Aktivity Tomachek

Tomachek

Cestující
Sem mi můžete psát připomínky a dotazy k mým aktivitám, které jsou zatím jen dvě, ale snad se brzy rozmnoží. Za každou reakci předem děkuji. Tomachek

Tak jsem projel aktivitu Os 9425/9434.Nemělo to chybu,fakt moc pěkný!!!!!Traffic,pomalé jízdy,výluky atd.není co dodat fakt paráda,díky za ni ahoj Radek.

Já jsem zatím v Nymburku na zpáteční cestě z KH. Také musím moc pochválit. Opravdu moc pěkně promyšlená aktivita.
I jsem měl místy pocit, jak mě ty výluky a mimořádnosti "štvou" a jak se necítím ve své kůži, co se semele.
Mnoho dalších takových, díky za ni.

Ahoj, aktivita je moc povedená. Sice jsem zatím jen na cestě tam kousek za Lysou (myslel jsem si že vmax žabotlamu je 110 :eek: ), ale hned co to půjde to opět rozjedu :-)

Naposled editoval moderátor:
Aktivita vypada zajimave, ale pote co jsem ji naistaloval do MSTS (cisty MSTS + DVD BP81+ Trainset 7), tak vyhazela asi 8 chybejicich vozidel neuvedenych v dodatecnych downloadech - vetsinou se jedna o spatne nazvy souboru v adresarich (Plasser, nehodovy set), hleda CD Faccs od Pikka v adresari CD_FACCS, ale Falls v CDvagFalls, v seznamu downloadu chybi 714, nejaky vagon ZSSK...
Vypada to, ze jede na nejakem mixu stareho, noveho a uzivatelskeho trainsetu. Uz jsem si to pomoci activity analyzeru i rucne poopravoval a tesim se na ni, ale pokud uzivatel nema detailni znalosti, tak nema sanci. Nedalo by se s tim neco delat? Myslim pouzivat standardni adresare nebo to nejak popsat, aby clovek nemusel stravit hodinu pripravou aktivity k provozu.
Predem diky!
ZSR

Jo, s tím trainsetem máš/máte pravdu. Ale trochu jsem si s tím pohrál v ConBuilderu a nenalezené vozy vyměnil dle svého. :)

Taky mi neni jasne to kolejove pole - to je prece objekt k trati, nikliv do aktivity. Jak se to pole vyvolava?
ZSR

zsr napsal:
Taky mi neni jasne to kolejove pole - to je prece objekt k trati, nikliv do aktivity. Jak se to pole vyvolava?
ZSR
Nikoliv, je to dělané jako vozidlo, aby to šlo posadit kamkoliv ( na vyloučenou kolej ). Autor to vymyslel šikovně.

zsr napsal:
Hmm, ale proc se zapisuje do ref souboru a dava do adresare shapes/textures?
Tam je to pro stavitele tratí jako statický objekt a druhé jsou pro aktivity s výlukou jako vozidlo. Někdo to přece v aktivitě takto použil ..., bylo to už hóóódně dávno, co jsem to viděl.

zsr, radekedar: Díky za upozornění a omlouvám se za komplikace. Jsou způsobeny mým diletantstvím v oblasti výpočetní techniky. Na jisté nesrovnalosti v trainsetu jsem narazil, pokusil jsem se je odstranit, ale asi mi něco uniklo. O víkendu se s tím pokusím něco udělat. Pomohlo by mi, kdyby mi někdo napsal, o která vozidla přesně jde. Díky.

Banán,Pawlik, radekedar:Díky za pochvalu.

Nesrovnalosti, které jmenoval ZSR, jsem - doufám, že úspěšně - odstranil a právě jsem odeslal webmasterovi opravenou verzi aktivity. Všem se omlouvám za komplikace :eek:
Pokud objevíte něco dalšího, ozvěte se. Děkuju.

Tak jsem si po dlouhé době zase zahrál aktivitu a na základě ohlasů zde jsem zvolil právě Os 9425/9434. Také musím pochválit autora. Aktivita je opravdu moc pěkná, zvlášť její první část do KH. Na cestě zpět jsem postrádal upřesňující hlášení před výlukami( např čekáte na průjez protijedoucího Rxxx), jako to bylo při cestě do KH. Taky jsem při zpáteční cestě zůstal viset na odjezdu z Čelákovic, kde mi právě nevjel do stanice R v protisměru. Vyřešilo to cuknutí zpět, ale kdybych o tom R věděl, mohl jsem to udělat hned a nemusel bych mít zpoždění. :D Cestou mi jednou neoprávněně zasáhla rychlobrzda. Bylo to na odjezdu z Nymburka směr Lysá, kde TM chytnul 30 z trati na Sadskou. Protože jezdím bez něj, tak jsem o tom nevěděl a v klidu si odjížděl 40. :? Na závěr v Libni jsem si TM radši aktivoval a dobře jsem udělal, protože opět zůstala viset na odjezdu směrem na Masaryčku traťová 60 z Rokytky.
Tolik mé dojmy z aktivity. Ještě jednou, parádní práce. Díky.

Máte pravdu, Michale, do Čelákovic jsem zapomněl umístit zprávu, že čekáte na protijedoucí R 965. Měl by se ale přiřítit i bez cuknulatury (jak by řekli V+W) v cca 19:36. Pokud jste měl tedy zpoždění okolo 6 minut, vše probíhalo podle plánu. Té třicítky v Nymburce jsem si nevšiml, asi jsem se při testování rozjížděl pokaždé jako hlemýžď :P . Kvůli provozu bych ale stejně nemohl vlak poslat jinudy. V příští aktivitě se pokusím chybky tohoto typu vychytat. Díky za ohlas.

No já jsem ten žabotlam nešetřil, takže jsem jel skoro na čas. :D Z Nymburka jsem měl zpoždění cca 2 minuty kvůli té rychlobrzdě. Je fakt, že v některých stanicích se mi traffic zjevil před očima. Takže v těch Čelákovicích jsem byl asi moc brzo a tím si ten protijedoucí R zablokoval...
Ještě k té 30 v Nymburku - tak s tím jako aktivitář asi moc nenaděláš. Můžeš zkusit něco obdobného, co jsem vypozoroval v Opatovicích, kde mi TM také chytal nižší rychlost z odbočné trati. Jde o to, že když si MSTS "čuchne" k té nižší rychlosti, tak ji potom hodí i na kolej, která je poblíž. To čuchnutí může být třeba i jen postavená cesta pro blokující servis.

K aktivitě R 665

Tomachek napsal:
Aktivity pro tuto trať tvořím proto, že se mi velmi líbí, ne proto, že bych k ní měl ze svého bydliště blízko, proto prosím omluvte, že vozy odstavené ve stanicích a řazení nákladních vlaků asi neodpovídá realitě.

Já myslím, že se nikdo zlobit nebude... Měl jsem podobný přístup k tratím pro které jsem dělal aktivity (Opava-Olomouc či Plzeň-Domažlice) - líbily se mi, ale neznal jsem je ze skutečnosti a neměl ani možnost si je danými spoji projet. Navíc si myslím, že jsou stejně vagóny odstavené ve stanici pokaždé jinak...

Ještě k použitým vozům - na svém webu máte uvedenu lokomotivu 749 106, která má být na stránkách http://www.msts-trat240.cz/index.php (regostzraci mám). Tam ale není...

RE: K aktivitě R 665

Robert Schindler napsal:
Ještě k použitým vozům - na svém webu máte uvedenu lokomotivu 749 106, která má být na stránkách http://www.msts-trat240.cz/index.php (regostzraci mám). Tam ale není...

Omlouvám se, má tam být 751.106 - na webu (není můj) už je to opraveno.

Tvoje poslední aktivita je moc pěkná!!!!Bez problémů jsem ji projel.

Děkuju! Jsem rád, že se Ti aktivita líbila. A možná ještě víc, že vše fungovalo. Aktivita totiž sice není složitá, ale provoz na jednokolejce má tendenci chovat se záludně. Třeba přimět R 668, aby se vykřižoval s vlakem hráče v Kralicích, se mi podařilo (diletantsky) asi tak na osmý pokus.
Tak jsem zvědav, jestli bude bezchybně fachat všem.

Back
Nahoře