Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Díval ses do nápovědy programu malování ???!!! Zvolíš funkci psaní textu "A" a poté musíš zvolit v obrázku oblast, kam se má ten text vlastně napsat - nasadíš špičku myši na místo, kde bude levý horní roh oblasti, stiskneš levé myšítko a táhneš doprava dolů - vznikne okénko, do kterého se bude vpisovat ten text ! Zvolíš font, velikost , barvu a píšeš první řádek, entrem odskočíš na druhý řádek, ... , nakonec zvolíš zarovnání . Klikem do obrázku mimo vyznačenou oblast se to zapevní na daném místě. Zvládne to i naše osmiletá schovanka.KimiR napsal:Tak jak to tam mám tedy vypsat,myslím ten text.Když dám malování a potřebuji tam napsat ten text tak kliknu na písmenko A jako text a nic.Uslyším zvuk jako chybu a nic.Nebo třeba teď hledám ceduli na které by se vešlo dva nápisy pod sebe a tu nemohu najít,navíc má být bíla a černé písmena.Lukáš
bob57_cz napsal:Díval ses do nápovědy programu malování ???!!! Zvolíš funkci psaní textu "A" a poté musíš zvolit v obrázku oblast, kam se má ten text vlastně napsat - nasadíš špičku myši na místo, kde bude levý horní roh oblasti, stiskneš levé myšítko a táhneš doprava dolů - vznikne okénko, do kterého se bude vpisovat ten text ! Zvolíš font, velikost , barvu a píšeš první řádek, entrem odskočíš na druhý řádek, ... , nakonec zvolíš zarovnání . Klikem do obrázku mimo vyznačenou oblast se to zapevní na daném místě. Zvládne to i naše osmiletá schovanka.KimiR napsal:Tak jak to tam mám tedy vypsat,myslím ten text.Když dám malování a potřebuji tam napsat ten text tak kliknu na písmenko A jako text a nic.Uslyším zvuk jako chybu a nic.Nebo třeba teď hledám ceduli na které by se vešlo dva nápisy pod sebe a tu nemohu najít,navíc má být bíla a černé písmena.Lukáš
Zvuk chyby uslyšíš, pokud se pokoušíš nastavit psaní textu do násobku velikosti původního obrázku (x2,x6,x8...). Upravovat textem můžeš jen základní velikost v malování. Potřebuješ-li větší, musíš si jej nejprve na větší převést ( třeba IRFANEM ), poté upravit v malování a zase zpět zmenšit IRFANEM na původní velikost.
Vše jsou to tady jen naprosté základy práce s programem.
V jedné textuře "cedule.ace" můžeš mít třeba 10 staničních cedulí dohromady. To jste si s Pawlikem už probrali on line. To, co píšeš je spíše obrácené naruby. Lépe bude obrázek zvětšit a zpracovat ve zvětšeném formátu, doladit detaily a výsledný teprve zmenšit. Tvým postupem vznikne spíše cedule rozmazaná a špatně čitelná ( jako je třeba v právě vydané betě ZSR 169, tam jsou právě takové ). Ten wordpad vůbec nepotřebuješ - text tam vložíš přímo v malování - už jsem ti to přece popsal.KimiR napsal:Takže mohu ten text napsat ve wordpadu,pak ho irfanem menšit na tu velikost,kterou potřebuji.Nebo mám udělat dvě cedule a pak je v editoru spojit v jednu(myslím v editoru trati).Lukáš
Bobe, 10 různých cedulí v jednom souboru cedule.ace? To znamená přemapování na jinou pozici textury v *.s souboru. Není to příliš drbání přes hlavu?bob57_cz napsal:V jedné textuře "cedule.ace" můžeš mít třeba 10 staničních cedulí dohromady.
Počet je dán autorem modelu. Tomi mi tenkrát udělal pro malé cedule tři pozice, ale na střední a dlouhé, tam mohu naskládat pod sebe 6 názvů stanic. To je prostě dané a pro každou pozici je samostatný s soubor. Dle této šablony si už 4 roky další cedule doplňuji. Později další stavebnice byla na stránkách Václava19, ale tu už jsem nestudoval.Martens napsal:Bobe, 10 různých cedulí v jednom souboru cedule.ace? To znamená přemapování na jinou pozici textury v *.s souboru. Není to příliš drbání přes hlavu?bob57_cz napsal:V jedné textuře "cedule.ace" můžeš mít třeba 10 staničních cedulí dohromady.
Zbyněk Šemora napsal:Počet je dán autorem modelu. Tomi mi tenkrát udělal pro malé cedule tři pozice, ale na střední a dlouhé, tam mohu naskládat pod sebe 6 názvů stanic. To je prostě dané a pro každou pozici je samostatný s soubor. Dle této šablony si už 4 roky další cedule doplňuji. Později další stavebnice byla na stránkách Václava19, ale tu už jsem nestudoval.Martens napsal:Bobe, 10 různých cedulí v jednom souboru cedule.ace? To znamená přemapování na jinou pozici textury v *.s souboru. Není to příliš drbání přes hlavu?bob57_cz napsal:V jedné textuře "cedule.ace" můžeš mít třeba 10 staničních cedulí dohromady.
Víš co? Jelikož ani po týdnu nalévání vědomostí trychtířem do hlavy jsi nic nepochopil, poradím Ti rychlejší řešení. Dej někomu, jak se říká 50 na pivo, a popros jej, ať ti potřebné cedule vyrobí. Bude to i pro dotyčného větší úspora času, než Tě to pracně učit.KimiR napsal:Nechcete začít mluvit česky,Pošlete mi vzor jak mám udělat ceduli kde budou dva texty pod sebou(OTOVICE ZASTÁVKA,nebo ČESKÁ METUJE).Mají bílý podklad a černé písmena.Protože já nevým jak mám tyto dvě cedule udělat,když mají texty podsebou.Nebo sem napište jakou mám použít ceduly a texturu.Aď jsem hledal jak jsem hledal,tak v cedulích z tratě BP ani z tartě 321 žádná cedule kde je text podsebou nenašel.Klasickou jednodchou ceduli vytvořit umýt,ale ty složitější ne.Třeba jako ty Otovice zastávka nebo Česká Metuje.Psát v malování mi jde jen když mám přiblížení 1*,já to vždy zkoušel při vyšším rozlišením 2*,4*,6* a 8* a požkaždé mi to zahlásilo chybu a nestalo se vůbec nic.Lukáš
Zbyněk Šemora napsal:Víš co? Jelikož ani po týdnu nalévání vědomostí trychtířem do hlavy jsi nic nepochopil, poradím Ti rychlejší řešení. Dej někomu, jak se říká 50 na pivo, a popros jej, ať ti potřebné cedule vyrobí. Bude to i pro dotyčného větší úspora času, než Tě to pracně učit.KimiR napsal:Nechcete začít mluvit česky,Pošlete mi vzor jak mám udělat ceduli kde budou dva texty pod sebou(OTOVICE ZASTÁVKA,nebo ČESKÁ METUJE).Mají bílý podklad a černé písmena.Protože já nevým jak mám tyto dvě cedule udělat,když mají texty podsebou.Nebo sem napište jakou mám použít ceduly a texturu.Aď jsem hledal jak jsem hledal,tak v cedulích z tratě BP ani z tartě 321 žádná cedule kde je text podsebou nenašel.Klasickou jednodchou ceduli vytvořit umýt,ale ty složitější ne.Třeba jako ty Otovice zastávka nebo Česká Metuje.Psát v malování mi jde jen když mám přiblížení 1*,já to vždy zkoušel při vyšším rozlišením 2*,4*,6* a 8* a požkaždé mi to zahlásilo chybu a nestalo se vůbec nic.Lukáš
Omlouvám se, že jsem Ti to řekl takhle od plic, ale je to jen názor jak situaci vyřešit. 50 samozřejmě nikomu dávat nemusíš, to se jen tak říká.
Já Ti je nevyrobím, protože sám potřebuji vyrobit pro sebe velkou sérii dalších cedulí pro nové úseky trati a vůbec se mi do toho nechce, respektive, den má jen 24 hodin.
A nebo, .....přijeď v neděli do Bratislavy na slezinu a tam Ti to rád prakticky ukážu a vysvětlím, jak se dá vyrobit libovolná cedule. Však od toho ty sleziny jsou.Veškeré podklady budu mít ssebou.
Miran napsal:Najdi si příslušnou texturu a přepiš to tam