Průzkum - Co vám schází v OR za funkce, vylepšení?

Howky

Průvodčí
Hoj vespolek
je to jen takový dotaz do debaty, aby řeč nestála :)
Co vám schází v OR za funkce či vylepšení ?
Třeba to bude inspirace pro pana nejvyšího železničáře :D

Z estetického hlediska mi asi nejvíce vadí světlý kouř v tunelech, nedávno jsem to zkoušel navrhnout, nějako to zapadlo... :)

Mně chybí odrazy světel na zemj u AI vlaků. Ale tohle asi nelze. Jinak s novým compem šlapou aktivity, jak hodinky.

Už nad tím dlouho přemýšlím, ale dala by se vypnout oddílová návěstidla autobloku, proti směru uděleného traťového souhlasu?

Tak jo.
Mě docela dost chybí. kdybych si v kabinách mohl vytáhnout ty rolety nebo stínítka na oknech. Ty se přece zatahují jenom, když se jede proti sluníčku. Ve většině jízdy jsou vytažené na maximum.
Ale znal jsem jednoho fíru, který měl roletu z důvodu bezpečnosti, zataženou trvale i v noci, protože měl zkušenost, kdy se potkal s pivní lahví vyhozenou z vlaku proti. (ale současně v klimatizovaných vozech už tohle nehrozí.) Ale i tak, měli jsme takový instinkt, když jel nějaký rychlík nebo osobák proti, pozdravili jsme se s fírou a okamžitě zalehli pod pult, než vlak proti projede. Taková byla doba.

Nevím, zda už to bylo nějak řešeno, ale nedávno jsem upozornil na světelné poměry u vegetace v zimní noci.
Jednou je vše v pořádku, vidět jsou stromy a keře jen v dosahu světelného kuželu (použit "malý" reflektor), jindy vše svítí do daleka jak americké vánoční stromky (při stejné mašině, stejném druhu vnějšího osvětlení).
Nepovedlo se mi vypozorovat žádnou závislost.

Back
Nahoře