Chyba v ENG souboru lokomotivy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Svecik
  • Datum začátku Datum začátku
S

Svecik

Host
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, proč mně to pořád zlobí. Když zapnu přes TrainStore nějakou aktivitu (např. EC74) , tak mně to hned po načtení do úvodního menu hodí hlášku, že nemůže přečíst řádek 274 - na výběr mám ANO / NE - kliknu na ANO a objeví se další okno který navazuje na to první - je to chyba MSTS že nemůže přečíst soubor ENG ve složce lokomotivy a jestli prý má pokračovat. Vždyvky ukáže pouze na lokomotivu, kterou ta aktivita nějak využívá (na to sem už přišel) . Nevíte prosím někdo co s tím?

Děkuju moc.

P.S.: Je možné, že už se to tu na fóru rozebíralo, ale já to nenašel, takže se za toto předem omlouvám. Budu rád za každou pomoc.

Svecik napsal:
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, proč mně to pořád zlobí. Když zapnu přes TrainStore nějakou aktivitu (např. EC74) , tak mně to hned po načtení do úvodního menu hodí hlášku, že nemůže přečíst řádek 274 - na výběr mám ANO / NE - kliknu na ANO a objeví se další okno který navazuje na to první - je to chyba MSTS že nemůže přečíst soubor ENG ve složce lokomotivy a jestli prý má pokračovat. Vždyvky ukáže pouze na lokomotivu, kterou ta aktivita nějak využívá (na to sem už přišel) . Nevíte prosím někdo co s tím?

Děkuju moc.

P.S.: Je možné, že už se to tu na fóru rozebíralo, ale já to nenašel, takže se za toto předem omlouvám. Budu rád za každou pomoc.
Dávaš v Train Storu vše zpět do Msts ?

Toto nemá s binom (zatiaľ) a vracaním eng/wag do adresára nič spoločné.

Napíš vozidlo, pri ktorom ti to robí.

train.msts napsal:
Máš nainstalovaný MSTS BIN? Kterou chybu ti to přesně píše?

MSTS BIN nainstalovaný nemám? měl bych? A nedávám vš z5 do MSTS. Dělá to pouze u lokomotiv, který jsou obsažený v té aktivitě, kterou spouštím. Teď jsem zkusil upravit řádek 274 v CD_362.eng a on mně teď místo řádku 274 napíše, že nemůže přečíst řádek 285 - tak to už teda nevim... to bych takhle mohl upravovat celej ENG...

Robo napsal:
Toto nemá s binom (zatiaľ) a vracaním eng/wag do adresára nič spoločné.

Napíš vozidlo, pri ktorom ti to robí.

... problém to mít může, pokud jsou v engu nadefinovány světla pro MSTS BIN.

Svecik napsal:
train.msts napsal:

MSTS BIN nainstalovaný nemám? měl bych? A nedávám vš z5 do MSTS. Dělá to pouze u lokomotiv, který jsou obsažený v té aktivitě, kterou spouštím. Teď jsem zkusil upravit řádek 274 v CD_362.eng a on mně teď místo řádku 274 napíše, že nemůže přečíst řádek 285 - tak to už teda nevim... to bych takhle mohl upravovat celej ENG...
Do ničeho nevrtat, pokud máš vozidla z BP, ať starší od mého posledního update nebo vyladěné od ŽSR, vše funguje jak má. Pokud ne, tak je chyba někde mezi klávesnicí a židlí u uživatele. Samořejmě podmínka fungování je nainstalování MSTS BIN 1.61 a vyšší.

Zbyněk Šemora napsal:
Svecik napsal:
train.msts napsal:

Do ničeho nevrtat, pokud máš vozidla z BP, ať starší od mého posledního update nebo vyladěné od ŽSR, vše funguje jak má. Pokud ne, tak je chyba někde mezi klávesnicí a židlí u uživatele. Samořejmě podmínka fungování je nainstalování MSTS BIN 1.61 a vyšší.

Tak jsem nainstaloval MSTS BIN 1.6.102213 a zkusil jsem to. Start MSTS proběhnul v pohodě! Ale když se mně načítala aktivita, tak sice napsal INITTIALIZATION AND LOADING COMPLETE, ale po pár sekundách to napsalo chybu , kde jsem měl nabídku na odeslání rozboru chyby Mrkvosoftu, anebo ne.

Co teď ?

EDIT: teď jsem nainstaloval MSTS BIN 1.7 a aktivita se načetla bez problémů, ale když zmáčknu "2" pro pohled zvenku, tak se mně to sekne a výsledek je stejnej jako předtím.

Draco napsal:
Máš original nebo vypal. MSTS?

A k čemu ti tahle informace bude? Původní originály měly lisovanou ochranu na CD2 ale i s ní se daly kopírovat. Mám schovaný jejich obrazy a klidně to mohu vypálit i s tou ochranou která je kontrolována akorát při vlastní instalaci.
A jinak byly uvolněny i verze (reedice) bez těch ochran.

Svecik

A vrátil jsi si po instalaci binu zpět původní eng než jsi do něho sahal?

Ppoollll napsal:
Draco napsal:
Máš original nebo vypal. MSTS?

A k čemu ti tahle informace bude? Původní originály měly lisovanou ochranu na CD2 ale i s ní se daly kopírovat. Mám schovaný jejich obrazy a klidně to mohu vypálit i s tou ochranou která je kontrolována akorát při vlastní instalaci.
A jinak byly uvolněny i verze (reedice) bez těch ochran.

Svecik

A vrátil jsi si po instalaci binu zpět původní eng než jsi do něho sahal?

Tohle přesně mi dělalo taky, když sem do vypálenejch MSTS nacpal bin.
Tak proto :wink:
Jenže když nainstaluješ do vypal. MSTS patch 1.4 tak to nejde skoro spustit a po mlinkaté úpravě funguje MSTS Bin jako crack.

Ale v tomhle případě to vypadá jako bordel v .eng

Jasný... já jsem ten ENG upravil a potom to stejně nejelo. Potom jsem všechny změny vrátil zpátky a nainstaloval MSTS BIN 1.6 (po neúspěchu 1.7) . Teď se mně aktivita načte a jsem v kabině CD362 (skin Poštovní Spořitelny) v České Třebové jako R875 do Brna. tak počkám na písknutí - přidávám plyn a odjíždím. Zmáčknu šipku dopředu (pohled z okýnka) a všechno jede. Potom se v tom pohledu otočím dozadu a všechno v pohodě. Zmáčknu "1" pro vrácení se do kabiny. Když zmáčknu jakýkoliv externí pohled, tak se to sekne a po asi minutě mně to dá hlášku "Chyba v soubor train.exe" - musím zavřít MSTS.

Svecik napsal:
....Zmáčknu "1" pro vrácení se do kabiny. A v tomto okamžiku to udělá co? Když zmáčknu jakýkoliv externí pohled, tak se to sekne a po asi minutě mně to dá hlášku "Chyba v soubor train.exe" - musím zavřít MSTS.

To po té 1 jede dál normálně?

A trainset máš nainstalován odkud? Ze Zbyňkova DVD či i odjinud jsi bral vozidla? Těch příčin může být několik. Takhle mi kdysi shazovala simulátor Ondrova 810. Po srovnání rozměrů ale byl pak pokoj a simulátor stabilní. Ale může to dělat i problematický ovladač grafické karty.

Tak jsem vypnul stíny a všechno jede jak má (až na lokomotívu, které zabírá plyn do 60% a nad 60% se to nějak londá. :-) Ale to už asi není problém do tohoto stromu.

Děkuju za pomoc!

Svecik napsal:
Tak jsem vypnul stíny a všechno jede jak má (až na lokomotívu, které zabírá plyn do 60% a nad 60% se to nějak londá. :-) Ale to už asi není problém do tohoto stromu.

Děkuju za pomoc!
A neprotáčí se jí, chudince, kolečka?

Back
Nahoře