CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
jen k té mojí 749.011. Ta ladění do CZ/SK ještě nemá. Není čas na tyto úpravy, furt práce nebo TSRE5 a hledání modelů vhodných pro stavbu, ale plašila mě jedna věc. Při testech návěstidel v DC Východ mi za boha nešly nějakým způsobem správně ukazovat návěsti dle mých představ a po každém projetí Stůj! i přes mačkání TAB mi loko nakonec při zastavení zdechla. Já měl pozici pohledu posunovače na posledním voze, přes klávesnici jsem hodil opačný směr - vpřed a tlačím loko do výkonu, odbrzděno a.... NIC. no TVL, proč?? Tak přepnu na Cab a tam třeskuté ticho.
Ale je to kurňa dlouhý start, než naskočí !!! To je situace při rychlobrzdě. jestli to taky někdo tak má ?? Jen dotaz, řešení určitě je.

Zkusím: rychlobrzda zasáhne ve výkonu, čímž dojde k skokovému odlehčení soustrojí (odpadnou "linkáče") a diesel vyletí do otáček, zareaguje ochrana a diesel se stopne.

Zdochne to i při volnoběhu, tedy výkon 0. Ale možné vysvětlení to je. Já to jinde a jindy nezkoušel, ale jak mě to překvapilo, že loko nereaguje, hlavně mám stažené zvuky na 20%, abych si neodpálil repro v NTB. U Tramvaje to je jasné, smetáky na střeše poznávací znamení.

Zdochne to i při volnoběhu, tedy výkon 0. Ale možné vysvětlení to je. Já to jinde a jindy nezkoušel, ale jak mě to překvapilo, že loko nereaguje, hlavně mám stažené zvuky na 20%, abych si neodpálil repro v NTB. U Tramvaje to je jasné, smetáky na střeše poznávací znamení.
Ještě bych zkusil něco z balíku ORCZSK, protože u jiného modelu tam může být v ladění nějaký kostlivec.

Ahoj @Icik
Tak tahle fičuryna, kdy se svěsí automaticky hadice a otevřou kohouty i bez zaplého posunovače, je bohužel špatně.
- Aktivity Pn co jsem vydal, problém.
- Aktivita co chystám, taky, kdy taháš jen zavěšené vozy na vedlejší kolej a ORCZ je spojí i s brzdou a naruší se tlaky a čekáš kdy pobolí, jediná pomoc, Shift a podtržítko, ale je to u posunů chaoz.
- Aktivita Topírna od Zbyňka taky problém.

Narušuje scénáře posunů jen se zavěšenými vozy a musíš naopak zavírat kohouty po přivěšení, což je rušivý element a nabourává to časové scénáře aktivit s posuny. To bylo jednochší klávesou spojit hadice a otevřít kohouty v soupravě jako celek. Tak jak ocas dohledávám v seznamu, co mám znova uzavřít a kde rozpojit hadice.

Prosím o vrácení zpět, jinak posunovací aktivity ztrácí smysl.

Mohla by byť v F9 funkcia, nech posunovač zapojí hadice a otvorí kohúty. V základnom stave by tak nespravil automaticky. Mne teda súčasný stav skôr vyhovuje, ale nebránim sa zmene :)

Mohla by byť v F9 funkcia, nech posunovač zapojí hadice a otvorí kohúty. V základnom stave by tak nespravil automaticky. Mne teda súčasný stav skôr vyhovuje, ale nebránim sa zmene :)
Přesně tak bych to viděl. Mně to vyhovovalo do doby, než jsem narazil na situace s pouze zavěšenými vozy v ten moment to začalo být spíš kopr, než ulehčení, neboť se celá souprava spojí i s brzdama je to v háji. Pak dohledáváš co mělo být rozpojeno, navíc dofoukávání a celé to letí mímo časový scénář aktivity.

To je stejné, jako když hráč stiskne klávesu pro napojení hadic a nastavení kohoutů. V podstatě to nic neřeší. Už to tam je.

To je stejné, jako když hráč stiskne klávesu pro napojení hadic a nastavení kohoutů. V podstatě to nic neřeší. Už to tam je.
Jenže když dáš tu klávesu, scelíš celý vlak, to je OK. Tohle ošěfuješ zprávou po nejetí na vozy. Ale když se to pootevírá automaticky celé, je to ok, tak v jednoduchém posunu, nebo při objezdu. Ale jakmile máš mít nezavěšené vozy, třeba, loko, nezavěšené 2 vozy, ty spojené a pak třeba další, a ono se to scelí automaticky, tak:
1. Čekáš až povolí.
2. Musíš jak kkt hledat mezyvozí, kde to nemá být propojeno a je to pakárna a navíc to zdržuje celý posun.
3. Jen zavěšený postrk, simulující tzv. nezavěšený, který během jízdy odvěsíš.

Podtrženo sečteno, předtím to dávalo větší smysl. Teď to rozbíjí scénáře složitých posunů.

No, nechci ti bránit ve Tvé tvůrčí schopnosti, ale kompromis se musí najít. Některým to pomohlo a někteří zřejmě budou podobného názoru jako ty.

A proto jsem vytvořil v menu novou funkci "Automatické spojování hadic a kohoutů". Funkce se provede při svěšení vlaku. Nové je i to, že se při aktivaci provede i v módu ručního spojování vozů při svěšení s vozy.

Může se aktivovat i deaktivovat klikem přes menu F9, ale také i spustit sama v aktivitě stejně jako například UZB pomocí stejného zápisu jen s klíčovým slovíčkem "AutomaticShunter".

Back
Nahoře