Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ale já to nezbořil, požadavek zněl jasně, odstranit neduhy s WP, aby vlak nestavěl 2x a nenabíral sekeru bezdůvodně např. u klacku. Že mi staví mimo předpokládaný bod u peronu dělá jen ve stanicích, to jsem si ošetřil WP 49xxx dle návodu. a najednou to čte i Vmax dle zadání v consistu. To dělávalo někdy vloni snad.Alcapone mi hlásil stejné problémy. Dokonce jsem si všiml, že mi vlak, ve kterým jsem jel coby cestující zastavil v zastávce cca 5m dříve, než vždy zastavoval, poznal jsem to podle cedule s názvem zastávky. A Tygy, jak jsme se bavili, aktivity nejsou stavěné na to, že hráčem obsadíš všechny vlaky, na to je TT a očividně to míchat nelze. Aktivity ty mají pevné scénáře a zápletky, posuny a nevím proč, ale celá AI doprava se chová čudně a nestabilně. Bohužel, s atomem jsem nepočítal...![]()
Já neříkám, že jsi to zbořil, jde o to, jak se bude chovat ORCZ, když v klasické aktivitě uděláš třeba 50 plnohodnotných tras. Já nevím, co tam Icik změnil. Ale jak jsem psal, vlak třeba v HK zast. mi zastavil mnohem dřív než předtím, kód 59XXXX. Na trasách výchozí bod WP 3XXxx, hned revers a cesta zpět, buď bod ignorují, nebo zmiznou. Už jsem to tu psal hodněkrát. AI doprava se musí chovat vždy stejně a zastavovat přesně tam, kde aktivitář určí. Musí spolehlivě dodržovat naprogramovanou trasu a nesmí mi mizer na reversech atd... Takže nějaký zásah tam je, tu aktivitu jsem začal dělat v červnu, situace AI byly vytestované snad 50x, aktivita celkově projeta snad 100x a nikde nebyl problém. Ještě, když se udělal AirE pro AI a oprava s baterií, aby po opuštění hráčem nezdechl, vše jelo na 100%.Ale já to nezbořil, požadavek zněl jasně, odstranit neduhy s WP, aby vlak nestavěl 2x a nenabíral sekeru bezdůvodně např. u klacku. Že mi staví mimo předpokládaný bod u peronu dělá jen ve stanicích, to jsem si ošetřil WP 49xxx dle návodu. a najednou to čte i Vmax dle zadání v consistu. To dělávalo někdy vloni snad.
Zatím globální Traffic nemám, s počtem 10 vlaků se o tom nedá ani hovořit. Dle rady nechávám všem trasám zaškrtnutou cestu hráče. Aktualizaci poslední i ty 3 předchozí jsem byl nucen udělat výmazem složky OR CZSK, protože to nešlo jinak. Tak jestli ještě není někde zádrhel v těch přidružených souborech.
A hlavně ICIK ví, co přesně upravoval a opravoval. Ale už to sám zmínil ,že si to asi občas žije svým životem, tak asi trocha schyzofrenie by nám tu ještě scházela a pak už asi máme všechno.
Ve finále by měly vlaky poslouchat oba typy scénářů jak klasické aktivity, tak samosebou i tvorbu v TT. Data z tratí načítají obě formy stejně, jen to má trochu jiné podmínky a řád. ( Jedu na mimořádnou slezinu ). Neduhy musí fuč. Ale co , kde a proč to dělá, nevím. U mě momentálně se chová vše korektně.
Měli by se sem vyjádřit všichni aktivitáři a udělat si testy na poslední verzi.
A to jsem ani neřešil ty bugy s těmi sběrači a dalšími volovinami, které jsem s tebou řešil po telefonu. Joska mi taky večer říkal, že mu ty WP body pořád blbnou, ale jak jsem to testoval u sebe, u mě vše OK.
Já se bavím Tygy o úpravách po uložení trasy, třeba posunout bod změny směru blíže k výhybce, Otevřeš trasu, dáš upravit a myši posuneš revers a uložit, hotovo. WP umisťuješ klikem myši na kolej, kde jej přesně potřebuješ a zadáš hodnotu při okna co se ti otevře po kliku myši na kolej, kde je běkolik různých věcí, co cheš, jako třeba i smazat trasu, ty tam dáš umístit vyčkávací bod a zadáš hodnotu. Ano, jen hodnotu, ta tabulka by se šikla. Ale narovinu, když vím, co potřebuji a zadávám, se klidně obejdu. Podstat je, že je momentálně AI doprava zcela v...Takhle se zapisuje WP po uložení v trase.
Zobrazit přílohu 51043
Může mi to být asi jedno, důležitá je funkce.
Jinak vlaky bez úpravy WP bodem staví mašinou ke středu nástupiště.
Což je taky špatně, bez kódu musí tsavět na střed celá spuprava, ne jen lokomotiva a vozy mimo.Jinak vlaky bez úpravy WP bodem staví mašinou ke středu nástupiště.

To nebyla reakce na Tvé připomínky, když už jsem v tom byl a udělal screen, tak jsem vložil.Já se bavím Tygy o úpravách po uložení trasy, třeba posunout bod změny směru blíže k výhybce, Otevřeš trasu, dáš upravit a myši posuneš revers a uložit, hotovo. WP umisťuješ klikem myši na kolej, kde jej přesně potřebuješ a zadáš hodnotu při okna co se ti otevře po kliku myši na kolej, kde je běkolik různých věcí, co cheš, jako třeba i smazat trasu, ty tam dáš umístit vyčkávací bod a zadáš hodnotu. Ano, jen hodnotu, ta tabulka by se šikla. Ale narovinu, když vím, co potřebuji a zadávám, se klidně obejdu. Podstat je, že je momentálně AI doprava zcela v...
Ano, tohle je taky špatně.Zobrazit přílohu 51044
V Roudnici s WP bodem, ale jen s hodnotou 49050
Zobrazit přílohu 51045
Bohušovice bez WP bodu, to je krize, nechci být v posledním voze.
Zobrazit přílohu 51046
Lovosice taky bez WP, konec vlaku na manipulační cestě.
V Ústí zastaví relativně normálně, ale je to jen proto, že je ve třetině peronu vexle a peron začíná až za ní vlastně.
Není potřeba prezentovat.
To už je k tématu.Ano, tohle je taky špatně.
Vše k tomuhle v SZ... A věř, že to nebyl výbuch, ale konstatování.Jako fakt? Psal jsem, že se musí vše otestovat a to v klidu. Proč zase útočíš na všechny a na všechno Dane??? Proč mi prostě jen nenapíšeš SZ a já to pak opravím? Doufal jsem, že se věci trochu změní, ale takhle to nebude nikdy. Škoda. Já zájem o vývoj editoru rozhodně mám, protože důvod jsem ti už psal.
PS: Chodím jako většina lidí do práce a nemůžu u toho sedět 24/7. Tak mi také dejte chvíli bez OR.