wag a eng soubory

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jerry1402
  • Datum začátku Datum začátku
J

Jerry1402

Host
Dobrý den jsem začátečník a potřeboval bych poradit.
Od kamaráda jsem si půjčil instalační CD pro Trať Kúty-Brno-Ústí nad Orlicí (je to koupeno někdy koncem roku 2003 ,nebo začátkem 2004).V instalaci jsem zaškrtl všechny možnosti 1.Trať 2.Aktivity a vozy 3.Patch v1.1.Instalace proběhla bez problémů.
Potom jsem spustil MSTS a začali mě vyskakovat hlášky (chybí soubor vlaku train/trainset/něco.wag chcete pokračovat? ANO/NE - další train/trainset/něco.eng chcete pokračovat? ANO/NE atd.....).Když se podívám do adresáře těchto vlaků tak soubory wag i eng tam chybí.Takže nechápu proč se nenainstalovaly.
Zajímavé je že kamošovy to bez problémů funguje.
Děkuji za pomoc.

Postup máš správný, soubory *.eng i *.wag by se měly v pohodě nainstalovat. Moc se nechlub, že máš od kamaráda CD, nejlépe bys udělal, kdyby sis objednal nové DVD, od té doby (2003) uběhlo mnoho času a událo se mnoho změn na této trati i na celém MSTS.

..od roku 2003... stahovat všechny aktualizace, no přeju hodně štěsti, rozumnější by bylo kdyby sis objednal nove dvd a nemaš problem

Přesně tak, jak pravil můj předřečník. Objednej si poslední DVD od autora trati a nebudeš litovat.....

blazo napsal:
..od roku 2003... stahovat všechny aktualizace, no přeju hodně štěsti, rozumnější by bylo kdyby sis objednal nove dvd a nemaš problem

On tam stejně již Zbyněk nemá starší aktualizace. Mě to připadá, že si dotyčný nainstaloval tu verzi z r. 2003 a snaží se tam narvat poslední aktivity.

Já jsem tam poslední aktivity neinstaloval.Prostě jsem nainstaloval MSTS.A z CD nainstaloval trať aktivity,vozy a patch v1.1.Ale soubory které to nemůže najít,v adresářích vlaků prostě nejsou.

PS:A nechlubím se !!!

Jerry1402 napsal:
Já jsem tam poslední aktivity neinstaloval.Prostě jsem nainstaloval MSTS.A z CD nainstaloval trať aktivity,vozy a patch v1.1.Ale soubory které to nemůže najít,v adresářích vlaků prostě nejsou.

PS:A nechlubím se !!!

Celou dobu se ti tady snažíme vysvětlit, abys to CD vrátil kámošovi a objednal si poslední DVD. Víš my tady nejsme zrovna příznivci půjčování si a kopírování autorských věcí od kámošů. Tak v tomto případě velkou podporu od nás nečekej. Kromě toho jde již o velmi starou záležitost o kterou se tady již nebude nikdo zajímat. Objednávkou podpoříš velmi dobrou věc, a můžu tě ubezpečit že ta trať je dnes již o něčem úplně jiném.

A to že jsem si to CD půjčil je snad nelegální nebo co???

Jerry1402 napsal:

Nelegální to v pravém smyslu slova asi není, ale ze solidarity k autorovi to tady za neférové považujeme. Budeš se asi muset poradit s tím kámošem.

Jerry1402 napsal:

No tady bych se nad tím malinko pozastavil.Pominu-li,že se tu diskutuje o práci Zbyňka Šemory jakékoliv půjčování CD od kamaráda za účelem kopírování obsahu může být za nelegální považované.

Jeden příklad.Můj kamarád a já vlastníme nejmenovanou hru s dopravní simulací(nejde o msts),vyjde nový addon do této hry,kámoš si ho koupí a já ho jen od něj zkopíruji.V tomto případě se jednoznačně dopouštím porušování autorského zákona.

Pokud v případě msts děláte pane kolego takové věci jako to Vaše "půjčování" a ještě se k tomu tady bez problémů přiznáte nečekejte ani od lidí z fóra a už vůbec ne od autora jakoukoliv podporu.Navíc CD z roku 2003 bude těžce neaktuální a pokud se podívám na stránky autora respektive na archívy tak tuším 30.6.2004 tam byla aktualizace s číslem 19 a dnes jsme u aktualizace s číslem 76.1.

T napsal:
Jerry1402 napsal:

No tady bych se nad tím malinko pozastavil.Pominu-li,že se tu diskutuje o práci Zbyňka Šemory jakékoliv půjčování CD od kamaráda za účelem kopírování obsahu může být za nelegální považované.

Jeden příklad.Můj kamarád a já vlastníme nejmenovanou hru s dopravní simulací(nejde o msts),vyjde nový addon do této hry,kámoš si ho koupí a já ho jen od něj zkopíruji.V tomto případě se jednoznačně dopouštím porušování autorského zákona.

Pokud v případě msts děláte pane kolego takové věci jako to Vaše "půjčování" a ještě se k tomu tady bez problémů přiznáte nečekejte ani od lidí z fóra a už vůbec ne od autora jakoukoliv podporu.Navíc CD z roku 2003 bude těžce neaktuální a pokud se podívám na stránky autora respektive na archívy tak tuším 30.6.2004 tam byla aktualizace s číslem 19 a dnes jsme u aktualizace s číslem 76.1.

Přesně tak, takže jednoznačná rada, kterou Vám poradí každý a to i v případě jiného SW- proveďte si upgrade na poslední verzi, protože tato již není podporovaná (kde si to seženete je Váš problém - nejjednodušší je si to objednat) ...... a stejně tak to vyznělo i od kolegů...

Jerry1402 napsal:
Dobrý den jsem začátečník a potřeboval bych poradit.
Od kamaráda jsem si půjčil instalační CD pro Trať Kúty-Brno-Ústí nad Orlicí (je to koupeno někdy koncem roku 2003 ,nebo začátkem 2004).V instalaci jsem zaškrtl všechny možnosti 1.Trať 2.Aktivity a vozy 3.Patch v1.1.Instalace proběhla bez problémů.
Potom jsem spustil MSTS a začali mě vyskakovat hlášky (chybí soubor vlaku train/trainset/něco.wag chcete pokračovat? ANO/NE - další train/trainset/něco.eng chcete pokračovat? ANO/NE atd.....).Když se podívám do adresáře těchto vlaků tak soubory wag i eng tam chybí.Takže nechápu proč se nenainstalovaly.
Zajímavé je že kamošovy to bez problémů funguje.
Děkuji za pomoc.
Dobrý den, pokud nejste legální uživatel, tak ani nemáte nárok na technickou podporu.
Jinak na prvních CD nebyl kompletní Trainset a bylo nutné hodně věcí postahovat z dnes už neexistujících stránek. (F.Havel, atd)
Jinak takové CD už nelze dnes aktualizovat, protože technická podpora je současně od aktualizace 50.
Takže si musíte půjčit od kamaráda aktuálnější verzi, ale technické dotazy také u toho kamaráda.
Už vidím, jak se ptám u Microsoftu na technický problém. "Dobrý den, půjčil jsem si od kamaráda MS OFFICE 03 a potřebuji poradit jak......" :lol: :lol:

Dobře beru to :D .Rozhodl jsem se že si to DVD objednám za 280Kč (převod na účet).Ale mám strach ,že budu mít problém který jsem psal před tím.V aktualizacích nebo trainsetu problém není ,protože jak už jsem psal kamošovy to jde.A nemá nainstalované žádné aktualizace ani novější trainsety,prostě jen čistou instalaci MSTS a tu trať.Děkuji

Jerry1402 napsal:
Dobře beru to :D .Rozhodl jsem se že si to DVD objednám za 280Kč (převod na účet).Ale mám strach ,že budu mít problém který jsem psal před tím.V aktualizacích nebo trainsetu problém není ,protože jak už jsem psal kamošovy to jde.A nemá nainstalované žádné aktualizace ani novější trainsety,prostě jen čistou instalaci MSTS a tu trať.Děkuji

Pokud kamarád nemá aktualizace trati neví o co přichází.Ale vidím,že jste se dal na správnou "víru" ve smyslu objednávky a poté co dvd obdržíte a budete legálním vlastníkem DVD nebude jistě problém s jakoukoliv radou od kohokoliv ve fóru nebo přímo od autora projektu pana Šemory.A určitě nebude problém celý msts se Zbyňkovou tratí rozhýbat....

OK.Díky všem a omlovám se.Jen doufám,že mě vše půjde jak má a nezahodím 300Kč

Jerry1402 napsal:

Jen doufám, že máš alespoň trochu slušný železo. :D :D :D
Vlákno k MSTS Bin: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/346/
Zrovna se podívej na vlákno k Trainstore: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/983/
A nezapomenout na FAQ: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?forums/25/

Ve všech těchto vláknech hledej odpovědi na tvé budoucí otázky, protože nejsi první kdo s MSTS začíná a "všechno už tu bylo". A až se ti povede trať rozběhnout, tak skutečně nebudeš litovat.

Naposled editoval moderátor:
Ještě se chci zeptat jestly můžu mít trať která používá X-track a Trať Bratislava /Hohenau - Brno - Česká Třebová - Praha / Zábřeh na Mor. dohromady.

Jerry1402 napsal:
Ještě se chci zeptat jestly můžu mít trať která používá X-track a Trať Bratislava /Hohenau - Brno - Česká Třebová - Praha / Zábřeh na Mor. dohromady.

Xtrack tam mít nemůžeš. Jinak tuhle trať sem si objednával už minimálně 5x a vše fungovalo. Problém byl jenom u úplně prvního CD s trainsetem, takže jsem to vyřešil tak, že sem si všechny consists musel ručně opravit. Poslední verzi mám BP76 a vše funguje jak má.

Jerry1402 napsal:

Nee, trať Bratislava-Praha se snese jenom se standardním globalem. Xtracks musíš mít bokem - což se dá vyřešit pomocí Trainstore (viz. odkaz na TrainStore výše) - stejně dneska bez TrainStore tuhle trať provozuje málo lidí.

Martens napsal:
Jerry1402 napsal:

Nee, trať Bratislava-Praha se snese jenom se standardním globalem. Xtracks musíš mít bokem - což se dá vyřešit pomocí Trainstore (viz. odkaz na TrainStore výše) - stejně dneska bez TrainStore tuhle trať provozuje málo lidí.

Tak Martensi, přesně si mne citoval protože jsem snad asi jediný v tomto fóru,který nepoužívá TrainStore. Na druhou řadu používám EngMexx,Activity Mover,tak není problém s načítáním tratě, prostě si vyhážu bokem aktivity a jedu jen s tou,která mne zajímá,pak ji zas odhodím,nebo časem ji opět použiju. I s EngMexxem jsem naučil ovládat ( pouze si nastavuji v každém voze interní pohled cestujícího, ostatní funkce nechám napokoji ) ale musím si si v eng a wag souborech upravit diakritiku,jinak mi EngMexx zkolabuje. Bohužel i dnes u některých modelů jsou háčky a nebo je zle nastavená cesta k Cabview a Sound a proto EngMexx nechce načítat. Jinak opravdu TrainStore nepoužívám. Dávám ruce od něj pryč. :lol:

Jerry1402 napsal:
Pokud jsi fanda do mašinek, tak tolik "muziky", co na DVD je asi za 300 jinde neseženeš.
Takže jdu makat, ať je trať ještě zajímavější. :lol: :lol: :lol:

Back
Nahoře