CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Když už, tak brzda se dělá i v Bad Schandau, či Hohenau. Tedy bude umět i německy? Respektive by bylo vtipné, kdyby vozmistr věděl, že fíra je Čechiš, tak by mluvil tou lámanou češtinou. :) (aby rozuměl i ten, kdo německy neumí)

Když už, tak brzda se dělá i v Bad Schandau, či Hohenau. Tedy bude umět i německy? Respektive by bylo vtipné, kdyby vozmistr věděl, že fíra je Čechiš, tak by mluvil tou lámanou češtinou. :) (aby rozuměl i ten, kdo německy neumí)
No kdyby to někdo namluvil, tak bych to sestříhal :) ovšem aktuálně máš přepínání jazyku napevno v nastavení. Takže i na území CZ, SK by ti mluvil německy :D to by se ti asi moc nelíbilo :D

No kdyby to fungovalo jako nápájecí systémy dle polohy, to by bylo něco! :D
No to raději ne, to by muselo fungovat na bázi stahovaček a to fakt nechceš. Ale to jsme jinde... @Zbyněk Šemora já mám ve Vídni kámoše. Myslím, že by to až takový problém nebyl. A kombinace původem Ostravák nyní s rakouským občanstvím, to by byla zajímavá kombinace.

No to raději ne, to by muselo fungovat na bázi stahovaček a to fakt nechceš. Ale to jsme jinde... @Zbyněk Šemora já mám ve Vídni kámoše. Myslím, že by to až takový problém nebyl. A kombinace původem Ostravák nyní s rakouským občanstvím, to by byla zajímavá kombinace.
Pokud by to byl stejný systém jak databáze kodu pro opakovače či stahovačky, tak by to bylo ok :) Ale ještě by se to mohlo řešit pomocí souřadnic :)

Zdravím, čím to, že mi 850tky pořád jakoby "odfukují"? Už jsem tenhle problém jednou měl a nepamatuju si, čím to bylo. :D

Úplná skúška brzdy.No nádhera,ďakujem za pridanie tejto fičury do OR CZSK,toto fakt posúva ORCZSK na vyšší level,mám radosť..... ĎAKUJEM...

Joo, ale neměly by odfukovat co 10 vteřin. :D
Nevím, jestli to funguje stejně v OR jako v MSTS, ale tam dochází u těchto strojů k zacyklování kompresoru podobně jako u elektrických lokomotiv, pokud úplně odbrzdíš vlak ještě před prvním "nafoukáním" kompresoru po nahrání hry. Pokud je to u obou stejné, pak jsou 2 řešení. Buď na začátku hry odbrzdíš až po 1. odfouknutí a nebo za 2., pokud už jsi vlakovou brzdu omylem hned odbrzdil a už to odfukuje, stačí hru uložit a znovu nahrát.

Takhle nějak bude začínat hodně rozpracovaná aktivita na seznání nových, ale i zapomenutých úseků na trati BP s názvěm Sp Babinský. Vše funguje, nakonec jsem použil Velký Hektor, kde sedí i rychloměr. Nicméně, jsem se pustil do testu mluveného posunovače v aktivitě a:
1. Nevím, jak mi vozmistr spojí vozy a odbrzdí ručky. Po najetí na Loose consist, se nic neděje a ani mi třeba neřekne ať čekám. Když nemám spojeno a chci udělat zkoušku brzdy, tak jsem myslel, že to automaticky spojí, tak se posunovač vypne, až spojim já fyzicky hadice přes kl. "- " a povolím si ručky sám, teprve proběhne úplná zkouška brzdy.
2. Samotný posunovač, jak je vidět na videu, když jsem věděl a hodně zpomalil, tak mi zahlásil zastavení na reversu, ale když jsem jel rychleji (včera), tak mi stůj vůbec nedal a já několikrát vyjel z trasy a konec aktivity pattem.
3. Posunovač to zastavování hlásí strašně pozdě. Kdybych takhle hláškoval aktivitu, tak nevím a myslím, že by ho i fíra brzy konul do vajec. :) Takže dle videa (příklad)hned první revers, už by měl posunovač kus před výměnama hlásit do vysílačky: "pomalu za výměnama zastav". Jinak hráč vůbec netuší, pokud nepoužívá TM,co má dělat a když se ozve posunovač, brzdí i ušima. Anikde není psáno, že při posunu se sólo mašinou musím jezdit 20km/h. Když to vemu s příkladem na revers 2, před najetím na vozy (průjezd seřaďovacím Brno hl.n.), tak už by mi měl dávat echo v 2. polovině koleje, že budu za výměnama stavet.
4. Nájezd na vozy naprosto dokonalý. Jen zas chybí poslední stupeň. Po najetí na vozy by měla přijít zpráva: "Jsi na vozech, jdu to svěsit". Pokud tedy následuje to avizované spojení hadic a povolení ruček, samotným posunovačem. Poněvač opět hráč neví, co má dělat a ve skutečnosti, ti posunovač, že jsi na vozech zahlásí. Zkoušku brzdy už si spustím časovou zprávou.

Posunovač mne fakt nadchl, takže tohle není nějaká výtka, jen prostě připomínky, jak to funguje v aktivitě.

Back
Nahoře