CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ona ta mlha tam je, ale může být níže než je tvá aktuální nadmořská výška. A taky záleží jaké máš počasí. Stačí trošku zatáhnout (přidat mraky) a hned světlo od slunce nebude tolik intenzivní. To světlo od sluníčka počítám dynamicky a záleží na ročním období, počasí a denní době(času).
Máš pravdu, že ta vegetace v tom intenzivním sluníčku je tmavší než by měla být. Je to daň za stínování vegetace. Ale můžu to zkusit trochu stáhnout.

Do update jsem dal jemnější vyladění stínů a zvlášť pro vegetaci byla intenzita výrazně ubrána. Snad jsem tím nic nepokazil.
Z tohodle mám vždy strach. Teď to bylo dokonalé a konečně ostré. Ty obrázky co tu dával Ricar byly takové mdlé. Jako staré verze.

Určitě je to o dost lepší, teď alespoň ta tráva nevypadá jako spálená, nicméně zatím hlavně na zkušební jízdy po nových úsecích zůstanu u standartního vzhledu, který je takový jednotný a v kombinaci s vysokým rozlišením je tam vše dobře vidět. Pak si třeba zajedu nějakou aktivitu s tím novým shaderem a uvídím jak to bude z pohledu jízdy.
Stejný pohled po dnešní úpravě stínů.
Screen837.jpg
Jinak něco mi říká, že jsem to s objekty v Turnově trochu přehnal a to tam jsou ještě prázdná místa. Schválně jsem zapnul starou verzi ORMG rev.32 pro porovnání vzhledu a v prázdné stanici jsem měl s bídou 40 fps. Zajímavé je to ve srovnání s novou verzí, kde drží spolehlivě 60 a po vypnutí limitu může i 100. Takže i optimalizace se velmi silně posunula vpřed.
Zde je záběr ze staré verze, také není v pozadí téměř žádná mlha a také obloha není nic moc, na té je také velmi dobře vidět posun vpřed.

Screen838.jpg

Ještě bych měl jednu otázku ty oblohy se nějak náhodně střídají, že může nastat situace že je obloha jen šedá jako by bez textury, nebo silně zatažená před deštěm což oblačnému počasí neodpovídá.
Screen841.jpg

Ještě bych měl jednu otázku ty oblohy se nějak náhodně střídají, že může nastat situace že je obloha jen šedá jako by bez textury, nebo silně zatažená před deštěm což oblačnému počasí neodpovídá.
Ne, taková obloha tam rozhodně není. Pokud je obloha plně zatažená, je tvořená z vrstvy oblak a sluníčko rozhodně není vidět.

Ne, taková obloha tam rozhodně není. Pokud je obloha plně zatažená, je tvořená z vrstvy oblak a sluníčko rozhodně není vidět.
Tak odkud se vzala pro jistotu jsem znovu stáhnul čistou verzi a aktualizoval a opět... Počasí Léto oblačno
Jak jsem psal tak moc často neaktualizuji před tím jsem používal verzi 2.0.31 a tam bylo vše ok.
1777755221619.jpeg

Tak odkud se vzala pro jistotu jsem znovu stáhnul čistou verzi a aktualizoval a opět... Počasí Léto oblačno
Třeba tam nějaká bota je. Kolik máš těch SkyDomeXX.png? 0 - 11? Žádný by neměl obsahovat šedou oblohu.

Už vím čím to bylo. Dobrý úmysl ošetřit jednu výjimku v texture manažeru způsobila výjimku jinou. Už opraveno. ;)

Ale na screenu vidím, že máš nějaký bordel v souborech už jen dle horního řádku u Verze. Tohle není dobré.

Už vím čím to bylo. Dobrý úmysl ošetřit jednu výjimku v texture manažeru způsobila výjimku jinou. Už opraveno. ;)

Ale na screenu vidím, že máš nějaký bordel v souborech už jen dle horního řádku u Verze. Tohle není dobré.
Na tom posledním screenu je nová čistá instalace. Takže tam nemůžu mít bordel v souborech. Co se ti tam nezdá?

Jak píšu, ten řádek s verzí "vAktualizov6n patch".

Jinak jsem provedl optimalizace v renderování a fps by měla být vyšší. Schválně zkuste.
Také by neměly mizet stíny objektů při natáčení kamery.
Čeká mne 13 hodin jízdy od rozednění do setmění, za podzimu a dynamického počasí generovaným ORCZ. Takže prověrka snad bude dosti podrobná.

Jak píšu, ten řádek s verzí "vAktualizov6n patch
To tam je snad celou dobu co je ORCZ/SK
Ten text používá nějaké nestandardní kódování, když mám v PC nainstalovaným několik jazykových sad, tak to dělá tohle konkrétně to je ruské písmenko “Б” zajímavé ale je že všechny ostatní texty jsou ok.

Z tohodle mám vždy strach. Teď to bylo dokonalé a konečně ostré.
Ahoj @Icik Tak víš proč jsem tohle psal? Podzim dynamické počasí ORCZ, 2% oblačnosti a koukej:
pocasi.jpg
Jestli to jsou 2% mraků, tak pak fakt nevím, jak vypadá 50% což je napůl zatažená obloha.

A tohle je aktivita spuštěná v režimu podzim jasno, kde je 20 procent a vypadá to takhle, jak má:
pocasi2.jpg

Tak to mně vysvětli. První obrázek 2% a druhý 20%?! Před těma úpravama to sedělo.

To tam je snad celou dobu co je ORCZ/SK
Ten text používá nějaké nestandardní kódování, když mám v PC nainstalovaným několik jazykových sad, tak to dělá tohle konkrétně to je ruské písmenko “Б” zajímavé ale je že všechny ostatní texty jsou ok.
No, jestli máš Windows rusky netuším. Ale normální je to, co má třeba na screenech DanJ.

Back
Nahoře