Zážitky s trainsetem z Herohero

neotryx

Pokladník
Ahoj,

po X leté pauze se vracím k OR. Snažím se rozjet v aktivitě JK_IC 501 OR s 151.001 OR pro BP trať
Po zvdižení sběrače se mi zobrazí hláška zdvižením sběrače došlo k poskozeni lokomotivy

Četl jsem, že chyba může být že jsem lokomotivou v jiné el.soustávě než je systém lokomotivy.
Tušíte prosím jak toto vyřešit?

Děkuji

Pokud jedeš aktivitu tak snad jedeš tam kde se má a tady te Praha-Bohumín, tak nechápu jak se mu tam objeví tahle hláška. Teda pokud si nehraje s klav. zkratkou, což nevím proč dělá. Jede s nastartovanou mašinou z Prahy, tedy odbrzdit a jet a pokud jede přes stahovačku stačí většinou zmáčknout O.

a v jaké stanici s tou krysou seš ?
ihned začátek aktivity, Praha hl. Pro zajímavost jsem zkoušel volnou jízdu Dresden, Brno, Praha a všude stejná chyba.
Trainset mám stažen z HeroHero ZPAMotor

mašinu oživým - baterie, pult, pomocný kompresor, hlavní vypínač a jakmile zvednu sběrač hodí to tuto chybu

Co jiná mašina obdobného typu? (151 / 150)
stejná chyba (150/151)

zkusil jsem pro jistotu stáhnout nové modely 151/150 OR verze na msts-rw
Stanice Pardubice

Chyba stejná.

Na FB open rails mi někdo odepisoval, že by se mohlo jednat o chybu v nějakém configu tratě, ale trať mám origo, nejaktuálnější verzi (minulý týden vyzvednuta u pana Šemory v obchodě)

Děkujim všem za radu

Jednoduše ten trainset je paskvil. Je použita mašina či ladění od kluků z týmu ORCZ tak proč hergot nepoužiješ ze stránek ORCZ. Navíc je dodaná mašina u aktivity. Boha.

Jednoduše ten trainset je paskvil. Je použita mašina či ladění od kluků z týmu ORCZ tak proč hergot nepoužiješ ze stránek ORCZ. Navíc je dodaná mašina u aktivity. Boha.
počkej, ale to jsem přesně udělal viz výše.

+ ale hlavně tu aktivitu hraju přesně s modelem který byl součástí zip filu s aktivitou. Nic jsem nikde neměnil vše je default jak bylo staženo v aktivitě

Pokud jedeš aktivitu tak snad jedeš tam kde se má a tady te Praha-Bohumín, tak nechápu jak se mu tam objeví tahle hláška. Teda pokud si nehraje s klav. zkratkou, což nevím proč dělá. Jede s nastartovanou mašinou z Prahy, tedy odbrzdit a jet a pokud jede přes stahovačku stačí většinou zmáčknout O.
ihned po startu aktivity s ,,nastartovanou´´ lokomotivou se automaticky zvedne sběrač a hodí to tento error. Nelze tomu nijak zabránit

zkusil jsem proto nastavit v nastavení OpenRails, že budu začínat s mrtvou loko, výsledek je stejný.

Chlapi jako sorry, ale to ohledně trainsetu nejsou ideální rady, když někdo začíná po x letech od nuly. K tomu jsou to jen vaše subjektivní dojmy.

Koukni do diagnostiky (F5 + 2x Shift F5) na napětí tratě.
napeti Praha.jpg

Chlapi jako sorry, ale to ohledně trainsetu nejsou ideální rady, když někdo začíná po x letech od nuly. K tomu jsou to jen vaše subjektivní dojmy.

Koukni do diagnostiky (F5 + 2x Shift F5) na napětí tratě.

svítí mi zde 2500V v položce traťové napětí, což spíše značí, že je potřeba upravit něco přímo v nějakém configu BP ne?

To spíš napiš Jindřichovi. Ten se zabývá napájením trolejového vedení v OR CZ/SK. To není součástí tratě, že by se tam někam vložil nějaký soubor, on to nakliká na net, podle souřadnic v trati, a to se Ti pak načte spolu s tratí, když ji spouštíš. To se taky můž časem posunout jinam, jako se někdy stává, že vypadnou nějaká data z tratě, tak je potřeba to čas od času korigovat. To nikdo jiný udělat nemůže. Zkus to u něj.

Ten Trainset z HeroHero bych nepoužil ani náhodou. Jsou tam určitě chyby. A od Doda je to perfektně nastavené.
asi rozumím tvému pohledu a chápu jej.

Ale pokud se vrátíš po X letech a nemáš vůbec nic, tak tohle je asi nejlepší možné řešení jak být co nejblíže modelu plug&play.
Stahovat celý transiset různě po webech je za mne naprosto nereálné.

Éru msts jsem opouštěl v době kdy byla nějaká verze MSTSbinu a to byla revoluce, od té doby se ten sim úplně změnil.

Prečo píšeš v názve ,,Zážitky s trainsetem herohero,,keď potom tvrdíš,že to nemá s transetom nič spoločné? Nechápem,to autor aktivity k nej pribalil i model s loko 151? Ďalej si nepísal,v akom programe tu aktivitu spúšťaš,či ju spúšťaš v klasickom OR ,alebo vo verzii ORCZSK???

Back
Nahoře