.
Když na začátku aktivity odpojím mašinu od vozů, vše je OK. Jakmile mašinu od vozů odpojím v Olomouci, kam jsem dojel, tak hra spadne s hláškou, kterou jsi psal v příspěvku před rokem.

Když na začátku aktivity odpojím mašinu od vozů, vše je OK. Jakmile mašinu od vozů odpojím v Olomouci, kam jsem dojel, tak hra spadne s hláškou, kterou jsi psal v příspěvku před rokem.
Normálně vozy odpojím a pokračuji v aktivitě. :rolleyes:

1.jpg

U některé z aktivit, tuším Sádrovec, mám nastavení ORCZ. Teď už to dávám ke všem aktivitám.

Ach jooo... Proč když se konečně vždy chystám na test aktivity vcelku, tak přijde aktualizace, která něco vyvede.... :) @Icik po poslední, nebo předposlední aktualizaci, mi najede M286+Balm-d+M286 (před najetím této soupravy je maximálka cajk) na Loose Consist M262+Balm+M262 a mají společcně odjet směr Dvorec, ale vlak se nerozjede a v maximálce má povolenou rychlost 0 km/h. Předtím ok, asi deset testů a vždy odjel normálně. Jenže tady mi blokne cestu a hned v začátku konec aktivity.
Vn_chyba.jpg

Tak příčina nalezena... Zatržení stanice. V životě by mne nenapadlo, že zatržení stanice bude mít vliv na maximálku vlaku. :) Po zrušení zatržítka, maximálka OK...

Po zrušení zadané stanice:

Zdravím,
mám verzi 2.0 a stažený update Diesel pack, ale noční kabina ř. 742 vypadá takto.
Nedělala se v poslední době nějaká úprava? Nikdy jsem s touto řadou problém neměl.

Díky za odpověďZobrazit přílohu 47580
Měl jsem taky podobný problém potom, co jsem reinstaloval Bangle kvůli updatu pro verzi 2.0. A taky se nakonec ukázalo, že jsem z lenosti nechal kabinu jen přepsat. Holt být línej a vynechat několik kroků se někdy prostě nevyplatí. :D

Vyzkoušejte posunovače pod F9 v menu na klik, jestli to nebyl blbý nápad. Vyžaduje se zapnutí vysílačky (cab radio). Posunovač pozná, jestli budete napojovat LC nebo AI. Pokud vlak rozpojíte a znovu budete najíždět, nebude vám pomáhat.

Zní to velmi lákavě, zatím bohužel nevyzkouším, comp na repasu. Ale zajímalo by mne od kteráho roku mihu tuhle funkci použít. V 89. už asi vysílačky?

Back
Nahoře