CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
@Icik : Už predošlých verziách mi v poslednom čase občas vytuhne ORCZ pri nasledujúcej situácii: Mám napr. 754 -047 ORCZ začnem aktivitu s mauálnym riadením a po nejakom čase chcem zapnúť ARR. A keď sa dotknem prepínača P-V-J , tak to celé vytuhne a ozýva sa už len zvuk cvakania výpínača a koniec. Dnes mi to spravilo aj na najnovšej verzii za situácie že hlavný vypínač ARR bol ešte vypnutý a najprv som sa chytil prepínača P-J-V.

@Icik : Už predošlých verziách mi v poslednom čase občas vytuhne ORCZ pri nasledujúcej situácii: Mám napr. 754 -047 ORCZ začnem aktivitu s mauálnym riadením a po nejakom čase chcem zapnúť ARR. A keď sa dotknem prepínača P-V-J , tak to celé vytuhne a ozýva sa už len zvuk cvakania výpínača a koniec. Dnes mi to spravilo aj na najnovšej verzii za situácie že hlavný vypínač ARR bol ešte vypnutý a najprv som sa chytil prepínača P-J-V.
Mě to občas udělá na X6X.

Tohle se mi občas stává (ale ne tak často), když je HDD disk, na kterém mám Open Rails CZ/SK, hodně pod zátěží. Např. kopíruju/přesouvám do/z něho docela dost souborů. Nicméně u mě je to tak, že celý Open Rails CZ/SK prostě najednou úplně vytuhne, ale po určitý době se vzpamatuje a funguje dál bez problémů.

Každopádně mám dojem, že můj, Nebulusův a Howkyho problém souvisí s našima PC sestavama, takže Icik s tím těžko něco udělá.

Všetko funguje, stojím niekde na dedine, záťaž skoro nula a pri dotyku tohto prepínača to občas vytuhne..

Ahoj @Icik
Prosím tě, už jsem to psal. V aktivitě uložím a mám zatáhlou přímočinnou brzdu, nahraji a brzda je povolená. A teď jesm nahrál v místě, kde nastoupili cestující, odvěsil jsem loko a po Load koukám, že panáčci stojí venku.
panaci.jpg
panaci2.jpg

I když ono to nude souviset s jednou anomální sitiací, co se používá v aktivitách. Hráč přijede k perónu, kde nastoupí cestující, po nástupu odvěsí mašinu a zhájí posun. Jenže čas je zadán dle JŘ v celkovým pobytu aby nepískal výpravčí u zahájení posunu ve 12:06. Pak je po opětovném jajetí na vozy odbavení vlaku píšťalkou uděláno přes časovou zprávu jako wav soubor. Tím se asi pajduláci zblbli.
panaci3.jpg

Určite by som si dal otestovať HDD alebo SDD a pozrel si aj životnosť a podobne.
Tak u mě všechno v pořádku. S.M.A.R.T. hodnoty toho HDD jsou úplně v pohodě. U mě ten problém možná taky tkví v tom, že ten HDD není uvnitř noťasu ale v USB externí krabičce (viz podpis, pokud se zajímáš o moji sestavu). Jestli si říkáš proč to mám s tím HDD takhle, tak jde o to, že ten HDD je 3,5 palcový disk a ten prostě do svýho noťasu nenarvu ani za nic.

@alcapone co tě štve? Že se v jedné situaci po load objeví figurky? Je to jen v případě kdy odvěsíš vozy u perónu a v platformě máš celý pobyt a ty uložíš po odvěšení a nahraješ. Jinak to nedělá a můžeš přeukládat jak chceš. On to asi OR bere, že ti lidi mají nastoupit, neboť není dokončený čas do odjezdu. Ale je to jen tento případ, ostatní klape. Tak napuš postřeh.

Jinak daleko závažnějš zjištění a hoši, tohle by bylo fajn, vědět, jestli je tato situace jen u mne. Pokud naběhne v aktivitě posunovač spuštěný jakoukoliv událostí a já uložím a nahraju, je sice v tabulce F9 aktivní, ale nemluví. Taksamo při UZB a JZB. Tam to je celkem šumák. Ale pokud mám u manipuláku spuštěného posunovače na hodinu v kuse, tak pokud tedy nevznikl problém jen u mne v testu, tak se buď bude muset aktivovat po kouscích, neboť během celé manipulace je možnost, že hráč něco pokazí a po load by mu nemluvil a aktivita by končila pattem.

@nebulus takže to máš i u tebe?
Toto úplne potvrdiť neviem. Ja ho vždy aktivujem cez F9 keď ho potrebujem a to funguje aj po SAVE/LOAD. Ale všimol som si inú vec, začal som USB a musel som si odskočiť na druhú mašinu len zapnúť kúrene ( mal som dvojičku 754 ). Tým sa USB nejako zrušila a už sa nedala aktivovať ( minimálne v tej stanici, potom som už neskúšal ). Musel som sa uspokojiť s JSB.

Jinak daleko závažnějš zjištění a hoši, tohle by bylo fajn, vědět, jestli je tato situace jen u mne.
Takže, teď jsem to zkusil v Lysé a po chvilce se posunovač chytil i po přeuložení (takže nevím, proč mi v Velkém Březně odmitl po Load kecat, asi dostal málo zaplaceno). Asi stejná situace, jak když dostal fíra ve Vršovicích infarkt a spadl na tlačítko zahoukej... (Icik ví oč jde).

Teď jdu prověřit @nebulus situaci s přechodem v mašinách při zkoušce brzdy.

@Dan J.: Len pre úplnosť, mašinu kde som začal USB som na chvíľu opustil bez toho aby som sa na nej niečoho chytal, čiže brzdiče tam ako boli pri začiatku USB, aj riadenie zapnuté.

@Dan J.: Len pre úplnosť, mašinu kde som začal USB som na chvíľu opustil bez toho aby som sa na nej niečoho chytal, čiže brzdiče tam ako boli pri začiatku USB, aj riadenie zapnuté.
Ano, potvrzuji, 2x 464.0, výzva k JZB. Přešel jsem do 2. 464.0 a zkouška brzdy se zrušila, takže platí, běhen UZB i JZB neopouštět stanoviště.

A co se figurek týká, vše funguje a vypadá parádné (kromé té anomálky co jsem popsal výš, ale mám strach, že když se do toho rýpne, pos. se to jinde :-) ). Figurky celkově stojí kde mají, jak pro AI vlaky, tak vlak hráče. Takže vytestováno a já už ty pajduláky vidím, když zavřu oči... Tak se snad nic do budoucna nerozsype... :-)

Každopádně @Icik skvělá práce a dík, aktivuty se oživily neskutečně. Nádraží už nevypadají, jak v posl. dílu Pottra, kde stál jen on a Brumbál. :-)

Jinak ale zde "stále chrlí", nevím proč a předtím to nedělalo, po Vešovicích poletují vozy Gbgkks, která mají stát na koleji coby AI vozy. Jeou tam na začátku aktivity, pohoda, jsou tam když jedu z hlaváku, pohoda a napotřetí, když jedu z ONJ, tak levitují vzduchem. Když udělám výseč, pohoda a když přeuložím, taky pohoda.

leviosa1.jpgleviosa2.jpg

Back
Nahoře