TSRE CZ

@Tom Kanka:
Mě nebude nějaký dědouš učit programovat programy! Omlouvám se za to oslovení, ale víš akorát tak velké prd! Manuál samozřejmě čtu a podle něho jedu v úpravách! Jsem v kontaktu i s GOKU (poslední zpráva od něho byla včera!). Některé mé úpravy (samozřejmě bez češtiny) se objeví v některé z oficiálních verzí TSRE, takže mi tady netvrď nějaké tvé bludy, protože se mě snažíš přesvědčit o něčem, o čem nemáš ani páru!

GOKU má postavený svůj editor s minimem zápisů v settings.txt a vše je řešeno čistě přes kód! Panebože! Když si vezmeš settings.txt z té tvé úžasné verze, kde každá verze programu přidá milion nových funkcí, protože přece není stejná, a dáš ho do oficiálního TSRE, tak ti to nebude fungovat! Protože ta verze TSRE nezná ty pofidérní zápisy!

Když z té tvé verze „vymažeš“ settings.txt a necháš TSRE vytvořit vlastní (původní), tak nebude vypadat stejně, ale bude to ten klasický z oficiální verze, tak mě tady doprdele nepoučuj, že se v té verzi 0.8 kurva něco měnilo! Ne! Neměnilo! Je pouze změněný game.cpp, aby bral jiný settings.txt než ten původní! Stačilo!!!!2144.jpg

A jen tak mezi námi! Celou dobu tady nepíšu o tom, že jsem objevil Ameriku, ale o tom, že má verze bude mít to, co ty musíš zapisovat do settings.txt, pevně v kódu a v settings.txt o tom nebude ani čárka! Já se tím živím! Je to můj denní chleba. V naší firmě spravuji a vytvářím programy dnes a denně, takže asi tak.

Nemusím :cool:

Nic nového nevidím:

A když potřebuji rovnou do editoru:

Chápu že si přesvědčen že jsi objevil Ameriku, ale vůbec ti nedochází že je nás tu spousta, kteří v TSRE staví už několik let. A že tomu tak bylo dávno předtím, než ty jsi o něm vůbec věděl! :cool:

Co to zase meleš? Nikdo tam nic necpe, pouze si tam každý může přizpůsobit program podle svých potřeb. Kdybys ses v tom programu
jenom nehrabal, ale taky něco tvořil, tak bys to možná pochopil. Ten soubor tam je od začátku, a jeho nastavení je dokonce uvedené v manuálu, o kterém zřejmě ani netušíš! ;)

A proč bychom si ten Settings.txt mazali??? V případě nové verze a čistého Settings.txt si to každý opět nastaví podle sebe, a jede dál. :cool:

My celou dobu postupujeme podle manuálu autorů původního TSRE. Pokud to bylo špatně, tak je to teda průser, protože všechny tratě postavené v TSRE je potřeba zlikvidovat, a postavit znovu v novém a lepším editoru. :cool:

Za posledních pár dní první rozumná úvaha! :rolleyes:

Ty jsi vážně mamlas a nic jsi nepochopil! Funguje ti to, protože to máš zapsané v settings.txt. V mé verzi nemusíš settings.txt ani otevřít a něco v něm upravovat.

Navíc mám nastavenou cache pro spouštění velkých tratí nebo consistů, takže nemusíš „čekat půl dne“, než se ti editor načte! Vše se otevírá během pár sekund! Nic se neseká a na nic se nečeká!

Takže si nech ty své blbé kecy od cesty!

A jen tak mezi námi! Celou dobu tady nepíšu o tom, že jsem objevil Ameriku, ale o tom, že má verze bude mít to, co ty musíš zapisovat do settings.txt, pevně v kódu a v settings.txt o tom nebude ani čárka! Já se tím živím! Je to můj denní chleba. V naší firmě spravuji a vytvářím programy dnes a denně, takže asi tak.
Tak se hlavně ze sebe neposer! :D
Dědouš.

TSRE CZ veřejné nebude. Celá úprava bude jen pro potřeby Milana V. Mazat ho vážně nebudu, ale budu ho upravovat pouze pro potřeby ZTAP týmu. @mikulda má ode mě zprávu na odstranění celého tohoto vlákna.

A to je takový problém rozšířit tabulku příkazů přímo v Editoru, kde si to můžeš zapínat a vypínat podle potřeby?
Ne, já nechci do tohoto nijak mluvit, jen jsem odpověděl proč je settings důležité. Nemám čas cokoli řešit jinak, protože jsem rád, že jsem rád. Mám modelováního k úplnému umodelování :) A budu rád, když co jsem začal dokončím. Naštěstí po půlroce už vidím světlo na konci tunelu.

Ne, já nechci do tohoto nijak mluvit, jen jsem odpověděl proč je settings důležité. Nemám čas cokoli řešit jinak, protože jsem rád, že jsem rád. Mám modelováního k úplnému umodelování :) A budu rád, když co jsem začal dokončím. Naštěstí po půlroce už vidím světlo na konci tunelu.
Ano. Settings.txt je důležitý, ale ne v takovém stavu jako je u té opěvované verze. Jak přijdu domů, tak natočím video o co mi celou dobu jde a snad to pochopí i @Tom Kanka. Já vám tady nezakazuji, ať si do settings.txt zapisujete. To je volba každého, ale ten settings.txt v té podobě nemá nic společného s tím TSRE i když to funguje. Tome! Pokud jsem tě urazil, tak se omlouvám.

Tak ono není co točit a bude stačit, když to napíšu. Když svůj settings.txt překopíruji do verze 0.8.005y, tak se editory normálně načtou. To mi potvrzuje, že tato verze vychází čistě z verze 0.7.012, protože kdyby tomu tak nebylo, tak by to nevzalo settings.txt a při startu by to hlásilo chyby.

Navíc ten .exe má jen 3 MB, a to silně ukazuje na to, že jsou některé funkce ve zdrojovém kódu vypnuté a při sestavování se vůbec nekompilují. Ale co je větší průšvih, je to, že když dám settings.txt ke své upravené verzi, tak se modely či objekty načítají špatně – jako by tam byla alfa a prosvítaly.

A to je známka toho, co mi psal i GOKU – že v kódu funkce vypnou a „nalepí“ je do settings.txt svými řešeními. Já tady celou dobu netvrdím, že je to špatně, protože to spolu funguje. Jen tvrdím, že by to tak být nemělo, a když už, tak to má být napsané v kódu, a ne že v kódu jednu funkci vypneme a zkusíme ji nahradit zápisem do settings.txt.

To se netýká těch zápisů, co jsou v manuálu – ty si tam zapisujete správně. Ale i tohle by mělo být přímo v kódu, protože uživatel nemá před nebo po spuštění upravovat soubory jen proto, aby byl spokojený. Má stáhnout program, zapnout ho a má to fungovat.

Případně by tam mělo být před samotným spuštěním okno s volbami, které si odkliká, a o víc se nestará. Možná je to jen moje „profesní deformace“ z práce, kde programy musí fungovat na první dobrou. Proto se já u své verze hrabu v kódu a řeším to přímo tam.

Zároveň posílám ukázku z editoru mé verze, u které jsem překopíroval settings.txt, a pro @Tygy i ukázku toho, co jsou .cpp a v čem se hrabu :-)

CE.jpg

Těch souboru je cca 560

cpp.jpg

Teď třeba nastavuji v kódu pro Editor souprav, aby když je chybná posloupnost UiD, tak aby u takového consistu napsal "Chybné UiD" :-) Nevím ještě, jestli to mám dobře, protože to musím prvně sestavit, ale zápis v kódu ConListWidget.cpp má vypadat takto:

Kód:
        QString itemName = e->showName;
        if(hasInvalidUidOrder(e))
            itemName += " [Chybné UiD]";

new QListWidgetItem ( itemName, &items, i);
    }
    items.sortItems(Qt::AscendingOrder);
}

Tak test dopadl velice dobře a funguje to přesně tak, jak má :-) Nově, pokud nemáte UiD ve správném tvaru 0, 1, 2, 3…, uvidíte u takové soupravy [Chybné UiD].

UiD.jpg

Ukázka toho, že to funguje. Podíval jsem se konkrétně na soupravu 1003–1012:

ukazka.jpg

Pro mě je tohle programování Španělskou vesnicí (taky proto jsem skoro pořád ve Španělsku a se učím, se učím, se učím.), dlouho mi trvalo, než jsem přišel na systém zápisů v Tsection.dat, ale nakonec to bliklo a začal jsem dělat úpravy pro koleje, sice více méně kopírování, ale potřeba znát princip, pak to jde líp. Takže klobouk dolů. Kdo umí, ten umí, kdo neumí, ten učí.

Ještě si tady s dovolením dám ukázku, že vážně vím, o čem píšu :-)

Pokud chcete vytvořit settings.txt (ten se automaticky vytvoří po spuštění .exe), stačí v kódu game.cpp dopisovat jen v téhle části (ukázka níže).

Takže jednoduše – programátor vezme třeba Ace.cpp, celou tu část zakomentuje (//) a tím se při sestavování vůbec nezahrne, takže program teď neumí načítat .ace textury. Do settings.txt pak dopíše své vlastní řešení a ejhle… ono to začne fungovat podle něj.

A takhle by to vážně být nemělo, protože settings.txt je určený jen pro běžné nastavení. A na tohle celou dobu upozorňuji.

Kód:
filepath = "./settings.txt";
    file.setFileName(filepath);
    //qDebug() << filepath;
    file.open(QIODevice::WriteOnly | QIODevice::Text);
    out.setDevice(&file);
    out << "consoleOutput = false\n";
    out << "\n";
    out << "# main directory of your game data\n";
    out << "gameRoot = F:/train simulator\n";
    out << "\n";
    out << "# route directory name to load on startup by default\n";