Nastavení času rozednění

Zdravím,

jsem úplný mlíčňák a zajímalo by mě, jak upravit čas rozednění, stmívání, východu a západu slunce pro jednotlivá roční období u přednastavených šesti tratí. Pokud možno bych prosil vysvětlit tak, aby tomu běžný smrtelník porozuměl. Nebo to mám raději nechat na odbornících?

Pri hraní poslednej Klimiho aktivity na trati 130 mi pri období leto-sneženie vyzerá MSTS nejak takto.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img124.imageshack.us/img124/9286/clipboardaf6.th.jpg[/URL]

Pritom mám nainštalované počasie od Blackwolfa a tam by to sneženie byť nemalo. Mám iba ja tento problém??? Mám totiž pracovnú verziu trate od Dušana, na ktorej staviam, takže neviem úlne presne čo všetko mal Dušan v trati pomenené od poslednej aktualizácie...

Jo, trat 321 a 130 jsou trosku komplikovanejsi. V slozce od Balckwolfa bylo trat 321.trk a trat 321-old.trk. Tak jsem tam nakopcil obe, jenže vůbec nevim proc hra mě brala tu trat321-old.trk. Teda aspon trainstore ji tam nechal,. tak sem ji vymazal nechal jen to 321.trk, v ztrainstore udělal refresh a vsechno slape.

Zdravím.

Ty soubory xxx-old.trk jsem ve složkách tratí 321 a ZSR130 nechal záměrně, neboť se jednalo o původní nastavení autorů tratí, kdy pro vícero ročních období bylo nastaveno stejné počasí. Ty soubory byly pouze zálohovací. Postup jak instalovat na výše uvedené tratě byl popsán v přiloženém txt souboru. Ke správnému chodu "new" počasí je třeba použít pouze verze trk bez old. Soubory xxx-old.trk můžete smazat.

Ahoj. Potrebuju radu. V SummerClear.env mam toto:
...
world_sky_layer (
world_sky_layer_fadein ( 20:49:00 20:55:00 )
world_sky_layer_fadeout ( 05:02:00 05:14:00 )
...

a v simu to vypada takhle (vsimnete si casu 19:41):

3507362987b75332e84790745b7ae747.jpg

Pocasi je od Blackwolfa. Co bych mel zkontrolovat?
Dik.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím

a dovolím si upozornit, že na mém webu jsem dal ke stažení a posouzení novou noční oblohu s hvězdami. Koukněte, stahujte, posuzujte a dejte vědět jak se líbí.

Stahoval jsem si tu úpravu počasí pro BP,ale žádnou změnu jsem nepocítil. V létě už ve 20:00 tma jak ve 21:30 a světlo už ve 3:00.
Zkoušel jsem si to upravovat i sám,ale bohužel bez úspěchu.Poradíte mi,jak si to mám upravit?

Ahoj.
Tak jsem se po dlouhé době dostal k MSTS na novém compu.
comp.jpg
GK.jpg
Narazil jsem na jeden problém, se kterým jsem se ještě v MSTS nesetka. :-) Při stmívání (trať BP Opatovice nad Labem, ale myslím, že trať na to vliv nemá) mi MSTS okamžitě slítnul, po pokusu save a load, to samé. Pak jsem chtěl vyzkoušet fintu, kdy někdy blbly textury a to, nahrát ve volné jízdě pozici noc, pak spustit aktivitu a další problém, noc se nahrála, ale při pokusu vyjed zpět do nabídky MSTS okamžitý pád simu. Když už jsem byl totálně bezradný, udělal jsem pokus v době stmívání hodit pohled na soupravu, přehodily se textury a MSTS nepadnul, pak jsem se vrátil do kabiny a ok (ale až tak po 3 vteřinách, při pokusu hned při době přehození, pád, kabiny k singrovce a kabiny k T444). Neví někdo co může dělat potíže? Mě to přijde, že se něco simu nelíbí s přehazováním kabin den/noc, já bych ji vyzkoušel vypnout, ale zapoměl jsem na kl. zkratku, jak se kabina vypne, pokud by to po vypnutí kabiny nepadlo, bylo by jasné, že se něco na novém PC nelíbí MSTS s kabinou.
Dan

Back
Nahoře