CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nová fíčura v rámci simulace reálného provozu? :D
Nejsi sám. Taky jsem si párkrát všiml takhle blbě stojících aut na přejezdu. Holt zase nějaký manták spěchal, myslel si, že to přes přejezd stihne dřív, než spadnou šraňky, ale nestihl a šprajcnul se mezi nimi. V tomhle případě ale ještě měl rozum, a aspoň couvnul mimo koleje tak, aby si projel bez problémů. A taky měl docela kliku, že si ho nesestřelil.

A taky měl docela kliku, že si ho nesestřelil.
Pokud to budeme brát jako v reálu, má na výměnu minimálně levý přední blatník, nárazník, kapotu a asi i nosníky v motorovém prostoru. Ty vozy ho nemohly minout, podvozky jsou širší než prostor u auta, totéž schody do vozů. ;) Nedávno jsem na stejném přejezdu málem ohobloval kamion. Zastavil jsem, omrkl situaci, "vytroubil" jsem ho a pomalu kolem něj projel. :)

Ale co je teda horší, než blbec na přejezdu, že mi vždycky hra spadne, když se snažím načíst uloženou hru. :D Dělám zase já něco špatně? :D

Pokud to budeme brát jako v reálu, má na výměnu minimálně levý přední blatník, nárazník, kapotu a asi i nosníky v motorovém prostoru.
No. Nechť je to pro toho magora s Fabií lekce, že se nemá cpát na přejezd, když jdou šraňky dolů. ;)
Nedávno jsem na stejném přejezdu málem ohobloval kamion. Zastavil jsem, omrkl situaci, "vytroubil" jsem ho a pomalu kolem něj projel. :)
Ach jo. Další bezmozek, co to chtěl stihnout přes přejezd dřív, než spadnou šraňky. (-‸ლ)
Ještě, že si nedopadl, jako to Pendolino ve Studénce v roce 2015.
Ale co je teda horší, než blbec na přejezdu, že mi vždycky hra spadne, když se snažím načíst uloženou hru. :D Dělám zase já něco špatně? :D
Nemyslím si, že to je tvoje chyba. Zkus sem postnout screenshot tý chyby, která na tebe vyskočí když hra spadne. Třeba Icik na něco kápne.

Měl bych takovou menší prosbu, mnozí ví že jezdím v ORCZ/SK bez těch upravených shaderu a není to jen o ReShade, ale hlavně o SceneryShader.fx proto také aktualizuji OR spíše vyjímečně. Ale říkám si nebylo by možné udělat jednoduchou možnost výběru např. v nastavení.
Vím že to za určitých okolností vypadá lépe, ale např. na mojí trati to za mě vůbec dobře nevypadá, jde hlavně o tu tmavou až černou vegetaci a co jsem si ještě v poslední době všiml tak v dálce není ani ta mírná mlha, která dokonale maskuje nezastavěné oblasti v dálce.
Na screenech je vidět pohled na žst. Turnov ve stejném počasí Léto a oblačno, ale první s původním orts sceneryshader a druhý s tím upraveným z orcz/sk.
Klidně se vyjádřete co vypadá lépe. Ale já prostě těm nový shaderům nějak nemůžu přijít na chuť.
Screen824.jpg

Screen823.jpg

Měl bych takovou menší prosbu, mnozí ví že jezdím v ORCZ/SK bez těch upravených shaderu a není to jen o ReShade, ale hlavně o SceneryShader.fx proto také aktualizuji OR spíše vyjímečně. Ale říkám si nebylo by možné udělat jednoduchou možnost výběru např. v nastavení.
Vím že to za určitých okolností vypadá lépe, ale např. na mojí trati to za mě vůbec dobře nevypadá, jde hlavně o tu tmavou až černou vegetaci a co jsem si ještě v poslední době všiml tak v dálce není ani ta mírná mlha, která dokonale maskuje nezastavěné oblasti v dálce.
Na screenech je vidět pohled na žst. Turnov ve stejném počasí Léto a oblačno, ale první s původním orts sceneryshader a druhý s tím upraveným z orcz/sk.
Klidně se vyjádřete co vypadá lépe. Ale já prostě těm nový shaderům nějak nemůžu přijít na chuť.
Zobrazit přílohu 48278

Zobrazit přílohu 48277
No, já ti nevím, ale ten spodní obrázek je daleko realističtější ke skutečnosti a v porovnání s prvním, 100 a jedna. Ale tvoje věc. Mně osobně se líbí ten s tou tmavší vegetací.

Zobrazit přílohu 48278

Zobrazit přílohu 48277
Kompletně si zabil per pixel mlhu, mlhu nastavitelnou dle úrovně země a její nastavitelnou hustotu. Takže v údolí u tebe žádná nebude. Zbyněk neuvidí na Pálavu. A o chybějících stínech ani nemluvě. Přiznám jen, že tato obloha se k této úrovni osvětlení vůbec nehodí. Tmavší vegetace se může trochu zesvětlit. Ale to lze pouhým vypnutím ReShade.

Trochu z jiného soudku, co se mu při spuštění nezdá. Start furt ze stejného místa, nic nepřidával na tom místě startu, jenom postupně doplňuji trafik a prodlužuju trasu. Děčín - Pardubice a zpět.
Beze jména.jpg

Trochu z jiného soudku, co se mu při spuštění nezdá. Start furt ze stejného místa, nic nepřidával na tom místě startu, jenom postupně doplňuji trafik a prodlužuju trasu. Děčín - Pardubice a zpět.
Zobrazit přílohu 48280
To z toho nelze poznat. Jedině mi to poslat a v debug módu to pak najdu.

@alcapone - Ale zkus vypnout dynamické generování paxů a teprve až pojedeš od znova, tak zapnout.

Já chtěl zkusit start aktivity, protože když jsem dal trasu jenom Děčín - Pardubice, OR naběhlo, pak jsem zkusil otočit a jet zpět s tím, že jsem konec měl ve Všetatech a také naběhl, ale teď to mám ukončené zpět v Děčíně a už bohužel.

Nevidím na tom nic špatného.

Zobrazit přílohu 48279
Ano neříkám že to z určitých úhlů nevypadá dobře, dokonce je to někdy k nerozeznání od moderních grafických enginů, jako např. zde:

Screen833.jpg
Ale bohužel to za mě totálně zhazuje, ten opačný pohled, kdy veškerá vegetace prakticky zčerná a ještě k tomu, ta velká vykreslovací vzdálenost bez jakékoliv mlhy v dálce a ostrý přechod do oblohy, stejně tak jak tomu bylo ve velmi starých verzích ORTS.
Zde ještě jedno srovnání, kde jsou vidět vzdálené hory i tráva v okolí tratě, vždy se snažím aby tráva plynule navazovala na fototexturu a pak stím ty shadery udělají toto, jako by tu trávu někdo spálil :D
1777741714347.jpeg
1777741706428.jpeg
Jinak rozhodně nechci ORCZ/SK kritizovat co se týče jízdních vlastností a všech možných funkcích přesně přizpůsobených pro naše Československé prostředí, to je extrémě velký pokrok oproti původní verzi, za to všem autorům velké Díky :)

Back
Nahoře