Programy - Alois Nebel

@martinh22 Pokud chceš, můžeš založit sbírku. Ne pro někoho, kdo to opravdu potřebuje, ale na podepsání DCPC.

Tady máš odkaz, kde se dá certifikát pořídit:

https://www.globalsign.com/en/code-signing-certificate/what-is-code-signing-certificate#buyNow

Cena je přibližně 350 GBP, tedy zhruba 10 000 Kč za rok.

Digitální certifikát funguje tak, že po dobu jeho platnosti můžu podepisovat všechny nové verze programu. Po vypršení platnosti už ale nové verze podepisovat nemůžu a pro další vydání musím certifikát znovu obnovit, což znamená zaplatit další poplatek.

V mém případě se to jednoduše nevyplatí. Mám vlastní práci, svůj osobní život a vývoji DCPC se věnuji ve volném čase. Nové verze nevycházejí každý týden ani každý měsíc, takže investovat kolem 10 000 Kč ročně jen kvůli digitálnímu podpisu by pro mě nedávalo ekonomický smysl.

Pro velké firmy nebo herní studia, která mají milionové obraty, je to běžný provozní náklad. Většina jejich programů je navíc placená, takže cena certifikátu je jednoduše započítaná do ceny produktu a ve výsledku ji zaplatí zákazník. Já ale nabízím DCPC zcela zdarma, takže bych celou cenu certifikátu musel hradit ze svého. Vzhledem k tomu, že program vyvíjím ve svém volném čase a nevydělává mi žádné peníze, by to pro mě byla zbytečně vysoká investice, která by se nikdy nevrátila.

Diagnostické centrum PC 1.1 je nyní ke stažení!

Právě byla vydána nová verze Diagnostického centra PC 1.1, která přináší několik novinek i oprav.

Co je nového?​

• Přidána ikona do oznamovací oblasti (Tray).
  • Po najetí myší na ikonu se zobrazí rychlý přehled nejdůležitějších informací o systému.
  • Vylepšeno ovládání a celkové chování informačního panelu.

Opravy:​

• Opraveno zaseknutí aplikace při načítání informací o discích.
  • Zvýšena spolehlivost načítání údajů S.M.A.R.T.
  • Optimalizováno načítání diagnostických informací o discích.
  • Drobné opravy a optimalizace programu.

super,
přidat
upozornění na aktualizaci systému ?
upozornění kdyby měl dissk už jen 10% místa nebo přehřátí ale to tam určitě máš

super,
přidat
upozornění na aktualizaci systému ?
upozornění kdyby měl dissk už jen 10% místa nebo přehřátí ale to tam určitě
Co se týče upozornění na aktualizace Windows, v tom moc nevidím přínos. Windows si ve výchozím nastavení aktualizace stahuje a instaluje automaticky na pozadí. Pokud si je někdo vypne ručně, je to jeho rozhodnutí a nevidím důvod, proč by na to měl upozorňovat ještě můj program.

Stejně tak je potřeba si uvědomit, že DCPC není náhradou za Windows ani za Správce úloh. Nechci do něj přidávat každou funkci, která někoho zrovna napadne, jen proto, aby jich bylo co nejvíc. Cílem programu je nabídnout moderní a přehlednou diagnostiku počítače, ne suplovat funkce, které už Windows dávno mají.

Mimochodem, než začneš navrhovat další funkce, doporučuji si program nejdříve pořádně projít. Některé věci, které navrhuješ (například informace o síťovém adaptéru), už v programu dávno jsou. Takže nemá smysl přidávat něco, co už je hotové.

Samozřejmě nemám problém s rozumnými návrhy na vylepšení. Naopak, dobré nápady vítám. Jen musí dávat smysl a zapadat do zaměření programu. Nechci z DCPC udělat aplikaci, která bude mít tisíc funkcí, z nichž většinu už stejně řeší samotný Windows. Myslím, že je lepší mít přehledný diagnostický nástroj než program, který se snaží dělat úplně všechno.

Tak jsem vyzkoušel a vypadá to dobře. Celkem mne zajímalo, jak si obstojí můj nový/relativně "laciný" PC ve hře. Protože mi připadá, že apliace načítá svižněji než na herním PC doma. :) Ale tam nemám DDR5 jako tady.
test_DC.jpg

Back
Nahoře